Merhaba arkadaşlar, birlikte 2000 km yi devirdiğim motorum (benelli-tnt 250) ile hafta sonu Eskişehir'e kardeşimi ziyarete gittim. Önceki motorum ile çok daha uzun yolar yapmıştım ama bununla ilk kez git gel ~700 km yol yaptım. nispeten uzun yol izlenimlerim şu şekilde;
Öncelikle motorun sert yanlarından bahsedersem, motorun selesi uzun yol için ideal değil, bir kaç saatlik aralıksız kullanım sonrası ızdırap olabiliyor. Yola gidecekseniz sele jeli ya da airhawk öneririm. Eğer bütçeniz kısıtlıysa, medikal malzeme satan yerlerde tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olanların ya da yatalak hastaların bası yaralarını önlemek için pedler veya mindeler var bunlardan alıp bir şekilde kullanabilirsiniz. Toto önemli arkdaşlar aman dikkat. Süspansiyonlar otobanlarda üzmese de memleket asfaltında bu ne sertlik dedirtiyor. Hele bir de hızlıysanız gerçekten sert tepkiler verebiliyor. düşük devirlerde sakin ama yüksek devirlerde değişen karakteri ile gaz tepkisi çok hoş. Sıcağı seven bir motorsiklet kesinlikte değil. sık fan açmaya meğilli, bazen bacak pişirebiliyor. Yakıt konusunda beni şaşırttı, 300 km de 50 tl yakıt tüketti bu da km de 16,5 kuruşa geliyor, çok daha fazla bekliyordum. Kit lastik kullanmadığım için bilmiyorum ama ben de diablo rosso var çok memnunum, öneririm. Titreşime gelince, biraz var, yüksek devirlerde hissedilirliği artıyor. Boyunuz benimki gibi 1.85m ise bacaklarınızda fazla bükülmeden biraz ağrı olabilir ama bir şekilde vücut oturuş pozisyonunuza alışmaya başlıyor. Frenlerini ve duruş mesafesini çok beğendim, ön arka kombine fren de gerçekten çok iyi.
Özetle, daha çok şehir motoru ama dinlene dinlene istediğiniz kadar uzun yola gidebilirsiniz. Çok konforlu bir motorsiklet olmasa da diğer akranlarından kalır yanı yok (inazuma hariç). malzeme kalitesi, gaz tepkisi, güzel sesi, iyi frenleri bu fiyata alınabilecek gerçekten iyi motor. Kişisel görüşüm olmakla beraber 250 cc sınıfının en yakışıklılarından.