Bizim servis manuelde yazan 7000 km. Tntlerin ikisi için de aynı. Ngk buji şuan üzerinde bulunan.
Ben bujinin ömrünün kontrolde belirleneceğini düşünüyorum bazen 5 binde bazen 12 binde değiştirdim ben önceki motorlarımda ama tabii servis bakımlı olması gerektiği sürece max. 7000 km de değiştirilmesi gerekiyor. Firma öyle uygun görmüş.
Avrupada x marka x model bir araç örneğin her 8 bin kmde bir bakıma çağırılırken aynı marka model bizde 3 bin km de bakıma çağırılıyor. Tamamen duygusal bir durum

Neyse bu başka konu.
@NecatMurat
Hocam o konu biraz karışık. Bazıları iridyum bujinin performansı arttıracağını ve bunu yaşadığını iddaa ediyor.
Bazı kaynaklar da tam tersi ateşleme sisteminde gerekli değişim yapılmadan sadece iridyum buji performansı arttırmaz hatta düşürür deniyor.
Bu forumda çok tartışmaları var geçmişte. Ben baya bir araştırdım zamanında komple ateşleme sistemi değişmeden artı etkisi olmadığı şeklinde söylenenler daha mantıklı geldi bana.
Ben bir ara başka bir motorda kullanmıştım. Ne artısını ne eksisini fark etmemiştim açıkçası

Yani size net birşey söyleyecek kadar bir bilgim yok.
Tabii ki uzun ömürlü oluşu tartışılmaz gerçek
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:35 ----------
Şimdi baktım örnek bir yorum buldum. Buna benzer çok yorum var
-Alıntı-
İridyum bujiler yüksek ateşleme sağladıkları için yanma odalarındaki benzin-hava karışımının daha yüksek güçle patlamasını sağlayıp performans artışına yardımcı olurlar. Ancak iridyum bujinin normal bujiye yani içinde bakır yada bakır özlü nikel - krom çubuk elektrot olan bujiye göre daha yüksek ateşleme yapabilmesi için yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Çünkü bujiler tek başlarına elektrik üretmezler onlara bu elektrik akımını motorlarımızda bulunan ateşleme bobinleri sağlar. İşte burada küçük bir sorun baş gösteriyor iridyum buji kullanımında bakıra göre daha yüksek bir özgül kütleye sahip olan iridyumun ( civaya yakın ) ateşlemeyi sağlıklı yapabilmesi için daha yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Yani eğer iridyum buji kullanacaksak ateşleme bobinlerimizide ona göre değiştirmemiz lazımdır. Aksi takdirde normal ateşleme bobini iridyum bujiye gerçek randımanla ateşleme yaptıramayacağından performans kaybına sebep olabilir.
Zaten performan yükseltmek için yüksek ateşlemeye sahip bobin sistemleri çoğu motor markası için kit olarak satılmaktadır. İridyum bujiler bu kitler takıldıktan sonra kullanılırsa motora modeline ve gücüne göre 5 ile 20 beygir arasında güç kazandırabilir. Normal ateşleme bobini ile iridiyum buji ise çok büyük olmasa bile 2-3 beygir güç kaybına sebep olabilir...
Ayrıca bu forumda bir kullanıcı yazmış fikir verme açısından bir bakın derim ;
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/103117-iridyum-bujiler-hakkinda-eksik-bilgiler-ve-sikintili-deneyimlerim.html