Benim motor ilk aldığımda max 9500 devir çeviriyordu. Sonra güncelleme yapıldı, 10500 çevirmeye başladı. Stop etme, şarj tutmama gibi sıkıntılar esnasında yeni gelen güncelleme yüklendi (sorun statör ve akım bilmemne diyotunda imiş, değişti düzeldi). Şimdi 9500 çeviriyor. Servis yanaşmıyor güncelleme yapmaya. Fabrika yapmayın, böylesi güvenli diyormuş. Uyuz oluyorum, sürekli kesiciye giriyorum.
Aslını astarını bilen var mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:29 ----------
Bu arada, stop etme sargı (statör) kaynaklı ise ve sargı değiştiği halde düzelmemiş ise sebebi; diyot olabilir. Sargıdan gelen elektriği dengeleyip aküye yollayan bir zener diyot varmış. Adını hatırlamadığım için uzun yazdım. Sargı yanınca bu diyot bozulabiliyormuş. Benim başıma geldi. Motorumda stop sorunu oluşmadı ancak, böyle bir isteksiz gidiş, aküyü şarj edememe (3 aylık akü) sorunlarım vardı. Vento motor Ankara sorunu tespit edip garantiden parçayı sipariş etti. Değişim sonrası şarj ve isteksizlik sorunu bitti.