Motorumda sorunlar bitmiyor. Yok bi vidası düşüyor, yok titriyor, yok şu, yok bu. Şikayetçi değilim yine de. Bunlar hep almadan önce kabullendiğim şeyler. Bir de, bir arabacı olarak motosiklet zihniyetine yabancıyım, öğreniyorum.
Motosiklet araba gibi değil. Sürekli ilgilenmen, kontrol etmen gerekiyor. Bazı vidalara locktide sürülmeli, lastik havaları sürekli kontrol edilmeli,...
Bana motosiklet kültürünü, zihniyetini öğrettiği için ilk motosikletim olan TNT25i ayrıca seviyorum.
Aramızda duygusal bişiler var. :-D
Vida düşmesi doğrudan montaj hatası. Normalde bazı vidalar gevşemeyecek şekilde imal edilir. bazılarına da vida sabitleyici sürülmesi gerekir. Belli ki son montajı yapan buna dikkat etmemiş. Benim motorda böyle bir sıkıntı yok. demekki sonradan olayın farkına varmışlar. Ben yaptığım en basit makinelerde bile her cıvatada vida sabitleyici kullanırım. Psikopatım
Titreşim bende de vardı ilk aldığımda, servise gittim, adam akıllı kaliteli bir yağ koydular %50 gitti titreşim. Tavsiyem servisin ne marka model yağ koyduğuna dikkat edin. gerekirse yağınızı kendiniz alın götürün. Motosikletle arabayı mekanik olarak ayıran en önemli unsur motorların daha yükek devirli olması. Bunun dışında motosikletlerin mekaniklerinin sağlıklı ve muntazam olması hayati açıdan arabaya göre daha önemli.
Bence düzgün bir servis bulup komple bir elden geçirtin. 200 - 300 lira verin. Muhtemelen sıkıntılarınız epey düşecektir.
Valla bence gayet güzel motor. Hele fiyatlar uzaya doğru tam gaz çıkarken. Tabi ben neredeyse hiç sıkıntı yaşamadım. gaz kesince stop etmesi dışında. O sıkıntının da sebebi olarak şu an servisle beraber " çakma egzos"u suçluyoruz. Zira egzosda ben oynama yaptığımda epey azaldı.
Orjinal egzos takma şansım da yok. Böyle yaşıyorum

zaten egzosu kurcaladıktan sonra çok nadir stop eder oldu. O durumları da sallamıyorum. debriyajı ayarlayamamışım varsayıyorum. mide bulandırıcak bir durumu yok benim için.
Evime giden yol öyle iğrenç bir asfalt ki, sanırsınız offroadcuların antrenman pisti. Buna rağmen konforlu ve güvenli bir sürüş veriyor. Almayı düşünüp tereddüt edenlere, servis kayıtlarına baktırıp sıkıntı çıkarmış mı, çıkardıysa nasıl giderilmiş'i görüp içlerine sinerse alabilirler. Bence alınacak güzel bir motor. Hele vitesleri gücü filan, tam başlangıç motoru bence.