Çok uzun araştırmalardan sonra 800 kilometrede bir Tnt-249-S aldım, öncelikle motoru görmeden kimse karar vermemeli. mt25, cb250r derken tüm markaları inceledim, denedim, bu motorda karar kıldım. kullandıkça izlenimlerimi, artı ve eksilerini buraya not duşeceğim.
Öcelikle göze çarpan artılarını anlatayım; motorun şasesi çelik boru ve arka maşa yine çift çelik boru, buranın kaynakları çok muntazam yapılmış. insana güven veren bir şasesi var.
önde çift disk frenler ve çift kanal abs var, oldukça başarılı çalışıyor.
muhteşem bir egsoz sesi var, sanki 3 silindir gibi bir sesi var, beni çok şaşırttı diyebilirim.
gösterge paneli led ekran, ışıklı ve gece gündüz otomatik geçişi var, tasarımıda gece ve gündüz durumuna göre değişiyor.
şanzıman aralıkları güzel ama altıncı vites belki bir tık daha uzun olabilirdi.
gaz tepkisi çok güzel, debriyaj kavrama noktası güzel.
amortisörler arka biraz fazla yumuşak geldi bana ama ayarlanabilir. ön maşa ise çok kalın tüplerden yapılmış, diğer motorum caponord ile yan yana koydum 1200'lük makinanın ön maşaları gibi.
eksi olarak ise kesinlikle farları aydınlatmıyor, ne uzun farlar ne kısa farlar çok ama çok yetersiz. içindeki ledlere bakıp daha yüksek lümenli olanlarıyla değiştirmeyi düşünüyorum.
vites kolu ile ayaklık ayarı uygun değil ayaklık vites kolundan daha alçak, saçma olmuş.
arka fren biraz fazla yumuşak geldi bana dozajlama aralığı biraz fazla.