Benelli Benelli BN 251 (yeni)

Radyatörden geliyor olabilir mi ?

Soğusun, su eksiltmiş mi kontrol edeceğim. Kontrol için sele de dahil, sağ tarafı komple sökmek gerekli diyor kullanım kılavuzu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------

Motorun sağ tarafı ıslanmış. Radyatör neden böyle su akıtır? Kaçak yaptığı için mi, hararet sebebiyle mi?

6Nm977.jpg

Ayrıca ilk bakımda serviste yağ değiştirildi ve yağ ölçüsü tamamen dolu. Bu şekilde motor yağı fazla değil mi? Sonuçta yetkili servisinde dolduruldu. Fazla doldurmuş olabilir mi? Motosiklet en son 2 saat önce çalıştı ve dik konumda fotoğraf çektim.

yqVNyy.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Radyatör hortumu su sızdırmış olabilir değiştirilmesi gerekiyor olabilir, yağ seviyesi konusunda kullanım kılavuzu ne diyor ?

Yağ seviyesi iki çizgi arasında olmalı diyor. Bu yağı koyan da yetkili servis. Ne kadar yağ konulacağını en iyi onlar bilir diye düşünüyordum.
İyi bi servis bulup göstermek lazım motoru. Zincir de bana göre gergin ama servis gayet iyi dedi. Elimle sıkıştırınca zincir neredeyse milim kıpırdamıyor.

Yağ seviyesi iki çizgi arasında olmalı diyor. Bu yağı koyan da yetkili servis. Ne kadar yağ konulacağını en iyi onlar bilir diye düşünüyordum.
İyi bi servis bulup göstermek lazım motoru. Zincir de bana göre gergin ama servis gayet iyi dedi. Elimle sıkıştırınca zincir neredeyse milim kıpırdamıyor.

Fabrikayı ara bilgi ver seni başka servise yönlendirsinler tekrar baktır yağ tam dolu görünüyor bu şekilde çok fazla bence

devir daim pompasındaki keçeden antifriz sızdırıyor olabilir. bende 2. kez sızdırmaya başladı. Önce radyatörü sonrada sol taraftaki beyaz depoyu kontrol et ve eksik ise antifriz koy

Cumartesi sabah başka bi yetkili göstereceğim motoru. Özellikle fan açmama sorunu için götürüyorum. Cevaplar için teşekkürler.

Fan kablosunu düzgün yerleştirmedikleri için kendi kablosunu parçalamış. Parçalanan kısım düzeltildi, fan sorunsuz çalışıyor. Diğer yetkili servisin ilk bakımda "Bunda yağ filtresi yok ki" diyerek değiştirmediği yağ filtresini bugün değiştirdiler. Filtre kendinden geçmişti. Deponun altında ters takılması sebebiyle depoya temas eden bi parçayı düzelttiler. Kabloları ezecek kadar sıkıştırarak yerleştirilmesi sebebiyle akü düzeltildi.
Motosikletten daha önemlisi, montaj ve servis.

bende de düzgün yapılmayan montaj sebebiyle hidrolik hortumu yırtılmıştı. Servis te ilgisiz, en sonunda gidip anahtar takımlarını tek tek ustaya monteleyeceğim:jocolor:

Motorun solunda olan su damlaması, motorun ısısı artınca genleşme tankından atılan fazla sudur. Devirdaim pompası motorun sağ tarafında; yağ filtresine yakındır; zaten radyatörden gelen hortumlardan fark edersiniz. Fan açmama meselesine gelince; motorun sol yanında radyatörde hararet müşirinin fişlerini kontrol edin; belki fişler oksitlenmiş olabilir, ya da sıkıca bağlı olmayabilir.

Bu problemler motorun montajı Türkiye de yapılıyor diye mi çıkıyor ? tnt 25 lerde bu tür montaj kaynaklı problemler çıkmıyordu okuduğum kadarıyla

Ben BN251 in burada montajlandığına bile inanmıyorum. Neden? diye sormayın.
Uzunca bir üretim hattı videosu görmeden de inanmam.

İlk üretilen model TNT 125'ti onun ile ilgili şikayet görünmüyordu bn 251 için şikayet olması üzücü olur ilk parti ürünler için olan problemlerdir umarım.

hayırlısı ile bn251 i pazartesi gunu aslan motordan teslim aldık kullanımı gayet guzel biraz gurultulu bi motor ama çalışma sesi guzel gayet seri bir motor depoyu 90 tl fulledim yakıtı kontrol edicem lastikler yol tutusu guzel süspansiyon biraz sert bir ayarı varmı bilmiyorum fan sehir içinde sık devreye giriyor ama motoru çabuk soğutuyor tabi havalarda sıcak bir ara fotoları paylaşıcam

hayırlısı ile bn251 i pazartesi gunu aslan motordan teslim aldık kullanımı gayet guzel biraz gurultulu bi motor ama çalışma sesi guzel gayet seri bir motor depoyu 90 tl fulledim yakıtı kontrol edicem lastikler yol tutusu guzel süspansiyon biraz sert bir ayarı varmı bilmiyorum fan sehir içinde sık devreye giriyor ama motoru çabuk soğutuyor tabi havalarda sıcak bir ara fotoları paylaşıcam

İzmir'de isen sürekli fan açması normaldir gerçi ülkemizin her yeri aşırı sıcak. Süspansiyonlar ayarlanabilir.

Hayırlı olsun. Fan sık sık açsın. Açmayınca asıl büyük problem oluyor. Çok açıyo diye hiç şikayetçi olma :)

TNT 250 kullanıcılarıda çok fan açıyor diye şikayet ediyordu sonra biri iki motorda fan açmayınca sürekli fan açanlar şükür etmeye başladı.

Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katılıyorum. Cbf150 başlangıç motorundan sonra düşündüğüm suzuki vstrom 250, honda cb 250r, mt25 gibi modellerin yanında Bn251 fiyat olarak ciddi manada çok uygun geliyor. Malum çin tarafından satın alınması, yedek parça, servis ağı, motor ömrü vs. düşündürüyor biraz. Fiyat harika performans açısından kullanıcı arkadaşların takibindeyim. İyi forumlar.

Motor ömrü, kalite gibi konularda iyi ancak belli şehirlerin dışında servis ağı iyi değil. Yedek parça sorunu da yok bulunuyor parçalar. Stokta olup olmaması değişir ancak ele geçiyor istenen parça. Çin tarafından satın alınması yedek parça için çok iyi yurt dışından daha uyguna da bulabiliyorsunuz :)

Vstrom 250'ye verilecek paraya yazık. Şahsen CB250R ile BN251 arasında tercih yapardım.

Motor ömrü, kalite gibi konularda iyi ancak belli şehirlerin dışında servis ağı iyi değil. Yedek parça sorunu da yok bulunuyor parçalar. Stokta olup olmaması değişir ancak ele geçiyor istenen parça. Çin tarafından satın alınması yedek parça için çok iyi yurt dışından daha uyguna da bulabiliyorsunuz :)

Vstrom 250'ye verilecek paraya yazık. Şahsen CB250R ile BN251 arasında tercih yapardım.

Teşekkürler YasinC. Haklısın. Honda cb250r la 4900 gibi bir fark var. Suzuki uçuk biraz ama konfor yönünden çok iyi yorumlarını okudum. O fiyat farkına değer mi tartışılır. Mt25’i hiç sallamamışsın.)) Her neyse şu Benelli biraz daha piyasaya yayılsın bakalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar