Bende ilk kaza mi yaptım hayırlısıyla..

Sağol Allah razı olsun ama valla en fazla otuzdu zaten trafik vardi insanlar vardi hızlı gidilecek bi yer değildi :)

Çok şükür bisi yok bendede motordada. Hallerin orda bi benzinlik var tam oranın karşısında oldu

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:28 ----------

En azından motordan düşmek nasil biseymis onu öğrenmiş oldum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:30 ----------

Geldiğimi gördüğü halde çıkacağını düşünmedim o an. Bide hızım çok düşüktü ona guvendim bisi olsada nasil olsa dururum diye ama iste olan oldu yoksa normalde çok dikkat ederim aslında. Teşekkürler yinede daha dikkat etmek lazim yinede

Sen kimseye güvenme kardeşim ne olur ne olmaz benzinliklerde, dönel kavşaklarda, tali yol çıkışlarında, tarla çıkışlarında uzak olan şeride kaç.

geçmiş olsun.düşmek önemli değil,düştükten sonra ayağa kalkabiliyorsan sorun yok.yavaş ve tedbirli gitmenin faydasını görmüşsün.

Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
Kardeş ben motoru aldım ilk 1ay hiç düşmedim. Sonra yolda bir teyze cıktı karşıma napim bende ön frene asıldım refleks işte düşük hızdaydım senin gibi ama durunca yalpalayıp düştüm. o günden sonra 1 hafta içinde 5-6 defa düştüm. Gittim servise gidonda azcık kayma olmuştu düzeltti. Sonra fark ettim tüm kazalarımda ön fren yapmışım. Artık ön fren yok gibi davranıyorum. Çok hızlıysam bile önce arka sonra ön.

Fren çalışırken arka frene bastigimda özellikle biraz hizliysam hemen arka taraf sağ sol yapmaya başlıyor. Gerci daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:28 ----------

Aslında dikkat ederim özellikle benzinliklere ama olacağı varmış birazda galiba Allah beterinden saklasin hepimizi

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:30 ----------

Eyvallah kardeşim sağol

bende geçen hafta yaptım dayak yemiş gibi oluyor insan :)
dalmışım kaldırma çıkıp düştüm

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun, size de sevdiceğinize de birşey olmamış..

Eğitim neden önemli,çünkü eğitimde muhakkak bahsi geçer bu tarz bilgilerin, ne gibi peki? Sonucta benzinliğe bilmem kaç km yaklaştığımızda levhalar çıkar,hatta uzun uzun tabelaları olur benzinliklerin, seyir halindeyken dersin ki "hımm benzinliğe yaklaşıyorum,giriş-çıkışı muhakkak olacak, benzinlik girişi çıkışı yola benzin dökülebilme ihtimali olabilir, sulu bir zemin olabilir " Napacaksın, hızını ona göre ayarlayacaksın, temkinli olacaksın , bilincinde olacaksın.. Araç ne yapmış, birden çıkıvermiş.. Frenleme tekniğiniz yanlış olabilir, hızınız 30 olsa dahi düşebilirsiniz,sizde düşmüşsünüz çok normal.. Şükür ki birşey olmamış .

Kazayı neden yaptığınızı irdelemek, düşülen hatalara tekrar düşmemek,tekrarlamamak adına önemlidir.
Geçmiş olsun

Buna pek katılmıyorum. eğitimlerde bu tarz bilgilerin geçmesi,karşınıza aniden bir araç çıktığında o bilginin şak! diye aklınıza gelmesini sağlamıyor...Bu işler tamamen pratik yapmakla alakalı olsa bile bambaşka parametreler sözkonusu olabilir...

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:32 ----------

Ve şu anda bambaşka birşey deneyimliyorum...Kafamda kask,ellerimde eldiven klavyeye yazıları elimde eldivenle yazıyorum...İlginç bir deneyim. İlkl başlarda herşeyi yanlış yazdım,her seferinde başka başka tuşlara bastım ama< şu anda normal yazabiliyorum...Yani demem o ki,ne kadar fazla pratik varsa,o kadar fazla başarı vardır...

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:39 ----------

bende geçen hafta yaptım dayak yemiş gibi oluyor insan :)
dalmışım kaldırma çıkıp düştüm

Offf....Geçmiş olsun...

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:45 ----------

Çocukken bisikletle yaptığımız sıkı arka frenlerde kıçımız sağa sola atardı ama düşmezdik...Motorda da farklı değil...Allah beterinden saklasın,canına birşey olmamış ya,en büyük teselli bu zaten...

Sn capoverde,

Egitim hersey degildir ama hicbisey de değildir. Aynı dusuncedeyiz, bilgiye sahip olmak demek kullanabilmek demek degildir.

Ama malumunuz iki teker üzerinde, sürüsümuzu geliştirmek adina aldigimiz eğitimden ogrendigimiz bilgileri pratiğe dokmek bize kalmış biseydir. Hickimse gelip bizim yerimize suruvermiyor bu aleti.. Bu bakimdan egitim ne hiçbirşeydir ne herseydir..

Zahmete girmissiniz, kask kafanizda eldiven kafanizda,klavyeye yazı yazmayi denerken ölüm tehlikesinden gayet korumus olmali ekipmanlar sizi..
E malum, ne kadar çabuk bilgiye ulasir,bu bilgiyi sürüsünü geliştirmek adina kullanir, nasil daha iyi bir sürücü olurumun peşine dusersek bu zarar sağlamaz, egitimi alıyoruz ama aldigimiz egitimi gerçeklestiremiyoruz hemen sakk diye kullanamiyoruz diyip siyrilmak doğru degil.. Pratigidemi egitimi veren hoca yapmalıydı diye..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yavuz hocam geçmiş olsun :(.

Sağolun arkadaşlar iyi dilekleriniz için Allah hiçbirimizin başına vermesin inşallah, beterinden saklasın.

Kardeş ben motoru aldım ilk 1ay hiç düşmedim. Sonra yolda bir teyze cıktı karşıma napim bende ön frene asıldım refleks işte düşük hızdaydım senin gibi ama durunca yalpalayıp düştüm. o günden sonra 1 hafta içinde 5-6 defa düştüm. Gittim servise gidonda azcık kayma olmuştu düzeltti. Sonra fark ettim tüm kazalarımda ön fren yapmışım. Artık ön fren yok gibi davranıyorum. Çok hızlıysam bile önce arka sonra ön.

hatırlıyorum konusunu açmıştın :queen: :pl:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar