Bende bir huy var...

İstemsiz olarak gelişti olayı anlatıyorum..
4 sene önce askerden geldiğim vakit pazardan bir eşofman takımı almıştım, yırtıldı ama diktirdim hala daha giyiyorum,hatta askerden dönerken verdikleri spor ayakkabıyı da hala gül gibi kullanıyorum,fark ettim ki para karşılığı bir hizmet veya mal alacaksam insanlar bana gariban gözüyle bakmaya başladı,bende de bir huy vardır ne zaman berbere gitsem o eşofmanı giyerim ve eve döndüğüm gibi çamaşır makinesine atarım,günde kırk kişinin arkası değiyor sonucta,rahat olamıyorum..neyse tıraş bitti berber dedi ki kardeşim bu sefer benden olsun hatta yanlış anlamazsan benim evde kullanmadığım eşofman takımı var onu sana verebilir miyim dedi,ben biraz üzüldüm sonra güldüm,durumu izah ettim falan filan ama berber hala beni gariban sanıyor ve bazen tıraş parası almıyor:cry:
sen kendine saygı duyup değer vermezsen ortadoğuda hiçkimse sana saygı duyup değer vermez...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Dün 2 oğlumda berbere gittiler. Berber karşı apartman, alışkanlık giderler Babam verecek derler. Akşam 1.900 TL ödeyince şöyle bir hayatı sorguladım :( Ben 10 yıldır gitmiyorum saçsal durumlardan dolayı, bir miktar ortalamayı düşürüyoruz bu sebepten :)
iyi ki iki oğlum da metalciliğe özenip saçlarını uzatmaya başladılar. Büyük masraftan kurtulmuşum. :ROFLMAO:
Hatta bana da gençliğinde saçın uzunmuş yine uzatsana diye gaz verdiler de son bri yıldır berbere gitmiyorum.

Motosikleti
Kuba x-boss
Ben de de bir tane deri ceket var, liseden beri giyiyorum, ingilizce hocam hediye etmişti, garibanı çok hor kullandım makinelerde düz yıkayıp geçiyordum. Daha anca dökülmeye başladı. Üniversiteyi geçen yıl bitirdiğimi düşünürsek 7 yıllık bir ceket.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de de bir tane deri ceket var, liseden beri giyiyorum, ingilizce hocam hediye etmişti, garibanı çok hor kullandım makinelerde düz yıkayıp geçiyordum. Daha anca dökülmeye başladı. Üniversiteyi geçen yıl bitirdiğimi düşünürsek 7 yıllık bir ceket.
Gerçek deriden yapılmış bir ceketin varsa ona düzenli bakım yapıyorsan ömürlüktür.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Deri ceket düz yıkanmaz..
Fermuarını çeker içini dışına çıkarırsın... İçine Yani deri kısmına havlu sokarsın...
Soğuk yıkama az deterjan... Kısa program sıkma yok... Makineden çıkarınca direk asarrsın..
Patronum Vakkodan deri ceket almıştı ,daha 1 kere falan giymişti.. Çok güzelmiş falan ayakları (Keşke benim olsa hikayesi) al senin olsun demişti... :)
10 sene ben giydim.. Şimdi kayınçoca..10 yıldır falan da o giyiyor... Temizliğini dediğim gibi yapıyor.... 10 sene daha giyer sanırım :)
Bu meret te eskidikçe güzelleşiyor orası ayrı 👍

Motosikleti
600RR
Fermuarını çeker içini dışına çıkarırsın... İçine Yani deri kısmına havlu sokarsın...
Soğuk yıkama az deterjan... Kısa program sıkma yok... Makineden çıkarınca direk asarrsın..
Patronum Vakkodan deri ceket almıştı ,daha 1 kere falan giymişti.. Çok güzelmiş falan ayakları (Keşke benim olsa hikayesi) al senin olsun demişti... :)
10 sene ben giydim.. Şimdi kayınçoca..10 yıldır falan da o giyiyor... Temizliğini dediğim gibi yapıyor.... 10 sene daha giyer sanırım :)
ustam benım bildiğim deri ceket yıkanmaz,ha kuru temızlemeler falan nasıl yapıyor bilmiyorum ama ben kendi deri ceketimi hic yıkamadım,kettle da su ısıtıp yumuşak bezle siliyorum, ardından deri bakım kremi sürüyom

Motosikleti
Forza250-cygnusL
ustam benım bildiğim deri ceket yıkanmaz,ha kuru temızlemeler falan nasıl yapıyor bilmiyorum ama ben kendi deri ceketimi hic yıkamadım,kettle da su ısıtıp yumuşak bezle siliyorum, ardından deri bakım kremi sürüyom
2-3 kuru temizlemeden sonra içi de kokmaya başlıyor... Zaten deri kokusu ağır..
O da tercih tabiiki...
Nasıl içinize sinerse...

Motosikleti
Kuba x-boss
Gerçek deriden yapılmış bir ceketin varsa ona düzenli bakım yapıyorsan ömürlüktür.
Hiç gerçek gibi bir duruşu yok zaten ince bir şey. Hatta bakımınıda yapmadım, ama yine de uzun dayandı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dediğim gibi ben yıkanmayacağını bilmiyordum 😄, hiç özen göstermedim. Başlarda sevmiyordum ama çevremdeki herkesin hoşuna gidiyordu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cidden öyle bir nane bu deri ceketler geçen gün dolaptan baktım iyileri 20-25 aşşası gitmiyor. 😮

Aldiginiz ürünlerin icerisine ya da ic ceplerinde, ismine yikama talimati denilen mucizevi bir parca vardir. Nasil yikayacaginizi ya da nasil bakim yapabileceginizi yazar. Ara sira o etikete bakmakta yarar var.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aldiginiz ürünlerin icerisine ya da ic ceplerinde, ismine yikama talimati denilen mucizevi bir parca vardir. Nasil yikayacaginizi ya da nasil bakim yapabileceginizi yazar. Ara sira o etikete bakmakta yarar var.
25 sene önce çamaşır makinesi mi vardı ?..
Dere kenarında tokaçla yıkıyorduk :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar