Verdikten sonra kötü olacağıma,vermeden kötü olurum.Halbuki böyle yaparak onun canınını,benimde motorumu korumuş olurum.
bakın bu işin en güzel çözümü arızadır .. kimse elinde kalma ihtimali büyük bir motoru denemez.. arkadaşın ver bi tur mu dedi .. olm de yağ yakıyo parada yok ustaya götüremiyom .. motor sende iklen kitlerse sen ödersin bu şartla deneyeceksen al dene .. bide eğer kitlerse masrafı 1500 tl cik bunuda göze al ...:cherry:valla bende çok tutuyo bu
Ya arkadaşlar çok basit, motoru isteyene şöyle diyeceksiniz:
-"Tamam, al, istediğin yerden dön gel, bu dakikadan itibaren motor senin"
Bu "Motor senin" lafı, arkadaşınızın kulağına kar suyu kaçıracak "Ne demek o" diyecekler, siz de gülerek cevap vereceksiniz;
-"Arkadaşım, yani, düşersen ya da kaza yaparsan, zararı sen karşılarsın, ceza yersen sen ödersin"
Hıı...Bu lafı duyduktan sonra, arkadaşınız kendine güveniyorsa, motoru alır, sizin de içiniz rahat olur, yok güvenmiyorsa zaten motoru almaz.
Haaa..Bir de çok pişkinler vardır, bu lafı duyunca -"ya iyi ki, motorunu istedik" derler
a) Bunlara -"Ya sen ustasın, ne olacak ki?" dersiniz, motoru almaz
b) Bir arkadaşınız bu lafı söylerse, zaten arkadaşınız değildir.
Bu motor isteme olayı benim de başıma çok geldi, hatta şöyle abukça konuşmalar çok geçti;
Vatandaş: -"Benimde vardı böyle motor, ben de binerdim motora, ver bir bakayım"
Ben: -"Yaa...Sizin motor neydi?"
Tabii, ben, geçmişte bindikleri motoru Kawa ya da Yamaha olarak düşünüyorum ve aldığım cevap karşısında dumura uğruyorum.Cevap şöyle;
-"jawa vardı"
Eh be cahil kardeşim, Hyosung GT 250 R ile Jawa'nın nesi birbirine benziyorda, "Benim de vardı böyle motor" diyorsun.
Motorcuların bir çoğu ;İster baba parasıyla ister alınteriyle alınmış olsun,kaza anından sonra bilinci açık ise ilk motoruna bakar.Ben öyleyim ve birçok örnegini gördüm duydum.Hatta kaza anlatan birine ilk ;Motora nolldu ?sende bişey varmıydı ? Diye arkasından espirili bir gülüşle eklenir.Çünki motorun aksamları sürücünün bir uzluvu olmuştur.Adrenalinin dayanılmaz ağırlıgı acılarını hissetmeyi biraz ertelemiştir ve kanayan yada en küçük ihtimallerle parçalanan derisinin farkında degildir.Ve yerde boylu boyunca yatan nesne onun yavrusudur.Canının yandıgını ,kırıgını cıkıgının oldugunu bir tek sürücüsü faredeceğinden öyle ''melül melül '' Bakar sahibine.Bu motorcuyu kahreden ilk andır, kendinde önemli bişey yoksa Allahtan ....Gerisi hikayedir.:cat::cat::cat:Bu kadar önemsenen bir aracı bir motorcudan istemek zaten hata dır.Bu anları yaşamayan biri veya yaşayanda daha sonradan ''Aman cana gelecegine mala gelsin''Desede bu olaya bakış açısını degiştirmez..Heleki sen sırf merak ugruna bin ve GÜMMMMMr:
r:
r:
motor yanınada bi scooter almak lasım tüm grenajlarını söküp vericeksin çok isterse (=
bu seferde el koyarlar aga 2-3 gün bende kalsın diye
bende şimdiden kara kara düşünmeye başladım en iyisi kaskı hiç çıkarmıcan kafadan![]()
Vermiyceksin abi.. Kesinlikle.
Benim motorumu verecegim sadece bir arkadasim var.. Onuda bazilari tanir burada. Ve sundan eminimki o benden bile daha iyi bakar benm motoruma.
Burada tanidigim bir türk arkadas var. Arkadas dersem ileri gitmis olurum.
Sokakta gördümü merheba merhaba cok zorda kalirsak biraz sohpet.
Gecen de beni gördü motorumla..
-Ya sunu verde bir hafta sonu turluyayim. :silent:
-Ok dedim vereyim motorumu sana ama..
-Ama? :silent:
-3500 euroyu verirsin bana. Gezersin..
-Hmmmmmmmm
-Hmmm ya
Benim taktigim bu....:mrgreen::mrgreen:
E sende kazıklamaya çalışmışın adamı 3.200 Euroya aldın motoru daha bi ay geçmeden 3500 diyon adama ayıp değil mi senin bu yaptığın:queen:
Düz hesap olsun :mrgreen::mrgreen:
Actirma parasi plaka falan... :mrgreen::mrgreen: