Ben ve sorun?

Dün sabah işyerine giderken süratiim 80 km civarıyken vitesimi 4 ten 3 e çekeyim derken debriyaja basmamla birlikte motorum stop etti,tekrar çalıştırmak için marşa bastığımda motorda kompresörün çok dülştüğünü gördüm ve malesef motorda artık çalışmıyordu :( gelip bakan ustada motorun üst kapağının sökülüp bakılacağını ve ihtimaller arasında
1 - Sübaplardan birinin yanması.
2 - egzantrik zinciri kopması .
sizce 1 mi 2 mi , birde 2 gün evvel motor yağını yeni değiştirmiştim,bu işlemler sonrası yağ telef olacakmı ?:sunny:
Saygılar.

15 tl derken ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------

motorum 2000 model Pegaso .
15 tl derken yağ parasından dolayı ise gözümde olmadığı bir gerçek ve malesef 15 değil 105 tl verdim :)

motor yağınımı düşünüosun :queen:
allah kabul etsin olmussun sen :queen:

Yeni aldm diyon yag 15 tl bosa gdck dmeye gtrion motor olduysa sorun yok

15 tl derken ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------

motorum 2000 model Pegaso .
15 tl derken yağ parasından dolayı ise gözümde olmadığı bir gerçek ve malesef 15 değil 105 tl verdim :)

105 tl mi bundan sonra bende yağ değiştircem bende 100 tl :queen: bu usta milletinin istisnalar hariç adam yolmakta üstlerine yok...

mesajları dikkatli ve tamamını okursak yağınparasını düzeltmemin sebebi sadece arkadaşın yazısını düzeltmek için olduğunu ve vermiş olduğum yağ parasında gözüm olmadığını
yazılarımda belirtmiştim :)
ayrıca değiştirme parası vermeden Castrol 15/50 3 lt si 3 x 35 = 105 tldir bilginize:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:01 ----------

Yinede merak ettiklerim konusunda beni aydınlattığınız için teşekkürler...

Sorun bence ne1 nede 2 Sorun silindir kapak contasının yanması bu durumda motor yağın telef olmaz.Kapak contasının yanık olduğunu anlamak için marş yapıp motoru dinlerseniz hava sesi gelir.Kolay gelsin

ustaya diyeceksin -ben yağını tekrar kullanacam yağ yeni. yağın tamamını alacak temiz kap götür ondakiler kirlidir motora koyarken külotlu çorapla süzüp tekrar doldur para zor kazanılıyor niye heba olsun madem yeni

yağı tekrar kullanmak risktir hiç deneme
motorun yağ yakıyor ve tırtsa kullan...

yağ tabiki önemli ama 2.sırada benim asıl mera ettiğim acaba sibopmu yoksa egzantrik yada arkadaşımızda dediği benimde çok beğendiğim gibi sadece contamı ? :)

üst kapağı açtık ne zincir nede siboplarda bir sorun var fakat hava filtresinin kutusu alttan delinip açılmış acaba ordan pislik giripte karbüratörü tıkamış veya pistonu çizmiş olabilirmi ?

hava filtresinı ve kutusunu değiştir, motoruda rektefe ettir düzelir. Muhtemelen toz vs segmanları yemiştir.

anlattıklarına bakılırsa sıkıntı üst kapakla ilgilidir. yalnız motosikleti kısmında x8 yazıyor. scooterde vites ne alaka onu merak ettim.

birden olmuş bi olay. Segman kırmış, egzantrikte veya sübaplarda bi sıkıntısı var gibi gözüküyor. Üst takım, silindir, segman piston bi sökülüp bakılması lazım. Sökülmüşken rektefe ettirip takmak daha akıllıca olur.

birden olmuş bi olay. Segman kırmış, egzantrikte veya sübaplarda bi sıkıntısı var gibi gözüküyor. Üst takım, silindir, segman piston bi sökülüp bakılması lazım. Sökülmüşken rektefe ettirip takmak daha akıllıca olur.
kusura bakma hcı çok düz mantık ilerliyorsun her motorun parçaları senin titan kadar bol ve ucuz değil.. o yüzden ufak bir sorunda kime nerde rektefe yaptıracaksın kaç paraya mal olacak önce bunları araştır..adamın altındaki motor ne titan nede ybr sen ben 500 milyona yeni motor yaptırdıgımız için rahat rahat konuşuruz..ama burda durum farklı seni beni aşan mevzular biz krışmayalım..:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar