Pazar günü hava güzel olacakmış. Ben galiba gene Uçmakdere'ye gidiyorum :queen:
Dualarımız seninle. Hadi git artık
Çanakkale tatillerim sonrası son 3 senedir Uçmakdere üzerinden geldim hep İstanbul'a. Gelibolu'dan gelirken Kavakköy-Şarköy-Eriklice. İnişli çıkışlı çeşmeler, manzaralar, yeşillik... HArika güzergah. Ama gittikçe insan boğulmaya başlıyor. Son iki yerleşim birimi Gaziköy-Mürefte ne kadar bakir havadar ve güzel uçmak dere sonrası varılan Barbaros-Kumbağ'da o kadar leş. Bir an evvel çıkıp gitmek istediğim, yolumda bana engel bir yerleşim yeri gibi sanki. Hele geçen sene Uçmakdere'den Kumbağ'a inince ortalık toz-duman. Manav-bakkal içlerine kadar toz pis yol asfalt yapımı. Esnaf elindeki hortumla yolu suluyor mecburen 10 dakika nefes alabilmek için. Bu da tabi çamur yapıyor. Yaz tatilleri plansız tadilatlar nedeniyle burada heder olan insanların haline üzüldüm. Yol yapımı sebebiyle rota da şaştı biraz. En son dükkanın önünde oturan bir amcaya "ya bu lanet yerden nasıl çıkacam dayı" dedim. "İleriden, ileriden" diye yol gösterdi sağolsun.
Valla vakti olana geçen sene gittiğim Bandırma-Gönen-Yenice-Edremit hattını öneririm. Uçmakdere'ye kaç basar hesaplayamadım.
Güzergah bilgileri burada : http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/192654-bandirma-edremit-guzergah-bilgisi.html