Ben trafikte böyle hata yapanı paylaşırım arkadaş!

Kesinlikte doğru yaşanan olay sonrası dikkatimizi dağıtmadan durumu analiz etmeliyiz.
Siz de bu tip durumlar da en azından korna çalarak bir dahaki sefere dikkatli olması adına farkındalık yaratıyorsunuz.Bu doğru ve yapılmalı bence.

Sayıp sövmekte her ne kadar haklı olsanız da o anda sürücünün bir manyaklık daha yapıp arabayı yeniden üzerinize kırma ihtimali de var. Hareket halindeyken münakaşaya girmeden bu durumlarda tepkinizi belirtip yola devam etmeniz sizin hayrınıza olacaktır.

Açıkçası ben bu durumlarda kornayla uyarıp yoluma devam ediyorum. Aman diyeyim memlekette manyak bitmez, trafikte hata yapan kişileri uyarın ama hareket halinde tartışmaya girip olayı uzatmayın.

Ben anlamadım ki motoru kullanan arkadaş nasıl hatalı? Kendi şeridinde giderken beyaz araç birden üzerine kırıyor. Ben mi yanlış görüyorum acep? Ortada araç sollama falan yok herkes kendi şeridinden gidiyor.

Araba sinyal vermeden şerit degistirmeye çalışıyor
Motosiklet sürücüsü kör noktada kalmis muhtemelen

Motosiklet sürücüsü saglamaya çalışarak hatali sollama yapmaya çalışıyor

2 taraf da kusurlu
Ama bura motosiklet forumu oldugu için arac sürücüsüne veryansın ediliyor

Bu olayda bile motor haksız değil mi ? :D Ne olursa olsun motosikletlere çamur atma da yeni moda oldu forumda. Böyle saçma sapan yorumlarla popüler olmuyorsun "ekonomi" aksine şu saatten sonra senin yazdığın her şey benim için değersiz bilgi sınıfına girdi.

Araba birden sağa kırınca bilgisayar başında ben bile refleks gösterdim.
Belli ki kasten yapılan bir şey değil. Sonradan sinyalini yakıyor. Gerçi onu da açık unuttu zaten gerizekalı :cherry:
Normalde hep motorculara hata bulurum ama bu sefer sende bir hata bulamadım :)
Reflekslerin sayesinde kurtarmışsın. Geçmiş olsun.

Öbür arıza da uyuşturucu kullanmış gibi. Boş boş bakıyor

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT

2 taraf da kusurlu

araba forumunda olsan keşke. aa öyle bi forum yoktu dimi, neyse kayna araya madem koştur dur forumda.

Bende 100 bin km nin üzerinde istabulda araba kullanmış biri olarak yorum yapmak istiyorum..
arabanın motosikleti göremediğine inanıyorum..kango tipi araçlar arkasını göremezler bununla birlikte özellikle bütün arabalar sağ arka taraflarını çok göremezler..
Ben genellikle sağ aynaya bakarken arka trafiğide dikiz aynasıyla kontrol ederim ancak böyle görebilirsin sağ arka tarafını..ama zaten aracın sol şeridi kullanmaması gerekiyordu..sollama şerididir orası.(ülkemizde böyle değildir malesef)
Madem en soldasın bari biraz daha dikkatli geçmesi lazımdı sağ şeride.köyünün çayırlarındamı geziyon..
bide motorların araçların sağ arka taraflarında devam ederken en azından bi göz teması aramaları öndeki sürücünün kendilerini gördüklerinden emin olmaları lazım..
Konuyla alakalı değil ama akan trafikte sağdan sollama en tehlikeli iş yapılmaması gereken ama illa yapılcaksa öndeki sürücünün korna vb şeylerle kendini görmesini sağlaması gerek..ben motoru haksız görmedim..arabanın göremediğine inanıyorum ama kesinlikle daha dikkatli şerit değiştirmesi gerek.
Bazı arkadaslar sağdan sollamaya çalışmış demiş motora ama böyle bi durum yok..

Son düzenleme:
bazi arkadaslarin dedigi gibi birdaha yapmamasi icin uyarilmali o hizda ve trafikte munakasaya girilmemeli.

Geçmiş olsun.
Son zamanlarda kamera ile çekilen bu gibi durumların paylaşımı arttı, çok iyi.
Buzamana kadarki yolculuklarımda(şehir içi veya dışı) hep kamera olsaymış görüntüleri foruma attıkdan sonra burda toplu silahlanma başlardı heralde diye düşündüm. Bunun gibi şerefsizlere korna çaldıkdan sonra (öyle uzun uzun deği,ikaz edecek kadar) kasıtlı olarak pislik yapmaya devam ediyorlar.

Velhasıl, bana kamera şartmış arkadaş, izledikden sonra bunu iyi anladım,
başıma gelen durumların videosu olsa direkt milli mesele olurmuş.

Araba doğru sinyal vermiyor ancak şerit değiştirmeden daha fazlasını yapıyor çok hızlı bir şekilde direksyon kırıyor.Ne olursa olsun sinyal verilse dahi kontrollü bir şekilde şerit değiştirilmesi gereklidir.
Ayrıca sağlamaya dair bir durum değil,normal şeritte seyir halinde giderken yaşanılan durum söz konusudur.

2 taraf da kusurlu

Kesinlikle.Hadi hata yaptın görmedin.Sonrasında durumu anladın ki sinyal veriyorsun.E be adam ne diye boş boş bakıyon özür niye dilemezsin.Bir daha yapmasınlar diye kendimizi tehlikeye atmadan uyarmalı.

niye ozur dilemiyor? Çunku motor surmeyen olayi siradan bir yol tartismasi olarak algiliyor senin onun dokunmasiyla olebilecegini dusunemiyor, tepkine sasirip aval aval bakiyor. Bizse deliye donuyoruz!

Bu tamamen toplum olarak bilinc seviyemiz ve insana gosterdigimiz saygi ile alakali malesef.

Öncelikle geçmiş olsun. Bunlar inanın hiç bir şey değil. Bizler, motosiklet sürücüleri olarak, her zaman bir olayı olacakmış gibi önlemimizi alıp, her zaman dikkatli bir şekilde kullanmak zorundayız.

Sizin hatanız, otomobil sürücüsünden daha fazla.

1)_ Sollama değil, sağlama yapıyorsunuz.
2)_ Sürüş anında diğer sürücü ile sözlü tartışmaya girip hem kendinizi, hem karşı tarafın dikkatini dağıtarak trafiği riske atıyorsunuz.

Video da siz korna çaldıktan sonra sürücü panikleyip sinyal veriyor. Size kasten yapılmış bir şey yok gibi. Fakat sürücülerin en az %70'nin ayna alışkanlığı olmadığını varsayarsak, çokta sürpriz olmaması gerek.

Bazı şeylerin farkına varmanız için yazdım. Yanlış anlaşılmasın. Kazasız, belasız sürüşler dilerim.

Saygılarımla.

ortada bir sağlama durumu yok motosiklet şeridinde giderken araç üzerine kırıyor

Bu kadar hızlı şeride dalmasa idi dalgın diyebilirdim.Çok teşekkürler.

Arkadaş hatalı ancak bana dalgın gibi geldi bilerek ve isteyerek yaptığını zannetmiyorum.Geçmiş olsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:37 ----------

Keşke bir özür dileseydi.Ama boş boş baktı sadece.
O kadar hızlı daldığı sürece yanındaki hiç bir aracı zaten göremeyeceği için kör noktada olup olmamak önemli değildi.

Araç sürücüsü bariz hatalı. En azından bir özür dileyebilirdi.

Siz aracın kör noktasındasınız, bu yüzden sizi fark edemedi. Kör nokta hatasını öngörüp o bölgede kalmamamız gerekiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:43 ----------

Güzel olur daha çok kaydımız olur trafikte.

şu kameradan ben de alacam neler neler görüyoruz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:03 ----------

Bence böyle kullanmaya devam eder ise tır altında kalacaktır.

tırla üstlerine çıkmak lazım bu gibi totoşların.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:05 ----------

Ben de anlamadım sağlamadan bahseden birkaç kişi oldu.

Ben anlamadım ki motoru kullanan arkadaş nasıl hatalı? Kendi şeridinde giderken beyaz araç birden üzerine kırıyor. Ben mi yanlış görüyorum acep? Ortada araç sollama falan yok herkes kendi şeridinden gidiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar