Ben Kimim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oncelikle tum motorsiklet kullanıcılarına selamlar.
Burayı aslında tesaduf eseri buldum.Ama motosikletcilerinde boyle bir sayfa hazırladıgını gorunce bayagı sevindim dogrusu. :cherry: :tongue:
Adım Savas han. 26 yasındayım.Istanbuldan, bilgi işlem sektorunde calısıyorum.Bir honda fanatigiyim.Bende 2000 model CBR 600F var. Motor hevesim her zaman vardı ama kullanmaya yeni başlıyorum sayılır. (maddi sorunlar, anca alabildik ehueh.) Gecen gene yaz başı aldım motorumu, bu benim ilk motorum ve kullanmayıda bunda ogrendim saten :))). Artık yeni modelle degistirmeyi dusunuyorum.
Benden simdilik bu kadar. Gorusmek dilegimle :)))
ha unutmadan birde trafikte motorsikleri sıkıstıran aracları hiç sevmiyoom, giriyordum bigun otobusun altınaa...
dikkatli kullanımlar...

hosgeldin Savas Han. Bende henuz motor yok ama en kisa zamanda (mayis gibi) almayi planliyorum. CBR 600F de kullanmayi ogrenmek sorun olmadi mi? Ozelikle ogrenirken on fren basina bela olmadi mi?
Motosikletleri sıkıştıranlara bende sinir oluyorum. Zaten arabamin arkasinda 2 tane kocaman "Motosikletleri Farkedin" stickeri var. bilmiyorum ise yariyo mu :sunny: Ama trafikte etrafimda bi motor olunca elim ayagim dolasiyo. ona zarar vermemek, ya da ona zarar verebilecek biseye sebep olmamak icin ne yapacagimi sasiriyorum. Gecen racing se hic sorma, 2 kere kaza atlattim ona bakicam die :queen:

Selam Seda, tesekkurler hosbulduk.Umarım sende motosikletini en kısa surede alıp aramısa katılırsın.:))Hayır ogrenmek benim icin problem olmamıstı, bindim gittim yani:)).Ama bir tanıdıgım vasıtası ile ommriders kulubunden ileri suruş teknikleri konusunda egitim aldım.Ve bence bunu yeni motora baslayan herkesin yapmasını tavsiye ediyorum.Ben yararlarını cok gordum.Fren olayına gelince soylenildigi gibi on freni kullanmayacaksın teorisi yanlış.Racing motorlarda durmak için daha çok on freni kullanman gerekiyor, yoksa zaten duramassın.Benim basıma su ana kadar bela olmadı, ama tabiki dikkatli olmak lazım, olmayacak die birşey yok, motorda her zaman risk vardır.Evet trafikte bende bir motor gordugum zaman yok vermeye çalısıyorum.Dedigin gibi eger racing'se pesinden gidiyorum ama arabayla yetisemiyon tabee :))). Peki sen nasıl tip motor almayı dusunuyorsun, kullanmayı biliyormusun??

ehliyetimi alali cok olmuyo ama ondan oncede kullaniyodum (dogal olarak :sunny: ) mayisa XVS 650 A alicam. sonrada 2003 gri R1, sonrada egzoz takicam ona :mtnet3

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Selam invent aramıza hosgeldin :grouphuuug:
iyisallah en kısa zaman herkes istedigi motora kavusuurrr [-o<
Su fren konusunda durus mesafesini gosteren bi kac resim buldum asagiya kouyorum

Arka fren
371c.gif

Ön fren
371b.gif

on ve arka aynı anda
371a.gif

iki freni birden kullanırken on frene %70 arkaya %30 oranında guc verilmesi en iyi perfornası sagliyormus ya bunu nasıl ayarlıyacaksin ki
anlık bir olayda iki dakak hesap makinası falan cıkart hesap yap :cherry:

Saol skullhunter. hosbulduk.ben satem hesap makinası tasıyom yanımda, oyle bi durumda hesaplıyıp ona gore frene basıyom :))))))

Fren olayını yanlış yazmışsın. Eski bir bilgi o!
Bu konuda deli gibi bir makale okudum. Eskiden böyleymiş %70-%30 kuralı. YEni motorlarda %100 ön frenle durulabiliyor. Ağırlık merkesi eskiden çok yukarıda olduğundan bu formül uygunmuş . Ama şimdi ön teker üzerinde dikilebiliyor motorlar. Yani %100 ön fren =)

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Bence %100 on fren her zama netkili olmaz
Virajlarda sadece on fren motorun kaymasına neden olmaz mı ?

evet, tekerlegi kilitleyek kadar sıkmak tehlikeli, tabi arkayıda aynı şekilde, dikkatli kullanmak lazım,
ben genelde ön freni kullanıyorum.

izmirdenim.. yalniz planlarda degisiklik oldu nx 4 alacaktik siparis ettik tamam dediler ama sonra gec gelicek dediler bende ellerinde olan twisteri aldim.. zaten seneye filan cbr 600 istiyorum belki daha iyi olmustur... fuara da gelemicem tabii ki cuku twister da ancak ayin 4 gibi hazir olucak mis... hazir bile olsa daha o kadar pratik yapamadim.....

konu biraz eski.. 2004 gibi.. Farkında mısın kardeş? Nerden buldun ? Çok aradın mı acaba ?

arka ve ön frene aynı basmanın dışında birde aynı zamanda motorun viteslerini düşürmek ve motoru kompressöre sokmak dedikleri tabir en etkilisi:cat:
tabi bunun contalara zararı var ama gerekiyorsa yapılacak mecbur ve vites düşürmeyi beklicek fırsat yoksa iki vites birden düşürülebilir fakat biyandan da maksimum frenleme yapılmalı tabi

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
velespit-cbr' Alıntı:
bence ön fren sakıncalı her ikisinide sıkmak en garantisi...

dostum,
arkeoloji üzerine kariyer yapmayı hiç düşündün mü acaba?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar