Ben Fuara Gitmiyorum!!!!

Madem ki bu motorları yapıp satanlar bizlerin hayatını düşünmeden hareket ediyorlar.Yollarda kafamız,kolumuz,bacağımız koparken bile onlar bize sadece kask ve koruyucu ekipman satarak kar sağlamaya çalışıyorlar.Bende bu fuara gitmiyorum dostlarım.Önce firmalar birleşip gerekli önlem paketini ulaştırma bakanlığına dayatsınlar(çünkü onlar kendileri için gerekeni hemen dayatırlar) ondan sonra ben fuara giderim.gitmiyorum kardeşim, git-mi-yo-rummmmm!:pr:

Sen once gitde bunu protesto edecegine otomotiv sektorundeki 5 yildizsiz arabalari protesto et bu 1,ikincisi silah uretenlere karsi cik sizin yuzunuzden siviller oluyor diye,3.su ise madem oyle motosiklet fuarina gitmemek degil motosikleti birak:cat:bence dua et ki koruyucu ekipmanin satisda oldugu bi ulkedeyiz...bak hindistana vs.. ulkelere onlarda insan ama onlar ne koruma ne baska bisey...dicenki simdi biz 3. dunya ulkesi degiliz....
bu politik bir konu olabilir ama bu tur polemige girmem google dan ingilizce arat bakalim kacinci ulkeyiz :) :rendeer:saygilar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar, motor alırken değil araba alırken bile ehliyet sormuyorlar ki???
devletin bu konuda yapabileceği tek şey, giyotin bariyelerler yerine taş bloklar koymak olacaktır fakat buda ölümleri durdurmayacak bi nebze azaltacaktır...
fuara gitmeyerek bu firmalara hic bir zarar verilmez çünkü insanlar ölümü kendilerine yakıştırmaz yine gidip alırlar motoru ve ölürler bizede üzülmek düşer..
Bende fuara gitmeyi düşünüyorum ancak gecen fuarda 8 motor çalınmış, bilgisi olan var mı? aslı astarı varmıdır bu işin ?

:cherry::cherry::cherry::cherry:
fuar dedinmi tilkiler çakalları cıkar onun için arabanla git fuara.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
fuara bende gideceğim ama sana katılmadığım bir nokta var onuda affına sığınarak mesajından anladığım gibi cevaplayacağım...
son zamanlarda hayatını kaybeden arkadaşlarımızın yeterli tecrübeleri yada eğitimleri yokmuydu eğitimsizliktenmi hayatlarını kaybettiler yoksa sıkıştırıldıkları içinmi bence dış etkenler onları bu şekilde kopardı ailelerinden ve sevdiklerinden...
hondanın harleyin kursunda giyotin dediğimiz bariyerleden korunmayı öğretiyorlarmı...
bence yapılması gereken kitle halinde hareket etmek bireysel tutumlar sadece kendi iç hesaplaşmamızı sonuçlandırır. toplu olarak sesimizi yükseltmemiz gerekmekte...

Bariyerler konusunda haklısın tabi ama ben firmalara düşen sorumluluk kapsamında yazdım kursu, yoksa yazımdada dediğim gibi bariyerler devletimizin sorumluluğunda olan bir şey, ve devletimizin ayıbı, bunun düzelmesini devletten değilde firmalardan beklemeyi doğru bulmuyorum.

Bariyerler hatalı bunu kabul ediyorum ama bir çoğumuzda masum değiliz, biz de bunu kabul edelim, kanunen tanınmış hız sınırına hiç birimiz uymuyoruz.

Kemal arkadaşımız sıkıştırılmış doğrudur, uygun mesafeye uyarı koymayan kamyona çarpmış doğrudur, hatalı bariyer sonucu bacak kopmuş ve malesef ölüm gerçekleşmiş ee bu da doğrudur, peki en fazla 70kmh ile gidiyordu buna doğrudur diyebilecekmiyiz?

Açık net adil dürüst olmazsak karşımızdakide öyle olmaz.

Bilinçli satıcı ehliyeti olmayana motor satmaz demiş bazı arkadaşlarda, bir mala sahip olma hakkıyla o malı kullanma hakkı farklı bir şeydir.

Pilot olmamanıza rağmen uçak da alabilirsiniz ama bu size kullanma hakkı vermez.

Satıcı ödemesini alır malı eksiksiz olarak teslim eder, şuna satıyorum buna satmıyorum diye de bir hakkı yoktur.

Ehliyetsiz araç kullanımı ayrı bir konudur, konunun denetimi poliste dolayısıyla yine devlettedir.

Eger çok fazla kişi ehliyetsiz olarak trafikte dolaşıyorsa bu da devletimizin ayıbıdır.

Ver beş sene hapis cezası, kurtul ayıbından, bak sonra kalıyormu ehliyetsiz.

Hoş ehliyeti olan sanki ehliyetine sahip olduğu aracı kullanmayı çok iyi biliyorda.

Bunlar bayi reklamları başka bir şey değil, ben ehliyeti olmayana satmam biz motorcuyuz motorcu dostuyuz v.s. v.s. ticaretin yan ürünleri.:)

deli mavi anlaşıldı sende motosiklet satıyorsun.kardeşim ben bir şekilde tepkimi koyuyorum,çokmu zoruna gitti.sende 3. dünya ülkesi değiliz diyorsun ama zihniyetin 3. dünya ülkesi gibi.Sen oturmaya devam et kazaların arkasından allah rahmet eylesin yazmayada devam et ,ama dikkat et parmakların yollarda ölenler için acımasın....!delikanlı avrupalı....!

Bariyerler konusunda haklısın tabi ama ben firmalara düşen sorumluluk kapsamında yazdım kursu, yoksa yazımdada dediğim gibi bariyerler devletimizin sorumluluğunda olan bir şey, ve devletimizin ayıbı, bunun düzelmesini devletten değilde firmalardan beklemeyi doğru bulmuyorum.

Bariyerler hatalı bunu kabul ediyorum ama bir çoğumuzda masum değiliz, biz de bunu kabul edelim, kanunen tanınmış hız sınırına hiç birimiz uymuyoruz.

Kemal arkadaşımız sıkıştırılmış doğrudur, uygun mesafeye uyarı koymayan kamyona çarpmış doğrudur, hatalı bariyer sonucu bacak kopmuş ve malesef ölüm gerçekleşmiş ee bu da doğrudur, peki en fazla 70kmh ile gidiyordu buna doğrudur diyebilecekmiyiz?

Açık net adil dürüst olmazsak karşımızdakide öyle olmaz.

Bilinçli satıcı ehliyeti olmayana motor satmaz demiş bazı arkadaşlarda, bir mala sahip olma hakkıyla o malı kullanma hakkı farklı bir şeydir.

Pilot olmamanıza rağmen uçak da alabilirsiniz ama bu size kullanma hakkı vermez.

Satıcı ödemesini alır malı eksiksiz olarak teslim eder, şuna satıyorum buna satmıyorum diye de bir hakkı yoktur.

Ehliyetsiz araç kullanımı ayrı bir konudur, konunun denetimi poliste dolayısıyla yine devlettedir.

Eger çok fazla kişi ehliyetsiz olarak trafikte dolaşıyorsa bu da devletimizin ayıbıdır.

Ver beş sene hapis cezası, kurtul ayıbından, bak sonra kalıyormu ehliyetsiz.

Hoş ehliyeti olan sanki ehliyetine sahip olduğu aracı kullanmayı çok iyi biliyorda.

Bunlar bayi reklamları başka bir şey değil, ben ehliyeti olmayana satmam biz motorcuyuz motorcu dostuyuz v.s. v.s. ticaretin yan ürünleri.:)

aynı şeyi savunduğumuzu biliyorum. ama hız sınırına uymakta bizi kötü sonuçlardan korumuyor. (örneğin tuğperin kazası) biz billinçlenmediğimiz ve dediğin gibi cezalar yıldırıcı olmadığı sürece bu işinde sonu gelmez.böyle gelmiş ama böyle gider mi onuda zaman göstericek...

Kişilere indirgemeyin çünkü hepsi muallak.
Tuğper'in kazasında kim diyebilirki "Tuğper'in tek günahı sadece oradan maksimum 50 km hızla (Sahil yolu hız sınırıdır) sağ şeritten uslu uslu gidiyordu" diye?

Kişilere indirgemeyin çünkü hepsi muallak.
Tuğper'in kazasında kim diyebilirki "Tuğper'in tek günahı sadece oradan maksimum 50 km hızla (Sahil yolu hız sınırıdır) sağ şeritten uslu uslu gidiyordu" diye?

çiçek,
kişilere indirmek değil olay örnekleme yaptım sadece. demek istediğim kurallara tek taraflı uyum her zaman hayat kurtarmaz yada bazı şeylerin önüne geçmez. ben araba kullanırken sağıma soluma çok dikkat ederim motor kullanıcısı görürsem güvende geçebileceği boşluklar açarım çukurdan kaçmak için onun üstüne kırmam yada belirli bir hızda yanından makas atarak geçmem... çünkü başına gelebilecekleri az çok kestirebiliyorum o bilince sahibim ve bu bilincin yayılması düşüncesindeyim...

20 senedir Bu Sektörde olup da Motosiklet Kullanan Biri Olarak Distribütör’ lerin yaptığını özetleyeyim.

İlk zamanlar G.Antep’ de bir kaç sokağa girmek yasaktı ve ÖTV olayı çıkmıştı. G.Antep deki Trafik Şube Müdürüne soruldu niye yasakladınız diye düzensizmişler, o yüzdenmiş. :) Sizin işiniz bunları düzene sokmak o zaman arabayı da yasaklayın size de ihtiyaç kalmasın Güle Güle dendi. Siz niçin burada olduğunuzu bilmiyorsanız daha ne diyelim. :)

Motosiklet satıcı ve üreticileri toplandı nasıl sorunları çözeriz. Dernek kurmak gerekiyormuş. Dernek kuruldu dernek kurmak da zormuş her hafta bir sivil polis denetler filan sanki ne yapılıyorsa. ? Devlet de siz satıcısınız çıkarlarınıza ters düştüğü için savaşıyorsunuz yaklaşımı gösterince, bu iş böyle de olmayacak anlaşıldı. Devletin ancak kendi içinde bu sorun çözülebilirdi. Federasyon kurulursa kendi içindeki bir güç ancak motosikletin haklarını koruyabilirdi. Federasyon için çalışıldı kulisler yapıldı ve federasyon kuruldu.

Şimdi federasyon ne yapıyor, devleti karşısına alacak hiçbir şey yapmıyor, Görevi mi ne ? Yarış düzenlemek ve motosikleti sevdirecek organizasyonlar yapmak. Kim mi koruyacak :) Sanırım bizler yukarıda yazılanlar gibi binlerceyiz. Ama çalışsak da sanırım yine birileri nemalanır. Şu an federasyondakiler gibi nerden ve niçin geldiğini bilmeyen bir kurum daha oluşacak belki.

Neyse acılarımız gerçekten büyük artık işe giderken eşim motora binmek istemiyor korkuyor. Sanırım araba alacağız, ama hala şansımızı zorluyoruz.

Tek parça kalmamız umuduyla, sağlıcakla kalın.

( Herkes Motoru Sevdirmeye Çalışıyor, Koruyan Yok, Biz Kendimizi Korumaya Çalışıyoruz Hep. )

çiçek,
kişilere indirmek değil olay örnekleme yaptım sadece. demek istediğim kurallara tek taraflı uyum her zaman hayat kurtarmaz yada bazı şeylerin önüne geçmez. ben araba kullanırken sağıma soluma çok dikkat ederim motor kullanıcısı görürsem güvende geçebileceği boşluklar açarım çukurdan kaçmak için onun üstüne kırmam yada belirli bir hızda yanından makas atarak geçmem... çünkü başına gelebilecekleri az çok kestirebiliyorum o bilince sahibim ve bu bilincin yayılması düşüncesindeyim...

Tabiki de kurallara tek taraflı uymak hayat kurtarmaz ama hayatının kurtulma riskini birazda olsun arttırır.

Son dediğine sonuna kadar katılıyorum.
Biz yağmurda giden motorun ne güçlükle gittiğini bilir, arabayla kullanırken arada mesafe bırakırız..
Hangi hızdaysa motor o hıza göre konum alır, ona göre sollar ya da yavaşlarız. Çünkü yaşadıkalrını biz biliriz haklısın.
Ama bunu daha hiç motor kullanmamış bir araç sürücüsüne kabul ettiremezsiniz ya da anlamasını sağlayamazsınız.

Stajyer ehliyet çıkarmak yerine Avrupa olduğu gibi B sınıfı ehliyet alırken A1 sınıfı motorları ya da scooterları kullanma ve öğrenme zorunluluğu getirilmeli başka olabiliritesi yüksek bir çözüm göremiyorum.

Tabiki de kurallara tek taraflı uymak hayat kurtarmaz ama hayatının kurtulma riskini birazda olsun arttırır.

Son dediğine sonuna kadar katılıyorum.
Biz yağmurda giden motorun ne güçlükle gittiğini bilir, arabayla kullanırken arada mesafe bırakırız..
Hangi hızdaysa motor o hıza göre konum alır, ona göre sollar ya da yavaşlarız. Çünkü yaşadıkalrını biz biliriz haklısın.
Ama bunu daha hiç motor kullanmamış bir araç sürücüsüne kabul ettiremezsiniz ya da anlamasını sağlayamazsınız.

Stajyer ehliyet çıkarmak yerine Avrupa olduğu gibi B sınıfı ehliyet alırken A1 sınıfı motorları ya da scooterları kullanma ve öğrenme zorunluluğu getirilmeli başka olabiliritesi yüksek bir çözüm göremiyorum.

haklısın ama bu güne kadar ehliyetini almış olan canavarlar tarfikte olmaya devam edecekler. bencede ehliyeti olan herkeze psiko teknik testi yapılmalı ama ciddi anlamda...

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Çiçek'inde demek istediği aynı, tabiki istisnalar var ama kazaların geneline baktığımızda hepimiz hızlıyız, bunu da kabullenmemiz lazım.

Ha düşük hız da çok tehlikeli, otobanda hız sınırında git bakalım en sağ şeritte arkadan gelen kamyon nasıl sana tampon dayıyor.

O kamyoncunun seni taciz etmesini engelleyecek yasa var mı yok, varsada uygulamada yok.

Bizde ceza EDS(godoman şeridini ihlal etme), aşırı hız(godoman değilsin hız senin neyine), cama film (godoman değilsin niye camın siyah), kırmışı ışık ihlali(godoman değilsin bekle) bunlara benzer bir iki durum daha.

Trafik bunlardan mı ibaret peki, niye diğerleri denetlenmiyor? minumum hız denetimi yok, şerit kullanımı denetimi yok, hiç bişey yok.

Her fırsatta avrupa diyenlerden haz etmeme rağmen şu örneği bu konuda vermek istiyorum.

Avrupada motosiklete bisiklete korna çalamazsınız, adam kendini yere atıp korkuttu kaza yaptım dese işiniz var.

İşin özü burda zaten bizde insan hakları yok dolayısıyla insana saygı yok.

Çiçek şahitim, arabayla yaya geçidindeki yaya ya durup yol verdiğim için arkamdaki polis anons yaparak bekleme yapma yürü yürü yaptı, 10 metre gittik başka bir yaya yaya geçidinde bir araba durmadığı için arabayı tekmelemeye başladı kavga çıktı.

Yana geçtim biraz ekip otosu yanıma geldi, ben yaya bekleyince kızdınız, bakın dedim yaya yol vermeyene napıyor.

Sağ da oturan diyor ki biz sana bişey demedik, direksiyondaki diyor ki ben dedim ben dedim nolucak.:p

Polisler bile kendi içinde napacaklarını bilmiyorlar, bu ülkede işimiz hep şansa kalmış...

Son düzenleme:
Çiçek'inde demek istediği aynı, tabiki istisnalar var ama kazaların geneline baktığımızda hepimiz hızlıyız, bunu da kabullenmemiz lazım.

Ha düşük hız da çok tehlikeli, otobanda hız sınırında git bakalım en sağ şeritte arkadan gelen kamyon nasıl sana tampon dayıyor.

O kamyoncunun seni taciz etmesini engelleyecek yasa var mı yok, varsada uygulamada yok.

Bizde ceza EDS(godoman şeridini ihlal etme), aşırı hız(godoman değilsin hız senin neyine), cama film (godoman değilsin niye camın siyah), kırmışı ışık ihlali(godoman değilsin bekle) bunlara benzer bir iki durum daha.

Trafik bunlardan mı ibaret peki, niye diğerleri denetlenmiyor? minumum hız denetimi yok, şerit kullanımı denetimi yok, hiç bişey yok.

Her fırsatta avrupa diyenlerden haz etmeme rağmen şu örneği bu konuda vermek istiyorum.

Avrupada motosiklete bisiklete korna çalamazsınız, adam kendini yere atıp korkuttu kaza yaptım dese işiniz var.

İşin özü burda zaten bizde insan hakları yok dolayısıyla insana saygı yok.

Çiçek şahitim, arabayla yaya geçidindeki yaya ya durup yol verdiğim için arkamdaki polis anons yaparak bekleme yapma yürü yürü yaptı, 10 metre gittik başka bir yaya yaya geçidinde bir araba durmadığı için arabayı tekmelemeye başladı kavga çıktı.

Yana geçtim biraz ekip otosu yanıma geldi, ben yaya bekleyince kızdınız, bakın dedim yaya yol vermeyene napıyor.

Sağ da oturan diyor ki biz sana bişey demedik, direksiyondaki diyor ki ben dedim ben dedim nolucak.:p

Polisler bile kendi içinde napacaklarını bilmiyorlar, bu ülkede işimiz hep şansa kalmış...

o zaman sıramızı beklemeye devam edelim...
geride kalanlara başsağlığı dileyelim...
ülkemizde insanları yok denecek kadar az ama şunu da unutmamak lazım ağlamayanada meme vermezler şu sıralar seçim arifesin olduğundan en doğru zaman...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ben fuarada gidecegim motorada binecegim arkadaşlar tek şey sürat felakettir bizim hangi yolumuzda 299 yapılır bunu bile bile 299 yapan kişi zaten tüm sorumlulugu üstüne almıştır.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ben fuarada gidecegim motorada binecegim arkadaşlar tek şey sürat felakettir bizim hangi yolumuzda 299 yapılır bunu bile bile 299 yapan kişi zaten tüm sorumlulugu üstüne almıştır.

Dost acı söylermiş:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar