Ben Fuara Gitmiyorum!!!!

Firmaların ne sucu varki, üstelik fuarda korumalar kasklar kıyafetler daha hesaplı veriliyor..

Firmaların çok büyük suçu var tabiki, markayı tanıtıcam reklam yapıcam diye yolları kapatıp insaların nefretini kazanmamızı sağlamayı biliyorlar. Bunların başında koca koca yöneticiler var ülkeye ürün sokmak için tanıdıkları bürokratlar var. hani kendilerini gösterip onlara bu durumu anlatsalarya çözüm isteselerya....

Yazacak çok şey var ama seninde yaptığın gibi menfaatler söz konusu olunca yazmaya gerekte yok.....

Arkadaşın demek istediği şu : "Eğer motosiklet kazaları sebebi ile insanlar korkar , motora ve fuara ilgi göstermez ve motosiklet satışları düşer ise satıcılar elbet önlem almaya çalışacaklardır ". Bence mantıklı bir yaklaşım, bu yıl fuara gitmesek ne olur ???

Motoru satanlar ne yapsınki :silent:

Bizim devletimiz insanına değer vermedikten sonra, avrupalı dahi insan haklarını dayatırken insanları değilde sadece belli bir grubu öne sürüyor.

Biz ayıbımızı örtmesini iki üç satıcıdan beklersek ben bunun adına acizlik derim.

Ha şunu sormak mantıklı, arkadaş yamaha satıyorsun dimi?
evet!
e hani kursun?
suzuki satıyorsun?
evet
e hani kursun?

v.s. v.s.

İçlerinde sadece bmw ve honda'nın (belki birde harley) kursu var, e yetmiyor işte memlekete.

Bunu soracaksak mail atalım soralım, grup oluşturalım gidip bizzat fabrikalarında soralım, ama fuara gitmiyorum derken gidenleride zan altında bırakmayalım, ben gidicem, neden gitmeyim, seviyorum motosikleti, ölsemde seviyorum.

Tabi gitmemek isteyenede saygı duyarım, sadece kişisel fikrimi yazdım.

fuara bende gideceğim ama sana katılmadığım bir nokta var onuda affına sığınarak mesajından anladığım gibi cevaplayacağım...
son zamanlarda hayatını kaybeden arkadaşlarımızın yeterli tecrübeleri yada eğitimleri yokmuydu eğitimsizliktenmi hayatlarını kaybettiler yoksa sıkıştırıldıkları içinmi bence dış etkenler onları bu şekilde kopardı ailelerinden ve sevdiklerinden...
hondanın harleyin kursunda giyotin dediğimiz bariyerleden korunmayı öğretiyorlarmı...
bence yapılması gereken kitle halinde hareket etmek bireysel tutumlar sadece kendi iç hesaplaşmamızı sonuçlandırır. toplu olarak sesimizi yükseltmemiz gerekmekte...

son vefat eden arkadaştan itibaren 2 başlık açtım acil eylem ve ben fuara gitmiyorum diye.. ama hep burada yazıp çiziyoruz hareket yok...çok yavaşız çok

son vefat eden arkadaştan itibaren 2 başlık açtım acil eylem ve ben fuara gitmiyorum diye.. ama hep burada yazıp çiziyoruz hareket yok...çok yavaşız çok

bak bu çok dogru. bizler her kaza yapan arkadaşımız her kaybettiğimiz dostumuzun ardından aynı şeyleri konuşup duruyoruz

ama malesef sadece konuşuyoruz. başka hiç birşey yaptıgımız yok.......

Ben senelerden beri gitmiyorum.Uzun bir süre de gitmeyi düşünmüyorum.

ben sana traji komik başka bişey daha söliyeyim ozaman benim ehliyetim var fakat olmasa dahi hangi bayiye gidersem gideyim ben motor almaya kalkınca bana ehliyet soracaklarını sanmıyorumm.
ehliyetin varmı diye sormazlar bile sen kursu diyorsunn :)
haklısın sormakta bence olması da gerekir ki ben ehliyeti alırken bir tane chopperla sadece 50 metrelik bir yerde bir tur attım ve geçtimm direksiyonu hal böle oluncada etrafta trafik içinde motor kullanmayı öğrenenler çok oluyor ve kazalar kaçınılmaz oluyor.
zaten etraftaki orta okula giden çocukların altında dahi o yüzden scooter var

Motorunu ikinci elde satarken, siz alıcı kişiye ehliyet sormayı düşünüyor musunuz?Ya da hiç sordunuz mu? Ya da tam paranızı alacakken, karşınızdakinin ehliyetsiz olduğunu öğrenip; yok arkadaş satmıyorum dediniz mi?
Sanmıyorum..
Peki..Siz düşünmüyorken, bu işi iş olarak yapanlar niye düşünsün?
Biz, sen, o, hata herkeste... İstisna prensipli insanları saymıyorum tabi.( Yeri geldi diye sizin mesajınız üzeirnden cevap yazdım. Belki sylscrop siz de bu prensipli insanlar arasındasınız lütfen yazdıklarımı genel olarak yorumlayın, kişisel algılamayın.)

Kafamız değişmeli. Sorun para ve ucu gene devlete gidiyor bu işin.

Gitseniz ne olur... Gitmeseniz ne olur..
Yada eylem yapıldıda ne oldu..
Hiçbişey değişmez bu ülkede baştakilerin kafası değişmediği sürece..

kisme fuara gitmesse bida fuar almaz motora olan ilgli azalırsa piyasa düşüşe geçer markalar zaten getirmedikleri birçok modele yenilerini ekler ve fiyatlar yükselir yani kendimze yapmış oluruz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ben gideceğim..
Dağ dağa küsmüş Öteki dağın haberi olmamış....:)

Fuar denilince motor alınacak diye bişey yok.... Modelleri tanımak arkadaşlarınızla hoş vakit geçirmektir maksat...Her giden bişey alacak diye bişey yok... Almassın tepkini öyle gösterirsin....
Pireye kızıp yorgan yakmak bence saçma.... :wiinkk:

Otomobil fuarlarına da gitmessin o zaman.... Çünkü yılda bnlerce insan hayatını kaybediyor..Ama bişe yapıldığı yok.... her sene rakam artarak devam ediyor....

Fuara gel hazırla güzel bir pankart kapıya koy fuara gitmemekten daha iyi olur, içeri girmezsin.
Sana destek olan cok insan olacaktır.Ben dahill

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Benim bildigim kadariyla firmalar fuara katilmiyorlar.
Hatta geçenlerde, kesinlikle katilmayacaklarina dair bir basin bildirisi okudum.
Tabii aradan geçen zamanda biseyler degistiyse, bilemem.

Tepkiye gelince.
Arkadasimiz yanlis dusunuyor.
Hatali bir fikirden yola çikiyor.(bence)

Fakat en azindan kendisi bir eylem, bir tepki koyuyor.
Dogru ya da yanlis.
Yanlisda kendisinin,
dogru da.:cat:

Peki siz ne yapiyorsunuz?

Baskalari bizim isimizi bizim yerimize yapsin.
Biz yan gelip yatalim.
Birileri bizim yerimize zahmet ediversin.
Butun problemler çozulsun.
Ne ala memleket.
Hangi memlekette trafik ya da egitim sorununu motosiklet firmalari çozmus de bizim memlekette de çozecek.

Bunlar devletin isi degilmi?
Bunca insan, uzuvlari koparak can verirken, bu ulkeyi yoneten adamlar nerede?
Hiç gazete okumuyorlar mi?
Hiç vicdanlari sizlamiyor mu?:pr:

Yillardir ayni hikayeler.
Uyanin arkadaslar.
Canlar gidiyor.:pale:

ah ah....
nedemeli ki bilmiyorum ama ben gidicem fuara...

Dernekler var ama kazlı çeşmedeki mitinge gelme teşrifinde bile bulunmadılar. Kaldıki büyük firmalar böyle bir olaya ön ayak olsunlar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben gidicem sen gitme resimleri eklerim ordan bakarsın :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar, motor alırken değil araba alırken bile ehliyet sormuyorlar ki???
devletin bu konuda yapabileceği tek şey, giyotin bariyelerler yerine taş bloklar koymak olacaktır fakat buda ölümleri durdurmayacak bi nebze azaltacaktır...
fuara gitmeyerek bu firmalara hic bir zarar verilmez çünkü insanlar ölümü kendilerine yakıştırmaz yine gidip alırlar motoru ve ölürler bizede üzülmek düşer..
Bende fuara gitmeyi düşünüyorum ancak gecen fuarda 8 motor çalınmış, bilgisi olan var mı? aslı astarı varmıdır bu işin ?

motr firmaları ürünü en iyi şekilde üretir ve tüketiciye sunar.zor la dayatma yapamaz,bizler kendi ayağımızla gidip paşa paşa parayı basıp almıyormuyuz.o firma bu satış sonucu devlete vergisini veriyor,yıllık olarakta veriyor devlet hem bizden hem satıcıdan vergi neden alıyor bize daha iyi hizmet suna bilmek ve can güvenliğimizi sağlayabilmek için,şimdi satıcının veya üreticinin suçu ne?
adam vergisini paşa paşa vermiş ki devlet bizlere daha iyi hizmet versin diye,neden devlete dayatma yapsınki zaten bunun yapılması gerekiyor.
Bu neye benziyor biliyormusunuz,misal ben bir jeep almışım devlete yıllık 5000tl vergi veriyorum.
neden? bu yolları kullana bilmem ve bana yol vs hizmeti sunduğu için ama leventte veya başka bir yerde aracımı bedava ya park edemiyorum.ispark görevlisine desek ya kardeşim ben dünyanın parasını veriyorum bu aracı bu yollarda kullanmak için birde aracımı istediğim uygun bir yere park edemiyorum.
adam beni bağlamaz kardeşim ben burayı kiraladım vergimide veriyorum işine gelmiyorsa bas git der.
yani satıcı firmalarda ben motoru satarım,yol işi devlete düşer ve öyle dir de,adam malını satar ister yol olsun ister olmasın yanlış hedef seçmeyelim.fuarda eylem mantıklı bencede.

Son düzenleme:
Motosiklet ureticileri bu bariyerleri koymuyorki?? Arada fark var. Bence desen oyumu vermiyorum bu bariyerler kaldirilsin ehh o zaman bir nebze anlayacam da. Yanlis kitleyi sucluyorsun gibi geldi bana:)

Yollar ver bariyerler konusunda firmalara sorumluluk düşüp düşmediği siyah/beyazdan çok gri bir konu.

1) Firma motoru satarken alan kişinin ehliyeti olup olmadığınına bile bakmıyorsa adam müşterisini düşünmüyor demektir.

2) Bu ehliyetsiz adam yarın öbür gün gidip bir yere patlarsa;

a) Doğrudan 1 adet müşteri kaybetmiş olacak
b) Dolaylı yoldan (medyada çıkan haberler ve toplumda oluşan ön yargı sebebiyle) 10'larca müşteri kaybedecek.

3) Bariyerler ve yollar motosiklet sürücüleri için %100 tehlikeli.Bir bariyer ayağına sürüklenirseniz kurtulma şansınız yok gibi. Yine üstte yazdığım a ve b şıklarına doğru gidiyor olay.

Ben insani açıdan değil sadece ticari açıdan baktım olaya. Buna rağmen firma yetkilileri arasından herhangi birinin olaya bu açılardan bakabildiğini sanmıyorum. Bu yüzden motor satışları 10 kat düşse dahi yollar ve bariyer iyileştirmesi konularında firmalardan yetkili mercilere bir talep / baskı yapılacağını beklemek doğru olmaz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar