ben de zehirlendim!..

nonpropore, aramıza hoşgeldin.
umarım kalıcı olursun.
benim sana tavsiyem, Donald_Duck'ın notlarını okuman yönünde olacak.
farkettiysen, ya onu alma şu daha iyidir şeklinde ezbere yapılan yorumlar var. bunları dikkate almadan, Donald_duck'ın "Motosiklet Teorisi" notlarını okursan çok daha fazla faydası olur. linkini de aşağıya yazayım:
http://donald.hypermart.net/MCWorlDD.htm

LesPaul ilgin ve tavsiyen için çok teşekkür ederim.gönderdiğin linki hemen yer imlerime ekledim bile.eminim senin de dediğin gibi bana oldukça faydalı olacaktır..
gelelim tubiş'in de değindiği -ve hatta ilk motor için r6 almayı düşünmüyosun umarım dediği- can alıcı konuya;ilk motor seçimi..öncelikle şunu söylemeliyim ki ilk yazımda bahsettiğim beni motorla tanıştıran ortağımın benzer serüveninin bire bir içinde olmuş birisi olarak (o da yeni kullanıcıdır ama oldukça meraklı,hevesli,araştırmacı ve mekanik detaylara düşkün birisidir) konuyla ilgili sanıldığı gibi az bilgiye sahip değilim.gerek aktif motosiklet kullanıcılarından,gerek sorumluluk sahibi motosiklet satıcılarından - ki bahsettiğim kişiler sadece para kazanma amaçlı bu işi yapmayıp,aynı zamanda yaşam kültürlerinde bu süreci yaşayanlar- edindiğim bilgiye göre ve buna ilaveten aynı süreci gözlerimin önünde yaşayan ve sonuçta aldığı kararla doğruyu yaptığına inandığım hatta gördüğüm ortağımın (suzuki gs 500 ile başladı) katkılarıyla kafamda oluşmuş bi şey var.evet 600'lük bir makineyle başlamayı düşünüyorum.ancak bunu asla "-savulun yollar,ben geliyorum!" cehaletiyle yapmayıp,altımdaki şeyin bir oyuncak olmadığının ve olası ciddi bir hatanın benden neleri getirip/götürebileceğinin farkındalığıyla kullanmayı düşünüyorum.yeni yetme hevesiyle (kastım ne yaptığını bilmeyen,sağda solda abuk subuk işler yapmayı ve bunu anlatmayı marifet sayan gençler;bunun dışındakileri kesinlikle tenzih ederim..) olaya körü körüne girecek değilim.bence motor kullanıcısının,cesaretle aptallık arasındaki farkı ayırt edebilecek yetide ve öngörüde olması gerekir;ve ben aptallardan değilim..
500 cc'lik bir makineyi tecrübe etmiş birisi olarak,kafamdaki motosiklet kodlamasıyla ilgili olan şeye daha düşük hacimli bi makinenin cevap verebileceğini sanmıyorum.kişisel görüşüm ve değişmez değil.onun için bu forumu kullanıyorum belki."-yeterince farkında mıyım acaba?" sorusuna daha net cevaplar bulabilmek için..
önerileriniz bu farkındalığı elde etmemde eminim oldukça faydalı olacaktır.özellikle Reşat ARBAŞ namı diğer Donald Duck tavsiyesi adına yazının başında olduğu gibi sevgili LesPaul'a tekrar teşekkür ederim..hoşça ve mutlu kalın..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar