oyunları bile kim başlattı davası vardı..mevsimine göre oyun oynardık...
elektrik borularından külah üflerdik.arada birde iğne takardık...
külahı kim başlattı??? Ahmet... ne Ahmeti olum ondan önce Mehmet çıkarttı...çıkartan o senenin o oyununun meşhuru olurdu...
kışın misketin 5 çukuru tek çukuru,çelik çomağı,
baharın uçurtması çivi saplatmacası,yazın yılanı,misketi,başı - başaltı,istopu,yakartopu vardı..
baseball bile vardı kendimizce....
kukalı saklambacımız,japon kale maçlarımız vardı...
kibrit kağıtlarından bile oyunumuz vardı.kafamıza ,desenine göre değer biçerdik onlara...hacivat karagözlü kibrit kutuları daha değerliydi...
ayakkabının topuk lastikleri bizim bu oyunlarımızda mükemmel vurucuydu,süpürür geçerdi..herkes de bulamazdı...
şimdi düşününce bile o kadar oyunun birçoğu aklıma zor geliyor..
ortaokula başladığımızda gameboylar çıkmıştı..hiç sahip olamadım ama arkadaşlarımdan oynamak için aldığım bu oyuncakları okulda diğer arkadaşlarıma kiralayarak hem para kazanırdım hemde pil alıp sahibini mutlu ederdim...
plastik arabalara tel takıp onu direksiyon gibi kullanırdık.rulmandan tekerleri olan ve şimdi anlayabildiğim (deli ses çıkarırdı) ama o zamanlar kovalayanlara çok kızdığım masumane !!! arabalarımız vardı...
aynı yıllarda bayramlarda motor kiralardık..puch vardı bende..3-4 günlük bayram tatilinde motor parasından fazla para kazanırdık..ama hiç yeni motor aldığımızı hatta paramızı nereye harcadığımızı hala hatırlıyor değilim...:cherry:
o zamanlar sağda solda arsalar da boldu..mahalle maçları yapardık...tabi arada bu mahalleler arası aktiviteler maç yerine kavga da olurdu...
şimdi çocuklarıma bakıyorumda ne oyun oynamayı biliyorlar nede bizim kadar arkadaşları var...
bizi ilkokul 1. sınıfın ilk günü okula götürüp bıraktılar ahada burası okulun dediler, bir daha okul hayatımız bitene kadar kimse okulun yolunu bilmedi..
ama şimdi ortaokul çocuğunu bile anne-babalar okula götürüp getirmek zorundalar...

r:
peki suç kimin?? biz anne - babaların mı??
yoksa ........