bel ağrım var uzun yola çıkıcam ne yapmalıyım?

herkese merhaba arkadaşlar benim bir konuda acilen yardımınıza ihtiyacım var regal raptor(b modeli) uzunyol motorum var 7000 km lik şehir içi tecrübem var ve ankaradan antalayaya gitmek istiyorum ancak korktuğum ve yardımınıza ihtiyaç duyduğum bir konu var belimde kuyruk sokumunun hemen üzerinde şiddetli, kısa süreli ancak bütün vücudumu adeta kilitleyen bir sinir sıkışması oluyor bazen uzun süreli motor sürdüğümde veya ısınma hareketleri yapmadığımda bu ağrı oluşuyor bel fıtığı olabilir çünkü ailede de var ve genetikmiş her neyse korse (bellik) almamın bana bir faydası olurmu yani asıl bilmek istediğim böbreklik almamın kesin bir faydası olur mu tabi daha sonra doktora da görünücem

Bence kesin teşhis edildikten sonra yola çıksan iyi olur.Şikayetlerin basitçe Lumbago dediğimiz bel adelesinin tutlmasına benziyor ama altta yatan neden;diskal herni(bel fıtığıysa) uzun süre motor sürmek kliniği dah da ağırlaştırabilir.

bence şu an motorsikletle yola çıkman dogru degil hem uzun yola cıkacam diyosun agrıların dahada artacaktır ben ce bir doktora git....

bence eğer uzun yola cıkarsan o belden bir daha hayır gelmeyebilir, kendimden biliyorum benim belimde böyle bir rahatsızlık yok ama uzun yolda bellik fln pek bir işe yaramıyor.Uzun yol çok yorucu olur

gazete doktorlarının bir sayfa yazıyı yazıp en sonunda dedikleri gibi "bir hekime başvurmalısın." tarzında bi durum.
sağlık olmassa hiç bişey olmaz.
çok geçmiş olsun.

Süper Moderatör (BBRR)
böyle bir şikayeti olan asla ve asla uzun yola motorla çıkmamalı ..kalıcı hasarlar oluşabilir.. bellik belinde sorunu olmayanı bel ağrılarına karşı korur...

omurilik ve bellik(böbreklik) alayım mı bir de de dik oturarak ve sık ve uzun süreli dinlenerek gitsem 700 km lik yolu bitirebilirmiyim sonuçta bu bel ağrısı geçtiğimiz aylarda 2 sefer kısa süreli ve orta şiddetli kendini gösterdi ama dedğim koruma fay da eder mi bilmek istiyorum

benimde belim ağrımıştı bu kış muayene oldum.. doktor üşütmüşsün dedi üstelik ikitane uzman doktora gittim... çünkü ağrı başka yerlerede vurmuştu... soğuk havalarda bellik kullanıyorum... ilk gittiğim doktor bana yanlış teşhis koyarak fizik tedaviye yolladı...sinir zedelenmesi falan korkuttular beni üstelik sağlık sektöründe çalıştığım halde...en ufak bir soğukta yine belimde bi ağrı oluşuyor dün mesela sırtıma klima vurdu bugün yine ağrıyordu... bu konuda belinize hassasiyet gösterebilirsiniz...

bellik o bölgeyi sıcak tutucaktır rüzgardan koruyacaktır tabiki faydası olur...tabi bu bir üşütmeden kaynaklanıyorsa...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar