Honda getirse 16-17 liradan o zamanda herkes 2 el 600 cc alır
zamanıda vtr 250 geldi yorumlara felan bir bakın
Son düzenleme:
Şimdi şöyle de bir durum var arkadaşlar, motorun fiyatı markası için yüksek ancak şunu unutmamak gerekir ki motorların kaliteleri ve teknik özellikleri arttıkça fiyatları da öyle hayal edilen seviyelerde kalmıyor ve markanın imajını aşmaya başlıyor. Mondial'in önceki satmayan 250 cc motorları için de bu böyleydi. O motorlara kötü diyecek kimse olduğunu sanmıyorum. Destro modeli ise satışa sunulduğunda 6500 TL idi. Bana göre özelliklerine göre fiyatı iyiydi ama işte fiyatı iyi olduğundan kalitesi iyi değildi. Alanların içinde motora lanet okuyan bir sürü kişi oldu. Bu motoru alanların pişman olacaklarını düşünmüyorum fakat fiyatı 10 bin TL'nin mutlaka altında kalmalı. En azından kendini ispat edene kadar... Bizim de artık yavaş yavaş böyle fiyatlara alışmaya başlamamız gerekecek. Çin firmaları yavaş yavaş düzgün motorlar yapmayı öğrendiler ve fiyatlar artmaya devam edecek.
CRF 250 için de şunu söyleyeyim. İkisini önüme bedava koyup seç deseler RX3'ü seçerim çünkü diğerine Honda sele koymayı unutmuş. Selesiz ve artçı konforu olmayan motora on para vermem. Honda biraz aklını başına devşirip RX3 tipinde 250 cc çıkarsın bir zahmet, biz de alalım.
burada crf 250 yi kullanmadan sırf honda olduğu için göklere çıkaran arkadaşlara diyorum CRF250 aynen helva gibi sakın motoru düşürmeyin,sözde enduro,arazi motoru ama çamurda ,yumuşak toprakta düşse bi yerleri ,kuyruğu başı gidonu yamuluyor,arkadaşlarımın başına geldi biliyorum,heleki benim başıma gelen tam bir komedi , garantisi bitmeden daha 6000 km.lerde motorun ön farı 10 cm civarı erime yaptı,hondaya götürdüm ki hepsi arkadaşlarım olur ve yıllarca hondanın çoğu makinalarını kullandım (hala daha cbf1000 kullanıyorum) garantiden değişmesi için müracatta bulunduk foto falan çekıldı hondaya gönderildi,malesef garanti dışı olduğunu söylediler sanki camı ben erittimdirek hondaya aradık vs.vs. hala daha garanti dışı diyorlar farda 400 civarı bişey ucuzda değil..peki diyorum ben nasıl erittim bu farı,diyorlarki çadırı üzerine örtmüşsünüzdür motor çalışır vaziyette far erimiştir..olacak işmi yani neyse,daha 2.bininci km.de tüm CRF çıkartmaları söküldü vs.vs bende sattım gitti..onun için kullanmadan,bilmeden,kulaktan dolma bilgilerle sallamayalım..
böyle fiyatlara yavaş yavaş alışmaya başlamamız gerekliliğini açarmısın biraz yurdumun insanı
sevgili forumdaşım ben mondial görevlisi değilim ama mondialin genel müd.arkadaşım,kendiside faal motosiklet kullanıcısıdır, bu adı geçen motoru uzun zamandan beri Türkiyeye getirmek için çok çaba gösteriyordu,öyleki yurt dışında bu motoru gördüğünde ve test ettiğinde ve bağımsız test edici pilotlarla görüştüğünde edindiği olumlu izlenimler sonucu o günden beri bu motorun üretici firmasıyla anlaşma zemini aramak belli kriterlerde uzlaşmak için çok çabaladı tabi aynı zamandada bağlı olduğu mondial firmasınıda ikna etmesi gerekiyordu ve sonunda tüm anlaşmaşlar imzalandı,sonunda motor Türkiyeye getirildi gümrüğe teslim edilmeden önce test etme fırsatım doğmuştu fakat maalesef işlerim dolayısıyla anılan günde test etme fırsatını kaçırdım daha sonra motor gümrüğe götürüldü ve hala Türkiyeye ithalat etmek ve satışa sunulmak için gerekli bürokratik engeller aşılmaya çalışılıyor sonuçta bu motor sezona yetiştirilecek fiyatıda aramızda geçen konuşmalar neticesi 3 çantalı olarak 11.000 üzeri olacak şekilde konuşmuştuk şunuda söyliyeyim ben ısrarla çantasız satılmasının daha doğru olacağını fiyatınında 10.000 tl nın altında tutulmasını kendisine söylemiştim,arkadaşımda yan çanta demirleri,arka topcase bağlantı demiri ve 3 çantasıyla fiyatının 11.000 -12.000 aralığının normal olduğunu söylüyordu, tabi bizim bu konuşmalarımız tamamen kendi düşüncelerimizdi ne üretici firmaya nede satıcı firmaya bağlar yalnızca iki arkadaş arasındaki fikir teatisinden ibarettir.bakarsınız euro veya dolar düşer fiyat daha aşağılarda kalır veya döviz yükselir firma karından taviz verir fiyatınıda dengede tutar orasını bilemem artık..ama bana söylenen motorun gerçekten harika bir performansının olduğu özellikle torkunun..inşallah öyledir gelsin bakalım binelim ondan sonrada fikirlerimizi beyan ederiz.hayırlısı..umarım sizi biraz olsun ilk ağızdan bilgilendirebilmişimdir.
Bir kere ben bu ülke sınırları içerisinde bulabileceğin en "yurdunun insanı" olmayan adamlardan biriyimdir, bilmeden kafandan sallama. Soruna gelirsem, kaliteli motorun ucuz olması diye bir şey söz konusu olamaz. Bugün MT-07 motorunun üzerine Zonghshen yazıp satmaya kalksalar, sen ve senin gibi ön yargılarından kurtulması mümkün olmayan insanlar o motorun da 12 - 13 bin TL olması gerektiğini iddia edecekler hatta bununla yetinmeyip bir de "O paraları ona verenin aklına şaşarım" türünden komik yorumlar yapacaklardır. Halbuki motor aynı motor. Şimdi, Çin üretimi bile olsa bir motorda adam gibi enjeksiyon sistemi (bunda var), su soğutma, arkada özel tasarlanmış süspansiyon sistemi, elektronik göstergeler, kocaman jantlar olunca fiyatı 5 bin TL olamıyor malesef. Siz Çin motorlarında kalitenin düşük olması ile fiyatın yüksek olmaması şikayetleri arasında kısır döngü kurmuşsunuz orada dönüp duruyorsunuz. Ucuz olup kalitesiz olursa olmuyor, kaliteli olup fiyatı biraz yüksek olursa yine olmuyor. O zaman çözümü söyleyeceksiniz, yalnız bu çözümün içinde 1991 model MZ toplayıp kullanmak olmayacak. Çünkü 1991 model motor, benim için günlük kullanılacak, 500 km geziye çıkılacak motor değil, arada bir hobi amaçlı binilecek motordur. Seversin, duygusal bağın vardır elinde tutarsın ama sıfır motor gibi kullanamazsın.
İki tür insanı hiç sevmem; birincisi yaş tahtaya basmaktan korkup genel geçerin dışına çıkamayan korkaklar, ikincisi de "Hayatta kimseye güvenmeyeceksin" diyenler...
işte hondaya japon mondiali diyince insanlar ağzına geleni söylüyorlar buyrun ispatı
Kıymetli forumdaşım ben Honda markası olarak,954RR da kullandım,600f de kullandım 2007 cbr1100XX de kullandım şu andada 2012 cbf1000 im var,benim bu motorlardan inanın hiç şikayetim olmadı heleki 1100XX inan şu anda bile o motoru hala unutamıyorum ve yerine koyacak bi makina bulamıyorum yani bana göre efsane bir motor ayrıca Honda markasına bok atmak haddim değil,benim şikayetim bu forumda crf250 yi yere göğe koyamayıp hatta o motoru 155 km (ben en fazla 135 görebildim oda deneme amaçlı,o süratlerde allaha emanet yani)yaptırdığını iddia eden arkadaşlara,yani o kadar süper bir motor değil crf250 ve bu motoru gelecek olan m1nsk 250 ile kıyaslamaları,bir defa oturma yerleri bile farklı birisi cross ağırlıklı,gelecek olan motor yol ve hafif arazi için tasarlanmış tam enduro yavrusuhele bi gelsin bakalım resmi satış fiyatıda belli olsun ondan sonra bol bol konuşuruz ama lehte ama aleyhte demem odurki önyargılı olmayalım.