Beğendiğiniz ve tavsiye ettiğiniz kitaplar

Şöyle forumu bir taradım da kitaplar ile ilgili çok başlık yok. Bu sebeple bu başlığı açmak istedim. Okuduğunuz ve çok beğendiğiniz kitapları buradan paylaşabilir misiniz?
Türü veya içeriği ne olursa olsun her kitaptan öğrenilecek bir şeyler mutlaka vardır. Bu sebeple Önerilerinizi veya listelerinizi bekliyorum.

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
ben bayadır kitap okuyamıyorum ama Grange nin kitaplarını seviyorum polisiye gerilim. kendim de laborant olduğum için Siyah Kan isimli kitabını çok sevmiştim onunla başladım sonra birkaç kitabını daha okumuştum.

Motosikleti
RKS R250
Terapistimin önerisiyle "Bırak Yapsınlar Teorisi" kitabını okudum. Önermiyorum okumayın, onun yerine motosiklete binin.

Sanat sepet hoşunuza giderse Dan Brown kitaplarını öneririm.

Motosikleti
D400
Dune serisi kitap olarak güzel bir seri tavsiye ederim.

Filmi olsa da Stephenie Meyer'in Host kitabı da beğenmiştim.

Şu an Witcher serisini okuyorum biraz basit anlatım dili var ama çerezlik akar.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Odak sorunu yasadiğim icin kitap okumayı bıraktım.
Dostoyevski-Karamazov kardeşler
Mark twain-insan nedir
Gonçarov-oblomov
Balzac-vadidaki zambak

link de fikir verecektir..

En sevdiğim yazarlar Dostoyevski, Stefan Zweig, Kafka..

Sebahattin Ali, Oğuz Atay, İhsan Oktay Anar.. Ya hepsini beğenir ya da hiçbirini beğenmezsin bence..

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Ekrandan kitap okumayı severim diyorsan www.ekitap.link adresinden hangi türden kitap istiyorsan ücretsiz olarak indirebilirsin. Yemek tarifi kitabı, politik kitaplar ne ararsan var.

F54

ben bu kitap okuma işlerini bıraktım çünkü okudukça farklı farklı konularda aydınlanıyorum daha sonra çevredeki insanlara bakıyorum ya bir insan nasıl bu kadar geri kalır diye düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum insanlardan uzaklaşmaya başladım ve çevremde kimse kalmayacağını anladım
gerçekten cahilliğin mutluluk olduğunu keşfettim (özellikle din konusunda )
hiçbirşeyin farkında olmazsanız mutlu mesut takılıyorsunuz miss gibi
bu arada okuduğum kitaplar arasında en beğendiklerim
lord kinross atatürk (farklı yazarlardan da birçok atatürk hayatını okudum bu farklı bir yaklaşım ile yazılmış)
nutuk
kurt izi
Sun Tzu' savaş sanatı

Olaya espri katmak istedim.

Eskiden çok kitap okurdum. Bir konu seçer o konuda yazılmış olumlu veya olumsuz bütün kitapları okurdum.

Sonra kitap okumayı bıraktım, sebebini de gözlerimin bozulmasına bağladım. Şimdi anladın ki asıl sebep İnternet ve televizyonmuş.

Sakin bir yere gittiğimde saatlerce okuyabiliyorum, herkese tavsiye ederim sakin bir yere gittiğinizde yanınızda kitap olsun mutlaka okursunuz.

Son düzenleme:
benjamin franklin'in oto biyografisi
evini zor geçindiren bir zanaatkarın oğlunun, çıraklıktan başlayıp okuyarak, kendini geliştirerek amerika birleşik devletleri'nin kurucuları arasına girme yolculuğunu anlatan; kişisel gelişim zırvalarına hiç benzemeyen ufuk açıcı, motive edici bir kitap.

kendime düşünceler - marcus aurelius
futbolcu olanı değil, roma imparatoru ve filozof olanı'nın kitabı
hayata bakışınızı değiştirecek, motorcu felsefesine çok benzeyen bir yaşam kılavuzu

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
İnsanlar ve insanların bir araya gelerek oluşturduğu toplumların dünyayı algılama biçimlerini şekillendiren kültürel temsiller temel olarak görsel, işitsel ve dokunsal olarak farklılaşıyor...

Bizim toplum büyük çoğunlukla işitsel bir temsili tercih eder. Bu nedenledir ki, okumaya, araştırmaya, irdelemeye, odaklanmaya pek sıcak bakmayız. Fuzuli gelir, sıkılırız, yük olur bir süre sonra. Kitabını okumayız bir konunun ama filmi olursa alır seyrederiz misali. Youtube videosu çok uzun ise izlenmez, satış ilanları sonuna kadar okunmaz, bu forumda bile az biraz uzun yaz, hemen alt mesaja geçilir, ne dediğinle pek ilgilenilmez, vs. Benim çocukluğumda okullarda kompozisyon yarışmaları yapılırdı örneğin, çok ciddiye alır, hevesle katılırdık. Liseye kadar da devam etmişti. Hemen hepsinde derece alırdım bu arada :) Hatta hiç unutmam, orta okuldaki bir yarışmada birinci olduğumda sınıf arkadaşlarım bayağı beni omuzlarına alıp bahçede slogan falan atmışlardı :) Şimdi var mı bu gelenek, bilmiyorum...

Ezcümle, okunmayacağını bile bile bir öneride bulunayım. Bu aralar elime geçti yeniden okuyorum çünkü...

Kitabın Adı: Nietzsche Ağladığında

1990 yıllarda Türkiye'de Simyacı falan gibi popüler olmuş, epeyce satılmıştı. Ben de ilk kez o yıllarda okumuştum. Bu aralar Viyana bizim için yeniden ayak yolu gibi olduğundan, yeniden okuyasım geldi. Kitap, gerçeklikle hayal gücünün bir karışımı aslında. Nietzsche, Freud gibi karakterleri bir arada harmanlayan, o dönemin entelektüel havasını solutan kısmen sürükleyici bir kitap. Biraz da kişisel sorgulamalara yol açıyor.

Umarım beğenirsiniz...

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Avusturyalı bir ressamın kaleminden, Mein Kampf.

Yazar olarak Murat Mungan kütüphanem de iki tane kitabı vardı, baktım bulamadım.

Kitap olarak

1 - Angelanın külleri, yazar Fran McCourt, adamların iki büyük dünya savaşı atlatıp nasıl tekrar ayağa kalktıklarını anlatıyor.

2 - İsmet İnönün hatıraları. Gerçi bir elin parmağı kadar hatırat var, hepsi ayrı güzel.

Tavsiye ederim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şu başlık sayesinde ne kadar zamandır elime kitap almadığımı fark ettim. (2013-14'e kadar düzenli okurdum sonra kesildi gitti; evde koca bir kütüphane var...) Bu vesileyle @espresso'nun tavsiyesi ile gittim bir Kobo e-Kitap okuyucu satın aldım, içine bol bol roman falan doldurayım da kendime günlük en az 1 saat okuma ödevi vereyim. Instagram'a bakmakla olmuyor! :D (Geçen Berlin'e gittim geldim; 3 saatlik uçuşta çok sıkıldım, yanıma kitap alsaydım onu okurdum ne güzel...)

Yıllar önce Sofi'nin Dünyası'nı okumuştum , son okuduğum kitapdı 😬
sürükleyici bir konusu vardı..

Motosikleti
Triumph Trident 660
İnsanlar ve insanların bir araya gelerek oluşturduğu toplumların dünyayı algılama biçimlerini şekillendiren kültürel temsiller temel olarak görsel, işitsel ve dokunsal olarak farklılaşıyor...

Bizim toplum büyük çoğunlukla işitsel bir temsili tercih eder. Bu nedenledir ki, okumaya, araştırmaya, irdelemeye, odaklanmaya pek sıcak bakmayız. Fuzuli gelir, sıkılırız, yük olur bir süre sonra. Kitabını okumayız bir konunun ama filmi olursa alır seyrederiz misali. Youtube videosu çok uzun ise izlenmez, satış ilanları sonuna kadar okunmaz, bu forumda bile az biraz uzun yaz, hemen alt mesaja geçilir, ne dediğinle pek ilgilenilmez, vs. Benim çocukluğumda okullarda kompozisyon yarışmaları yapılırdı örneğin, çok ciddiye alır, hevesle katılırdık. Liseye kadar da devam etmişti. Hemen hepsinde derece alırdım bu arada :) Hatta hiç unutmam, orta okuldaki bir yarışmada birinci olduğumda sınıf arkadaşlarım bayağı beni omuzlarına alıp bahçede slogan falan atmışlardı :) Şimdi var mı bu gelenek, bilmiyorum...

Ezcümle, okunmayacağını bile bile bir öneride bulunayım. Bu aralar elime geçti yeniden okuyorum çünkü...

Kitabın Adı: Nietzsche Ağladığında

1990 yıllarda Türkiye'de Simyacı falan gibi popüler olmuş, epeyce satılmıştı. Ben de ilk kez o yıllarda okumuştum. Bu aralar Viyana bizim için yeniden ayak yolu gibi olduğundan, yeniden okuyasım geldi. Kitap, gerçeklikle hayal gücünün bir karışımı aslında. Nietzsche, Freud gibi karakterleri bir arada harmanlayan, o dönemin entelektüel havasını solutan kısmen sürükleyici bir kitap. Biraz da kişisel sorgulamalara yol açıyor.

Umarım beğenirsiniz...
Deneyimsel tasarım öğretisi gibi bir kurs aldınız mı acaba

Dan Brown ve John Verdon kitaplarını okudum. Polisiye, aksiyon tarzı sevenler için birebir.
Bi de Adam Fawer - Olasılıksız güzel.

Kitap okumak beim motosikletten önceki en büyük hobimdi. Şimdi 2. Sıraya geriledi. Hala günde 2 saat kadar okuyırum. Haftda 1 kitap yılda 52 kitap hedefimi her yıl yenilerim.
Bu başlık altında yazdığınız kitapları mutlaka okumaya çalışacağım. Bir kısmı hali hazırda okudğum kitaplar zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar