Bazı artistik hareketler örenmek istiyorum=))

ya öyle boş alanlarda kendi kendime çalışabileceğim motorda artislik hareketler istiyorum da(evet aksiyon peşine düştüm) =)

mesela ön kaldırmayı,patinaj çekmeyi,kaydırma yapmayı fln bilen varsa söylerse sevinirim..koruma kıyafetlerimi giyip boş bi alanda denicem :) mesela bizim garajda..

napacan öğrenipte kime hava atacan kardeşim hem bide ne gereği var değilmi yaşamak güzel

19, yaşla ne ilgisi var eğer komik bulduysan yazımı cevap verme..
ben denemesem bile öğrenmek istiyorum öğrenmekte parayla değil ya..

ne alakası var ya hava atmakla vs ile merakımdan soruyorum nası yapıolar diye,düşüp ölecek halim yok ya garajta ekipmanlarımla bi patinaj deniyorum diye..

Son düzenleme:
Bence trafiğe kapalı alanda tam koruma yapılacaksa hiçbir mahsuru yok...
Fakat bu hareketler birinden duyma veya okuma ile olmaz , doğrusunu , stunt hareketleri profesyonelce yapan biri ile çalışarak öğrenebilirsin...

Bence sen önce bu tür hareketlerde tecrübesi olan bir sürücü bulmaya çalış...

sağol Gorkem arkadaşım demek istediğimi anladığın için,hayır yapanda çalışarak yapıyor burdaki arkadaşlar hemen atlıyor AAA olurmu niye olmasın ya düşücez öğrenicez tabiki doğru ekipmanlarımızı takıp,doğru kişilerle çalışıp..Zaten ben öyle genel bilgi istedim hani nası yapıyorlar diye tabiki burdan duyup yapılmaz.. Hani asıl mantığı nedir atıyorum kaydırmayı arka frenlemi yapıyorlar fln gibi..

Haya busa kardeş, benim bildiğim bir iki Artistik hareket var, annatayım:
uzuuunn Upuzuuuuun bir yol yakaladım mı, gazı açmaya başlıyom ama serçe parmağımı kaldırarak. Yani şarap kadehi tutuyomuşçasına:p Kibar-Artistik:mrgreen:
ikincisi zor biraz; zamanlama gerekiyor, konsantrasyon, dikkat: bomboş bir yolda giderkene arkadan sana sarılı olan eşinin elini okşuyorsun ve sol aynayı onun yüzünü görecek şekilde ayarlayıp full-face kasktan olabildiğince öpücük yolluyorsun:) Ama artistik şekilde. Bunların hepsini bir anda yapman lazım ki elini yine gidona vakit kaybetmeden uzatabilesin:cat: Çalışırsan olacaktır.

üçüncüsü modası geçmiş sayılsada bence hala popüler. Şöyleki; yumuşak Kasisli bir yol bulduğunda ki ezberimde olanlar var, açıyorsun gazı ve bir İmpala gibi zıplamaya başlıyon her kasiste, popo havalanacak ama yoksa artistiğin gereğini tam yterine getirmemiş olursun.:p
Son olan bomba. diğerlerinden zor. Motor Orta sehpada iken, ayakalrını yerden kaldırıyon, dikkat scooter ler içindir, bedeninle kaktırma hareketi uyguluyon ve motur sehpadan iner inmez gazlıyon. Arkanda hayran kitlenin dudaklarını ısırdıklarının bilinci ile aragazlı uzayıp gidiyon bir efsane şeklinde.:cat:

Benim bilip de uygulayabildiklerim şlimdilik bunnar:cat:
çalışırsan yapabilirsin 2-3 seneye kadar:queen::queen:

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim:cat:

Dogru nasılsa beleşe geldin dimi dunyaya. Canının bir degeride yok.
İlla uzuvlarından birini veya birkacını kaybedeceksin degerini öyle anlayacaksın.
Gidip bir yerde önce motoru daha duzgun nasıl kullanırımı ögrenmeyiz zaten biz. Millet olarak kanımıza işlemiş aslını öğrenmeden işin puştluğunu öğrenmek...
Senin yetimmisin kardesim senin anan baban kardesin yokmu ?
Tek basınamısın dunyada. Sadece kendini dusunerek hareket ediyorsun ?

hahah =))
ya ben bu ön kaldırma olaylarını nası ve patinajı nası yapıyorlar çok merak ediyorum.. youtube da vidyolar fln izledim adamlar saniyede kaldırıo 10km/h hızla :D demekki ani bir gazla falanla ilgili galiba.. işte onun tam olarak ne olduğunu öğrenmek için açtım bende bu konuyu..

Motosikletle haraket yapmak bence yetenek işidir.Bütçe ister...

CERRAHI kardeşim çok sağol haklısın sende bizi düşündüğünden ama yapan adamlara özenmekte birşey yokki sonuçta burda genel mantığını tartışmak istiyorum ben..Hoca gibi,usta gibi bilinçli birini bulduğumda full koruma ekipmanlarımla aşırı tehlikeli olmayacak hareketleri trafiğe kapalı alanda denerim,buda bence gayet normal..
Şöyle düşün,
patinaj çekerken ne gibi bir hasar görürüm en fazla düşerim veya veya veya bacağımı kırarım..1-2 ay çekerim belki acısını ama öğrenene kadar bırakmam işin peşini,ben böyle yaşamayı seviyorum herkesin hayat stilide kendine..

CERRAHI kardeşim çok sağol haklısın sende bizi düşündüğünden ama yapan adamlara özenmekte birşey yokki sonuçta burda genel mantığını tartışmak istiyorum ben..Hoca gibi,usta gibi bilinçli birini bulduğumda full koruma ekipmanlarımla aşırı tehlikeli olmayacak hareketleri trafiğe kapalı alanda denerim,buda bence gayet normal..
Şöyle düşün,
patinaj çekerken ne gibi bir hasar görürüm en fazla düşerim veya veya veya bacağımı kırarım..1-2 ay çekerim belki acısını ama öğrenene kadar bırakmam işin peşini,ben böyle yaşamayı seviyorum herkesin hayat stilide kendine..

Bu birilerinin sana buradan bak şöyle şöyle yap demesi ile gerçekleşen birşey degil güzel kardesim.
Bir hocan olacak o da iyi bilmesi gerekir. Ona, giyimine ve düzgün bir bos alana para ödemen gerekebilir. Fiilen sana anlatması gerekir.
Sen benim için önemli ve degerlisin onun icin bu sekilde cıkıstım ve cıkısırım.
Önemli olmasan yorum dahi yazmam

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
garajda tek yapabileceğin motora pati çektirmek.

ön freni kuvvetlice sık, ağırlığını gidona yükle, ayakların yere basacak şekilde gazı açarak yarım debriyaj yap, arka tekerin olduğu yerde pati çeker. arkayı sağa sola kaydırmak için de karşı taraftaki bacağınla yerden ittir. yalnız debriyaj kontrolü daima sağlam olmalı, motoru kaçırma ihtimali var. bu hareket dönülemeyen yerlerde motordan inip bikaç manevra yapma zahmetinden kurtarır bizi. bilinçli yapıldığı sürece faydası var, arada yaparım.

ön kaldırma eğer trafikte yapılmazsa çok ciddi yaralanmalara sebebiyet vermez, çoğu zaman ufak tefek sıyrıklarla hatta sürücüye birşey olmadan atlatılır, ama motor pek hoş karşılamaz bu durumu, baya masraf açabilir.
yapılması ihtiyaç dahilinde olmayan artistik bir hareket, pek yapmadım.

kaydırma işi zemine bağlı bir durum. kaymak gibi zemin lazım deyim yerindeyse. dişli bir yolda kayayım derken yan takla atma olasılığı var, tabi motorla beraber.
uzak durduğum bir hareket.

teşekkür ederim CERRAHI sende benim için önemlisin :)
amacım sadece öğrenmekti zaten..

Teşekkürler tigermbz bu arada =) çok yardımcı oldun gerçekten ama şeyi anlamadım ön freni kuvvetlice sıkarken aynı anda nasıl gaz veriliyor,gaz ne kadar veriliyor..

Son düzenleme:
Süper Moderatör (BBRR)
artistik yapılacak motorlar genelde korumalarla güçlendirilir koruma demiri koruma takozu gibi .. yani motor bu hareketler yapılırken devrilse dahi minumum zararla kurtulur ..hatta hiç zarar görmez.. tabi bu hareketleri yapacak kişide aynı derecede korunmalıdır. etrafta bu tip hareketleri yapacak veya çalışacak bir çok kapalı alan bulmak mümkün.. tabi bu tip hareketleri öğretecek birinide bulmak lazım ..her hareketin bir püf noktası vardır eksik veya fazla yaptınmı olmaz ..

bir de bu hareketleri öğrenmeden önce motosiklet kullanmayı iyi öğrenmek, tecrübelenmek ve motosiklete hakim olabilmek en gerekli durumdur...

Zaten benim istediğim önü kaldırıp caddede dolaşmak değil ki..Ben genel bilgim olsun ve yapabileceğim ufak artislikleri öğrenmek istiyorum mesela patinaj..İşe yarıyor çünkü gerçekten tiger arkadaşın dediği gibi..

Haya busa arkadaşım:pale:
O zaman ben, Motoru Artistik şekilde nasıl orta sehpaya alıyom yazmayayım de mi:silent:
aslında bayaa güzel ama:pale:

:rendeer::queen::rendeer::cat:

bu hareketleri yapmayı planladığın motor ne

kuyruk kısmına demir yan taraflara düşme takozu filan lazım motorun hasar görmemesi için. ayrıca senin o izlediğin adamlar yurtdışında yaşıyorlar ikinci el bi race motor almak buradaki kadar zor değil ebay a bakarsan görürsün fiyatları az çok. ama eğer çok paran yoksa burda ön kaldırıyım diye motoru haşat edersen oturur başında hüngür hüngür ağlarsın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar