Bazen ceketi alıp gidesim geliyo bu şehirden

10beygire kadar ehliyette gerekmiyormuş sanırım ama hoşuma gitsede çok bi ilgim yok o olaya :) .Gece motosikletle dolaşmakta iyi geliyor ama yinede yollar bomboş diyemiyorum.Ne yazıkki yollar sarhoş sürücü dolu oluyor. :|

4 metre 5 beygir için ADB ye ihtiyacın yok. Olsa da kitabını alırsın çalışıp sınavına girer alırsın. Oto ehliyeti kadar pahalı birşey değil. Ayrıca şimdiye kadar 4 metrelik bir sandalın sahil güvenlik veya deniz polisi tarafından çevrildiğini hiç duymadım veya görmedim. Takıl kafana göre...

4 metre 5 beygir için ADB ye ihtiyacın yok. Olsa da kitabını alırsın çalışıp sınavına girer alırsın. Oto ehliyeti kadar pahalı birşey değil. Ayrıca şimdiye kadar 4 metrelik bir sandalın sahil güvenlik veya deniz polisi tarafından çevrildiğini hiç duymadım veya görmedim. Takıl kafana göre...

aga o kitap çok kalın acayip konular var içinde pusula , mesafe vs.

çok niyetlendimde Kalamışta kursa yazılmaya da kitabı görünce vazgeçtim , eşime dedim ki bu belgeyide sen al eşit dağılım olsun , çok sevindi yavrucak :) ADB yi alsın yine ben kullanırım :cherry:

buraları terk etme vakti geldiğinde orta ebatta bir tekne alacağız inşaallah ,

aga o kitap çok kalın acayip konular var içinde pusula , mesafe vs.

çok niyetlendimde Kalamışta kursa yazılmaya da kitabı görünce vazgeçtim , eşime dedim ki bu belgeyide sen al eşit dağılım olsun , çok sevindi yavrucak :) ADB yi alsın yine ben kullanırım :cherry:

buraları terk etme vakti geldiğinde orta ebatta bir tekne alacağız inşaallah ,

Ben 2006 da aldım. Çalışmazsan geçemezsin, ama çok büyütülecek birşey de değil.

Konuyu açan Felon ve diğer arkadaşların yorumları ve düşüncelerinde

kendilerine göre haklılık payı vardır.. Bu durum, sağlıklı olmanın göstergesidir..

Yaşam kavgası,ayakta kalma mücadelesi,gelecek kaygısı ve yarınlar !..

Gün olur ! kentten köye, bir dağ veya sahil kasabasına kaçış düşüncesi

hakim olur insanda.. Gün gelir o imrendiğimiz ve hayalini kurduğumuz

yerlerde yaşayan insanlar ; kente göç etmenin hayalini kurarlar..

Karşılıklı göç etme planları,istekler ve arzular..

Yaşam bu kısır döngü içinde sürer.. Gençler yaşamın çok uzun olduğunu

düşünürken, orta yaş grubunu geçenler ise; yaşamın ne kadar kısa

olduğunu bilir fakat akıllarına dahi getirmemeye çalışırlar..

Herkese sağlıklı ve gönüllerince yaşam dilerim.. :cat:

@kolcay
ne kadar az kalabalık o kadar huzur.
@Beycivan
emeklilik kalmadı artık be abi mezarda emekliyiz resmen
@ZIPPIRMAN
çok gereksiz filmler var ama bazılar öyleki 1buçuk saate hayatı sığdırıyolar.
@Blacklove16
malesef ne kadar şikayet etsemde aynı şekilde yaşamaya devam edicem.Bu dediklerimi yapabilcek cesaret yok sanırım:silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:50 ----------

@jawa
hani her zaman diyolarya türkiye fakir bi ülke değil evet değil ama eşit gelir dağılımı yok.Birisi sokakta aç dolaşırken bir diğer insanda 300milyarlık jipiyle yanından geçebiliyor.Ve insanoğlunun yapısı gereği kendi rahatta olan hiçkimse bu durumdan şikayetci olmuyor.Şikayetci olanıda sistem sindiriyor...
Ayni gorusteyim

Kocaeli İl Temsilcisi
Bu Şehr-i İstanbul öyle enteresan bir yerdir ki,bugüne kadar nerdeyse tebessümle gezen bir insan evladı görmedim diyebilirim.Hayat zor,hele ki şehr-i İstanbul'da:wiinkk:Metrobüs olsun,tramvay olsun vs. olsun herkesin yüzü asık,mutlu değil...Ama yine de seviyorum İstanbul'u,bir o kadar da kaçmak istiyorum...İşin aslı biliyor musun dostum,hayat bir saklambaç gibi.Ara ara acılar,sıkıntılar,pişmanlıklar,riyakar insanlar bizi sobeliyor,ara ara da biz onları sobeliyoruz.Ama saklanıp bir daha ortaya çıkmamak,işte tüm mesele bu!(RAMİZ DAYIDAN ALINTI DEĞİLDİR,MINÇIKA_35 DAYI:cherry:) Şaka bir tarafa her şey gönlünbce olsun.Hayattan kaçmak olmaz,sonuna kadar mücadele etmek lazım,unutma ki hayatın zap tuşu yok derler ya,doğru laftır.Sadece yaşa...:)

sevgili kardeşim istanbul bir çoğuna göre merak edilesi bir emleket, tarihi coğrafyası bulunduğu konum itibari ile görmeyenlerin hep ilgisini çekmiştir :)

ancak ben alışamadım ki hiç alışamadım 2 ayda 3 ayda bir giderim iş yada başka sebeplerden dolayı fakat istanbulsuzda olmuyor mübarek her şey orada :) gittiğim gün kan şekerim yükseliyor başıma ağrılar saplanıyor sitres gürültü kargaşadan,

kendi kendime yok olum irfan buralarda yaşanmaz diye düşünüyorum oradan dönüşte ancak bir gün sonra kendime gelebiliyorum :)

hele de arabayla gittiysem offf anam off :pr:

Konuyu açan Felon ve diğer arkadaşların yorumları ve düşüncelerinde

kendilerine göre haklılık payı vardır.. Bu durum, sağlıklı olmanın göstergesidir..

Yaşam kavgası,ayakta kalma mücadelesi,gelecek kaygısı ve yarınlar !..

Gün olur ! kentten köye, bir dağ veya sahil kasabasına kaçış düşüncesi

hakim olur insanda.. Gün gelir o imrendiğimiz ve hayalini kurduğumuz

yerlerde yaşayan insanlar ; kente göç etmenin hayalini kurarlar..

Karşılıklı göç etme planları,istekler ve arzular..

Yaşam bu kısır döngü içinde sürer.. Gençler yaşamın çok uzun olduğunu

düşünürken, orta yaş grubunu geçenler ise; yaşamın ne kadar kısa

olduğunu bilir fakat akıllarına dahi getirmemeye çalışırlar..

Herkese sağlıklı ve gönüllerince yaşam dilerim.. :cat:
Hep sahip olunmayana özeniyor insan belki ama artık özenilecek bir yaşam tarzıda kalmayınca insan yalnız kalmak istiyor.Yapabilcek cesaretim olsa herşeyi bırakır giderim ama Can Yücel in dediği gibi kal diyen taraf ağır basıyor sanırım

Motosikleti
Vespa GTS300 SS, Honda CRF250 Rally
şunları unutmamak lazım;

'senin cehennem dediğin hayat başkasının cenneti olabilir'
'nereye kaçarsan kaç kendinden kaçamazsın'

ama sonuçta istanbul beni de yedi bitirdi. neyse ki herşeyim planlı ve kısa zaman sonra yerleşiyorum köye...

Hep sahip olunmayana özeniyor insan belki ama artık özenilecek bir yaşam tarzıda kalmayınca insan yalnız kalmak istiyor.Yapabilcek cesaretim olsa herşeyi bırakır giderim ama Can Yücel in dediği gibi kal diyen taraf ağır basıyor sanırım

İnsan sosyal varlıktır.. Yalnızlık duygusunu tatmanın ,değişik ve kolay yolları

vardır..

Örneğin: Çadırını alırsın ve seni kimsenin bulamayacağı yerde kamp kurarsın.

Bulamayacağı derken, o kadarda uzak değil, ana caddeden 1-2 km içeriye

girersin.

Çatalca,şile,ağva,yalıköy,kıyıköy,karaburun,durusu bu durum için uygun yerlerdir.

Hatta cep telefonunu da yanına almazsın :p.. Dayanma sürenin en fazla 48

saat olabileceğini tahmin ediyorum..

Sonrasında gözlemlerini paylaşırsan bizlerde yorum yaparız..:)

İnsan sosyal varlıktır.. Yalnızlık duygusunu tatmanın ,değişik ve kolay yolları

vardır..

Örneğin: Çadırını alırsın ve seni kimsenin bulamayacağı yerde kamp kurarsın.

Bulamayacağı derken, o kadarda uzak değil, ana caddeden 1-2 km içeriye

girersin.

Çatalca,şile,ağva,yalıköy,kıyıköy,karaburun,durusu bu durum için uygun yerlerdir.

Hatta cep telefonunu da yanına almazsın :p.. Dayanma sürenin en fazla 48

saat olabileceğini tahmin ediyorum..

Sonrasında gözlemlerini paylaşırsan bizlerde yorum yaparız..:)

havalar ısınsın kamp olayını yapıcam bayadır aklımda :)

Tamam,iyi olur inşallah.
Kamp yerini bildirirsen ve yolumuz o yöne düşerse yanına uğrarız..
aslında bolu abant a gitmeyi düşünüyorum ama bir gece için uzak ,olmazsa çatalcada herhangi bir yere kuruveririm:) ama havaların iyi ısınması lazım gece soğuğunda titremek istemiyorum alcağım çadır 20liralık olcakda :mrgreen:
Böyle çok bunalınca kamp yapmak en iyi tercih sanırım cumartesi akşamları

Son düzenleme:
Fakir adam işi değil dostlarım çekip gitmek;bizde çekip gitmeyi biliriz ama pazartesi sabahı aynaya bakıpta lanet ediyorsak eğer,sevmediğimiz işlerimize gidip bunu defalarca tekrarlayacağımızı biliyorsak,ceketi alırız ama akıl arkada kalır.İçinde akıl olmayan kafaya kask nafile gelir.(işsizlik meselesine girmiyorum bile)beterin beteri var.

ben emekli olsamda çocuk daha 10 yaşında bile olmayacak dediğin gibi okul meselesi yüzünden plan yatıyor canımız ciğerimiz çıkana kadar şehirde sürünmeye devam. Ama denizli ayvalık gibi küçük yerler hoşuma gidiyor mesela hep hayalimde emekli olunca düzgün br motorla memleketi gezmek var.Bu belki kısmet olur belki olmaz bilinmez ama bu memleket özlemi mezara kadar benle gelir.Ah Felon nerden açtın bu konuyu be kardeşim deştim içimizi vallahi..:)

sevgili kardeşim istanbul bir çoğuna göre merak edilesi bir emleket, tarihi coğrafyası bulunduğu konum itibari ile görmeyenlerin hep ilgisini çekmiştir :)

ancak ben alışamadım ki hiç alışamadım 2 ayda 3 ayda bir giderim iş yada başka sebeplerden dolayı fakat istanbulsuzda olmuyor mübarek her şey orada :) gittiğim gün kan şekerim yükseliyor başıma ağrılar saplanıyor sitres gürültü kargaşadan,

kendi kendime yok olum irfan buralarda yaşanmaz diye düşünüyorum oradan dönüşte ancak bir gün sonra kendime gelebiliyorum :)

hele de arabayla gittiysem offf anam off :pr:

İrfan Abi öylesine haklısın ki...Aslında dediğin gibi abi bir taraftan insana büyülü bir yer gibi geliyor.İçine girince de:) Bazen memlekete gidiyorum,gittiğimin ertesi günü İstanbul'u özlüyorum,İstanbul'a geliyorum,geldiğimin ertesi günü şehir üstüme üstüme geliyor:silent:Ne garip bir muamma...Aslında İstanbul kadar özel olarak bir şehir için bestelenmiş şarkı,yazılmış şiir yoktur sanırım...Bazen şiir gibi;İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı...Yan sokakta çantasını kaptıran kadının feryat sesleri,ana yolda trafikte kontak kapatmış arabaların sesleri...Şair bu şiiri günümüzde yazsaymış eğer gözlerini kapatınca kimbilir daha ne sesler duyarmış:):mrgreen:Yine de seviyorum İstanbul'u be Abi:)

ben emekli olsamda çocuk daha 10 yaşında bile olmayacak dediğin gibi okul meselesi yüzünden plan yatıyor canımız ciğerimiz çıkana kadar şehirde sürünmeye devam. Ama denizli ayvalık gibi küçük yerler hoşuma gidiyor mesela hep hayalimde emekli olunca düzgün br motorla memleketi gezmek var.Bu belki kısmet olur belki olmaz bilinmez ama bu memleket özlemi mezara kadar benle gelir.Ah Felon nerden açtın bu konuyu be kardeşim deştim içimizi vallahi..:)

ben yazdım rahatladım :cherry: ama ilacımı buldum biraz yüzüme rüzgar çarpması gerekiyormuş.Arkadaşa artçı oldum açtım vizörü pöfür pöfür rüzgarı yiyince kendime geldim sabahki sıkıntı çıktı üstümden :)

Çalıştığım işten,iş yerimdeki insanların kişiliksizliklerinden, etrafımdaki insanların oyunlarından ,istanbulun kalabalığından,hayatın adaletsizliğinden bıktığım zamanlarda herşeyden kaçıp , kimsenin olmadığı bir yere gidip doğada tek başıma yaşamak istiyorum.Kimlik olmadan,diploma olmadan,resmiyet olmadan,para olmadan,hiçbirşeye sahip olmadan tek başıma yaşayıp yanlız ölmek istiyorum.
Zamanında ''into the wild'' diye bi film izlemiştim beni baya etkiledi.Aynı duyguları paylaşan arkadaşlara tavsiye ederim.Ama 1kereden fazla izlemeyin sonra hiçbirşey yapmak istemezsiniz.Sanırım bu akşam yine izleyeceğim bu filmi.

bak ben turizm firmalarını bilirim...hepsi çakal çukal tayfadır...patronundan tut şoförüne kadar hepsi tilkidir...oralarda iş ambiansı hep gergindir...hep iş hep mesai deli gibi çalışırsın...

doğada yalnız yaşamak istersin kafam rahat olsun diye ama afbuyur nereye .ıçıcan kıçını neyle silicen yapraklamı...:queen:

boşver medeniyet gibisi yok...odanda yalnız takıl kapını kilitle...ama yine nete girersin bi şekilde...yani kendini kandırma...:p

böyle zamanlarda Allahın zopası olmaz başına bir hal gelir kaza bela olur ne olduğunu anlayamazsın...bence fazla zıplama yukarıya çaktırma isyanı...:p

bak ben turizm firmalarını bilirim...hepsi çakal çukal tayfadır...patronundan tut şoförüne kadar hepsi tilkidir...oralarda iş ambiansı hep gergindir...hep iş hep mesai deli gibi çalışırsın...

doğada yalnız yaşamak istersin kafam rahat olsun diye ama afbuyur nereye .ıçıcan kıçını neyle silicen yapraklamı...:queen:

boşver medeniyet gibisi yok...odanda yalnız takıl kapını kilitle...ama yine nete girersin bi şekilde...yani kendini kandırma...:p

böyle zamanlarda Allahın zopası olmaz başına bir hal gelir kaza bela olur ne olduğunu anlayamazsın...bence fazla zıplama yukarıya çaktırma isyanı...:p
evet hepsi ayrı derecede kurnaz ve oynak..
yok abi yukarı çaktırmıyorum zaten:queen:
ama paylaşınca iyi oluyor insan içini döküp rahatlıyor :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar