bayramda motoruyla planı olanlar ne yapacaksınız?

Motosikleti
Ns200 15"
Motosiklet kullanmayı en çok çekindiğim zaman bayram zamanıdır, nerede hanzo nerede öküz var hepsi trafiğe çıkıyor. Bayramda mümkün olduğunca trafikten uzak durmalı.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Motoru kurbana vereceğim. Bu durgunlukta hem iyi fiyattan hem de kolay satılır.
Keşke büyükbaş Ci Es felan olsaydı yedi ortağa birden satardım. 🤗

F54

iş yerinden 3 gün izin veriyorlar eğer 4. güne ikna edersem doğru antalya'ya🙃🙃

Motosikleti
D400
istanbula konsere gidiyorum önce motorla gideyim falan diye düşündüm. ulan ücretli yoldan gitsem git gel + benzin uçakla gidiş dönüşten daha pahalıya geldi :D

o nedenle bu bayram motor yatacak.

Motosikleti
cbf 150
Bayram öncesi binek araç satışları artar bildiğiniz tüm hanzolar acemiler ve balıkesirliler yola çıkar.

Zaten Balıkesirliler genelde telef olur her yola çıkan 10 balıkesirliden 4 ü sadece varacağa yere varabilir. Bu yüzdne bayramda motor sürmem Türkiyede. Motoru motor taşıma firmasına verir yunan sınırından teslim alır yoluma bakarım.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Bayram öncesi binek araç satışları artar bildiğiniz tüm hanzolar acemiler ve balıkesirliler yola çıkar.

Zaten Balıkesirliler genelde telef olur her yola çıkan 10 balıkesirliden 4 ü sadece varacağa yere varabilir. Bu yüzdne bayramda motor sürmem Türkiyede. Motoru motor taşıma firmasına verir yunan sınırından teslim alır yoluma bakarım.
Balıkesirlilere dikkat çekmeniz güzel olmuş :D

iş yerinden 3 gün izin veriyorlar eğer 4. güne ikna edersem doğru antalya'ya🙃🙃
Gelmeyin brader be, bizi bi bizimle bırakın 😊
Şaka maka, herkes bayramda seyranda Antalya'ya akarken ben, kaçıyorum fırsatım varsa. Zaten şehir artık nüfusu kaldırmıyor, berbat bi trafiğimiz var, turizm sezonu açıldı, bir de dışarıdan gelen araçlar dahil olunca insan cinnet getirme noktasına geliyor.
Bir de şunu anladım, insan sürdüğü şehire göre farklı farklı karaktere bürünüyor. Misal, Konya'da tehlike arzetmeyen bir sürücü, gelip Antalya'da sürünce çok tehlikeli olabiliyor. Bunun yol-iz bilmemekle alakası yok, başka bir durum.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bir de şunu anladım, insan sürdüğü şehire göre farklı farklı karaktere bürünüyor. Misal, Konya'da tehlike arzetmeyen bir sürücü, gelip Antalya'da sürünce çok tehlikeli olabiliyor. Bunun yol-iz bilmemekle alakası yok, başka bir durum.
Bunu ben İstanbul'dan Trakya'da küçük bir ilçeye taşınınca anladım.
İstanbulda trafik tam bir kaos, her an her yerden araç çıkabiliyor ama herkes de bu duruma alışık, ona göre tetikte sürüyor. Burada anayolda giden araçlar ara sokaktan çıkan olur mu olmaz mı bakmadan gidiyorlar, istanbulda ara sokaktan burnunu çıkaran ana yola çıkabiliyor bir şekilde zaten o kalabalık trafikte başka türlü çıkması imkansız ama burada ara sokakta caddeye burnunu çıkaran arabaya çarparlar. Trafik daha az ama istanbul trafiğine göre daha zor geldi bana.

Bunu ben İstanbul'dan Trakya'da küçük bir ilçeye taşınınca anladım.
İstanbulda trafik tam bir kaos, her an her yerden araç çıkabiliyor ama herkes de bu duruma alışık, ona göre tetikte sürüyor. Burada anayolda giden araçlar ara sokaktan çıkan olur mu olmaz mı bakmadan gidiyorlar, istanbulda ara sokaktan burnunu çıkaran ana yola çıkabiliyor bir şekilde zaten o kalabalık trafikte başka türlü çıkması imkansız ama burada ara sokakta caddeye burnunu çıkaran arabaya çarparlar. Trafik daha az ama istanbul trafiğine göre daha zor geldi bana.
Abi bence bu sadece trafik yoğunluğu ile açıklanabilecek bir durum değil.
Mesela, Burdur'a gitsem çok rahat araç kullanırım, ama Burdur'dan Antalya'ya inmiş bir araçtan uzak dururum. Bazı kesimlerde de şu var, cebine üç beş kuruş para koyup, arabasına atlayıp sahil bandına inenler, şehri satın almaya gelmiş havasına bürünüyor. Ulan senin burada bir hafta da harcayacağın parayı, bir yemekte bahşiş olarak veren insanlar var. Geçenlerde Fas'lı bir prenses e rezervasyon yaptık, havalimanından otele helikopter falan sattık, o kişide bile yok bunlarda ki hava.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şaka maka, herkes bayramda seyranda Antalya'ya akarken ben, kaçıyorum fırsatım varsa. Zaten şehir artık nüfusu kaldırmıyor, berbat bi trafiğimiz var, turizm sezonu açıldı, bir de dışarıdan gelen araçlar dahil olunca insan cinnet getirme noktasına geliyor.
Sırf o trafiği çekmemek için senelerdir Alanya'ya gitmiyorum. Geçen sene komşu çocuğu mu desem o. çocuğu mu desem bilemediğim bir velet şaka olsun diye apartmandaki tüm evlerin şalterini indirmiş. Herkes açmış şalteri bizimkini ellememişler. Buzluktakiler bozulmuş ceset var diye kapıyı kırmaya kalkmışlar. Neyse çilingir falan açmışlar, para verdik temizlettik birine. Ne durumda ona bile bakmaya gitmedim.

Ayrıca antalya'ya inen burdurlulardan daha kötü bişey varsa, alanya'ya gelen konyalılardır.

Not: Evet evebeyninin elini bıraktığı bir velet tarafından açıklandığı üzere kütüğüm Konyada. Ama memleketim Alanya'ya 90km Konya'ya 130km uzaklıkta. Pek Konyalı sayılmam. Bizim oralarda Konyalıları, Konyalılarda bizim oralıları sevmez zaten.

Sırf o trafiği çekmemek için senelerdir Alanya'ya gitmiyorum. Geçen sene komşu çocuğu mu desem o. çocuğu mu desem bilemediğim bir velet şaka olsun diye apartmandaki tüm evlerin şalterini indirmiş. Herkes açmış şalteri bizimkini ellememişler. Buzluktakiler bozulmuş ceset var diye kapıyı kırmaya kalkmışlar. Neyse çilingir falan açmışlar, para verdik temizlettik birine. Ne durumda ona bile bakmaya gitmedim.

Ayrıca antalya'ya inen burdurlulardan daha kötü bişey varsa, alanya'ya gelen konyalılardır.

Not: Evet evebeyninin elini bıraktığı bir velet tarafından açıklandığı üzere kütüğüm Konyada. Ama memleketim Alanya'ya 90km Konya'ya 130km uzaklıkta. Pek Konyalı sayılmam. Bizim oralarda Konyalıları, Konyalılarda bizim oralıları sevmez zaten.
Hadi bir de Ermenekli'yim de de tam olsun, ama büyük ihtimal Taşkent.
Ben de memlekete giderken, özlellikle yazın, sırf o Antalya-Alanya trafiğinden bir nebze kurtulmak için, yolu uzatıp, İbradı-Akseki-Bozkır-Taşkent rotasını takip ediyorum. Ama maalesef o Kuşyuvası manzarasını kaçırıyorum.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hadi bir de Ermenekli'yim de de tam olsun, ama büyük ihtimal Taşkent.
Ben de memlekete giderken, özlellikle yazın, sırf o Antalya-Alanya trafiğinden bir nebze kurtulmak için, yolu uzatıp, İbradı-Akseki-Bozkır-Taşkent rotasını takip ediyorum. Ama maalesef o Kuşyuvası manzarasını kaçırıyorum.
Çok yaklaştın :) Hadim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Muhtemelen motorla İstanbul'a gideceğim. Bayramın ilk günü ailemle olurum, ardından son güne kadar motor otoparkta yatar ve kız arkadaşımla vakit geçiririm. Lakin bu sene aileyi de sevgiliyi de ekip İstanbul'a gelmeyip Ege'de it gibi gezesim var.

F54

ben trafiğe girmeden kemer veya kaş a gidip güzel bir yere çadır kurup gündüz denize girip akşamları rakı içeceğim 😇😇
yılbaşında antalya ya geldim ortalık gayet sakindi:D:D

Motosiklet kullanmayı en çok çekindiğim zaman bayram zamanıdır, nerede hanzo nerede öküz var hepsi trafiğe çıkıyor. Bayramda mümkün olduğunca trafikten uzak durmalı.

Bayram Arefe günleri çok çok mecbur olmadıkça evden çıkmam.

Bir Bayram Arefesinde Tepecik Kuruçay girişindeki durakta ( Şimdiki Gıda Çarşısının karşısında ) Sarhoş bir sürücünün kullandığı Kamyonet Kaldırıma çıkarak o zamanlar 14-15 yaşlarında çok büyük Hayalleri olan bir Çocuğun Basketbol geleceğini bitirdi.
O yaşlarda Basket antremanı yaptığım kişileri arada TV lerin Magazin haberlerinde görmek koyuyor be !!

O günden sonra ... Bayram Arefelerini hiç sevmedim... hiç.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Balıkesirliler ile kötü bir anın olduğunu düşündürüyorsun. Anlat rahatla , bu sorunu birlikte aşabiliriz.

Misal Bende 45 plaka takıntılıyım , nerede görsem uzaklaşırım. Niye takıntılıyım.. Sol şeritte kendi halimde giderken 45 Plaka bir araç en sağ şeritten bir geldi üzerime çarptı .. Durdum , az ilerde oda durdu.. İndim arabadan , başladı kaçmaya.. kaçtı bildiğin.
Plakasını aldım .. bunun elini yurdunu buldum neyse.... mevzu uzamasın. Ben o yüzden 45 plakaya saplantı derecesinde alerjiliyim.
Senin olayın nedir ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar