Biz de çocuklarla arabaya doluşup Yunanistan tarafına geçelim Türkiye tatil için çok pahalı diyorduk.2 gece 3 gün thassos
Balıkesirlilere dikkat çekmeniz güzel olmuşBayram öncesi binek araç satışları artar bildiğiniz tüm hanzolar acemiler ve balıkesirliler yola çıkar.
Zaten Balıkesirliler genelde telef olur her yola çıkan 10 balıkesirliden 4 ü sadece varacağa yere varabilir. Bu yüzdne bayramda motor sürmem Türkiyede. Motoru motor taşıma firmasına verir yunan sınırından teslim alır yoluma bakarım.
Gelmeyin brader be, bizi bi bizimle bırakıniş yerinden 3 gün izin veriyorlar eğer 4. güne ikna edersem doğru antalya'ya![]()
Bunu ben İstanbul'dan Trakya'da küçük bir ilçeye taşınınca anladım.Bir de şunu anladım, insan sürdüğü şehire göre farklı farklı karaktere bürünüyor. Misal, Konya'da tehlike arzetmeyen bir sürücü, gelip Antalya'da sürünce çok tehlikeli olabiliyor. Bunun yol-iz bilmemekle alakası yok, başka bir durum.
Abi bence bu sadece trafik yoğunluğu ile açıklanabilecek bir durum değil.Bunu ben İstanbul'dan Trakya'da küçük bir ilçeye taşınınca anladım.
İstanbulda trafik tam bir kaos, her an her yerden araç çıkabiliyor ama herkes de bu duruma alışık, ona göre tetikte sürüyor. Burada anayolda giden araçlar ara sokaktan çıkan olur mu olmaz mı bakmadan gidiyorlar, istanbulda ara sokaktan burnunu çıkaran ana yola çıkabiliyor bir şekilde zaten o kalabalık trafikte başka türlü çıkması imkansız ama burada ara sokakta caddeye burnunu çıkaran arabaya çarparlar. Trafik daha az ama istanbul trafiğine göre daha zor geldi bana.
Sırf o trafiği çekmemek için senelerdir Alanya'ya gitmiyorum. Geçen sene komşu çocuğu mu desem o. çocuğu mu desem bilemediğim bir velet şaka olsun diye apartmandaki tüm evlerin şalterini indirmiş. Herkes açmış şalteri bizimkini ellememişler. Buzluktakiler bozulmuş ceset var diye kapıyı kırmaya kalkmışlar. Neyse çilingir falan açmışlar, para verdik temizlettik birine. Ne durumda ona bile bakmaya gitmedim.Gelmeyin brader be, bizi bi bizimle bırakın
Şaka maka, herkes bayramda seyranda Antalya'ya akarken ben, kaçıyorum fırsatım varsa. Zaten şehir artık nüfusu kaldırmıyor, berbat bi trafiğimiz var, turizm sezonu açıldı, bir de dışarıdan gelen araçlar dahil olunca insan cinnet getirme noktasına geliyor.
Bir de şunu anladım, insan sürdüğü şehire göre farklı farklı karaktere bürünüyor. Misal, Konya'da tehlike arzetmeyen bir sürücü, gelip Antalya'da sürünce çok tehlikeli olabiliyor. Bunun yol-iz bilmemekle alakası yok, başka bir durum.
Hadi bir de Ermenekli'yim de de tam olsun, ama büyük ihtimal Taşkent.Sırf o trafiği çekmemek için senelerdir Alanya'ya gitmiyorum. Geçen sene komşu çocuğu mu desem o. çocuğu mu desem bilemediğim bir velet şaka olsun diye apartmandaki tüm evlerin şalterini indirmiş. Herkes açmış şalteri bizimkini ellememişler. Buzluktakiler bozulmuş ceset var diye kapıyı kırmaya kalkmışlar. Neyse çilingir falan açmışlar, para verdik temizlettik birine. Ne durumda ona bile bakmaya gitmedim.
Ayrıca antalya'ya inen burdurlulardan daha kötü bişey varsa, alanya'ya gelen konyalılardır.
Not: Evet evebeyninin elini bıraktığı bir velet tarafından açıklandığı üzere kütüğüm Konyada. Ama memleketim Alanya'ya 90km Konya'ya 130km uzaklıkta. Pek Konyalı sayılmam. Bizim oralarda Konyalıları, Konyalılarda bizim oralıları sevmez zaten.
Çok yaklaştınHadi bir de Ermenekli'yim de de tam olsun, ama büyük ihtimal Taşkent.
Ben de memlekete giderken, özlellikle yazın, sırf o Antalya-Alanya trafiğinden bir nebze kurtulmak için, yolu uzatıp, İbradı-Akseki-Bozkır-Taşkent rotasını takip ediyorum. Ama maalesef o Kuşyuvası manzarasını kaçırıyorum.
ben trafiğe girmeden kemer veya kaş a gidip güzel bir yere çadır kurup gündüz denize girip akşamları rakı içeceğimGelmeyin brader be, bizi bi bizimle bırakın
Şaka maka, herkes bayramda seyranda Antalya'ya akarken ben, kaçıyorum fırsatım varsa. Zaten şehir artık nüfusu kaldırmıyor, berbat bi trafiğimiz var, turizm sezonu açıldı, bir de dışarıdan gelen araçlar dahil olunca insan cinnet getirme noktasına geliyor.
Bir de şunu anladım, insan sürdüğü şehire göre farklı farklı karaktere bürünüyor. Misal, Konya'da tehlike arzetmeyen bir sürücü, gelip Antalya'da sürünce çok tehlikeli olabiliyor. Bunun yol-iz bilmemekle alakası yok, başka bir durum.
Motosiklet kullanmayı en çok çekindiğim zaman bayram zamanıdır, nerede hanzo nerede öküz var hepsi trafiğe çıkıyor. Bayramda mümkün olduğunca trafikten uzak durmalı.
Bayram öncesi binek araç satışları artar bildiğiniz tüm hanzolar acemiler ve balıkesirliler yola çıkar.
Zaten Balıkesirliler genelde telef olur her yola çıkan 10 balıkesirliden 4 ü sadece varacağa yere varabilir. Bu yüzdne bayramda motor sürmem Türkiyede. Motoru motor taşıma firmasına verir yunan sınırından teslim alır yoluma bakarım.