Bak güzel kardeşim, bazı şeyler gazla yapılınca sonuçlar hoş olmaz bu nedenle ağır ağır sindirerek yapmakta fayda vardır.
Titan selesi en alçak motosikletlerden biridir, buna rağmen motora gücüm yetmedi bazı noktalarda demen sanıyorum motorun denge noktasını kaçırmandandır. Çok büyük problem değildir, zaman ve tecrübe ile kolayca öğrenilebilir bir şeydir.
Gelelim motosiklet seçimine; Boy ve ağırlık teknik olarak motosiklet kullanımında etkilidir ama olmasa olmaz değildir. Boyunun tek önemli olduğu nokta motosiklet duru vaziyette iken ayağını yere koymak zorunda olduğun zamanlardır. Motosikletin tekerleri dönüyorsa ayağın peglerden başka bir yerde olmaması gerektiğinden çok büyü sıkıntı olmayacaktır.
Benimde boyum 1.70 DL650 kullanıyorum parmak uçlarım yere değiyor, O.M.M.'deki hocam 1.60 BMW 1200 GS kullanıyor. İyi planlama ayaklarını asfalta değdirmek zorunda bırakmaz ama bunun senin için zamanı var henüz erken.
Motosiklet olarak esnekliği, hafifliği ve daha ufak tefek olması nedeni ile (genelde CBF 150' ci olmama rağmen) YBR 125' i tercih etmeni tavsiye ederim. Yakıtı azdır, parça problemi yoktur, kullanımı son derece kolay ve çok esnek bir motordur. Bununla en az bir 10.000 km. kadar tecrübe edersen sonrasında istediğin CBR 250' yi alabilirsin. Ancak direk olarak bu motorla başlarsan, kullanımı daha sıkıntılı olduğundan kendini yeteneksiz miyim acaba diye bile hissettirip motosikletten soğutabilir. Ayrıca 250 cc diye bu motoru küçük görenler, hiçte öyle cılız bir motosiklet değildir bilesiniz,30 beygire yaklaşan gücü ve ataklığı bir acemi için probleme neden olabilir.
Gelsen babanı da ailenin diğer üyelerini de üzme, önce altından kolaylıkla kalkabileceğin ve bakıldığında kimseyi rahatsız etmeyen YBR ile başla sonra insanlar senin bu işi yapabildiğini gördüğünde destekte vereceklerdir. Ama yeterince tecrübe etmeden de 2.000 km sonra tamam ben oldum hadi 600 lük motor alıcam diye çıkma karşımıza.
Bu arada, koruma ekipmanlarına girmiyorum çünkü eğitim almak istediğini yazmışsın bunu isteyen biri koruma ekipmansız binmez diye düşünüyorum.
Dünyanın en kaliteli ekipmanları sizi en fazla 70 km hıza kadar koruyabilir bunun üzerindeki hızlarda hiç bir ekipmanın koruma sağlama yetkinliği yoktur. Bilginize.
"KAZASZI SÜRÜŞLER"