- Konu Yazar
Perşembe arkadaşlarımla gitmeyi düşünüyorum gitmişken alayım dedim sizce daha ucuza gelir mi?
Düşünme. Neyi yurt dışından alsan Türkiye'den almaktan çok çok ucuza gelir. Elektronik, outdoor, yedek parça, aksesuar...vsPerşembe arkadaşlarımla gitmeyi düşünüyorum gitmişken alayım dedim sizce daha ucuza gelir mi?
Yurtdışından getirdiğiniz aracı TR'de 3 yıl kullanamazsınız. En fazla 185 gün kalabilir, onun içinde araç sahibinin veya getiren kişinin son bir yıl içerisinde en az 185 gün yurtdışında kalmış olması gerekir. Hesaplama her sınır girişinde yapılır. Belki siz yurtdışından emekli olmuş kişilere yapılan istisnayı görmüş olabilirsiniz. O biraz daha farklı ve araç TR'de 4 yıl kalabiliyor.Düşünme. Neyi yurt dışından alsan Türkiye'den almaktan çok çok ucuza gelir. Elektronik, outdoor, yedek parça, aksesuar...vs
Doğu sınırımızdaki insanlarımız araba bile almıyor. Gürcistan, Irak'tan falan alıp gümrük süresi bittiğinde değiştiriyorlar mesela. Gürcü plakalı, Irak plakalı çok araba görmüştüm. Gümrük süresi de en son 3 yıla mı ne çıkarılmıştı. Mesela Kia Sorento Irak'ta bizim ülkedekinin tam üçte bir fıyatı idi.
Gümrük bilgisi için teşekkürler. Belki de Türk değillerdi o da olabilir. Artvin, Ardahan'da da Gürcistan plakalı Lada Nivalar görmüştüm. İçindekiler bizim insandı.Güzel ekipman mağazaların en yakın olduğu iki yer Sofya ve Selanik. Ama yinede alacağınız ürünlerin TR fiyatınada bakın derim, bazı ürünler bazen yurtdışından almaya değmeyecek kadar yakın fiyatlı olabiliyor, bu durumda tercih sebebi garanti/taksit seçeneklerinden dolayı TR olabilir.
Ama genel olarak gariptirki Türkiyeden gelen ürünler bile yurtdışında Türkiye'den daha ucuz.
Yurtdışından getirdiğiniz aracı TR'de 3 yıl kullanamazsınız. En fazla 185 gün kalabilir, onun içinde araç sahibinin veya getiren kişinin son bir yıl içerisinde en az 185 gün yurtdışında kalmış olması gerekir. Hesaplama her sınır girişinde yapılır. Belki siz yurtdışından emekli olmuş kişilere yapılan istisnayı görmüş olabilirsiniz. O biraz daha farklı ve araç TR'de 4 yıl kalabiliyor.
Gürcistan'a anca motoru ve kaportası haşat bir BMW alıp Anadol motoru takıp orada motoru, şanzımanı ve kaporta aksamlarını değiştirip gelmelik ülke.Teşekkürler, bizde sayenizde Gürcistan'ın ne kadar skim sokm bir ülke olduğunu öğrendik.
Etrafımızda matah hiçbir komşu ülke yok. Alayı fason, alayı tiri viri.Gürcistan'a anca motoru ve kaportası haşat bir BMW alıp Anadol motoru takıp orada motoru, şanzımanı ve kaporta aksamlarını değiştirip gelmelik ülke.![]()
İzle kendin karar ver.. 4 aylık bir video.Perşembe arkadaşlarımla gitmeyi düşünüyorum gitmişken alayım dedim sizce daha ucuza gelir mi?