Batarya Kapasitesi Hakkında Bir Sorum Olacak..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hocam 600 binlik elektrikli bmwnin menzili 130 km :d Yamahanın da neosu 60 km miydi neydi.. Hatta bugün yolda gördüm bir bmw çevirip bunun menzili seninkinden uzun diyesim geldi :D

Anaa özelliklere baktım kymconun 45km hız ne ya 45 km menzil ne..Anaaa kampana fren koymuşlar yuh be.. Tam çöpmüş cidden..
Bendeki kombine ön arka disk fren..93 km hız..Şu an 160+ km menzil..Hız sabitleme..Telefondan kişiselleştirme (viteslerdeki hız güç ayarları değişimi özellikleri değiştirme kendini şarj özelliği geri vites gibi ) vs..

Bugün tahtakaleye gittim kocaeli çayırovadan.. %26 şarj yedi git gel %54 şarj yedi gelirken biraz yüküm vardı yol inanılmaz keyifli idi.. Piyasaya göre %50ye varan ucuzlukta ürünler buldum...Orjinal batarya ile imkanı yok gidip gelmezdi gelirken yarı yolda kalırdı . Bu 70a batarya yarı şarj ile git gel yaptı..Sonra çayırovadan gebzeye gittim geldim..Mahallede dolandım..Tuzlaya gittim geldim..Toplam 162 km yol teptim..%5 gibi şarjı vardı kalan onuda üşendim bitirmeye şarja taktım..
siz yine de şarjı %20'nin altına mecbur kalmadıkça indirmemeye çalışın, lityum ion piller %20 altına inmeyi sevmezler. %80 üzerine de çok çıkmasın %20 altına da inmesin, %20 ile %80 arası ideal şarj seviyeleri. Mesela az gezdiniz şarj %60'a indi yine fırsat bulunc ahemen şarj edin %80'e çıkmış olsu böylece lazım olduğunda şarjınız dolu olmuş olacak. bu şekilde pillerin ömrü daha uzun olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar