- Konu Yazar
Herkese merhaba,
Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var. Şöyle özetleyeyim:
İki modeli de sabırsızlıkla bekliyorum ama forumdaki gerçek kullanıcıların ve tecrübelilerin fikirleri benim için çok değerli.
Şimdiden zaman ayırıp yorum yapacak herkese teşekkür ederim!
Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var. Şöyle özetleyeyim:
- Hiç aktif motor tecrübem yok.
- 10 yıl önce Honda Academy'de motosiklet başlangıç eğitimi aldım, ardından sürücü kursuna yazılarak birkaç ders sonrası motor kullanmayı öğrenip ehliyetimi aldım.
- Ancak sonrasında hiç motor sahibi olmadım ve üzerine uzun yıllar geçti.
- Maddi durumumu biraz düzelttikten sonra, özellikle yeni çıkan otomatik vites motosikletler sayesinde eski hayalimi gerçekleştirmek için adım atmaya karar verdim.
- 25 Mart'ta Yamaha Academy'de "Motosiklet Temel Hakimiyet ve Sürüş Teknikleri Eğitimi"ne katıldım.
- Eğitim sonrası özgüvenim arttı ve bu işi artık ciddi şekilde yapmak istiyorum.
- Yeni Honda NC750X için kaporamı da yatırdım (10 bin TL). Ancak Yamaha'nın yeni MT-07 Y-AMT versiyonu da aklımı çelmeye başladı.
- İki modelin de bu ay (Nisan 2025) Türkiye lansmanı yapılıp satışa sunulacak.
- Yaşım: 39 ,Boy: 1.74 cm, Kilo: 86 kg Crossfit yapıyorum, fiziksel olarak aktif ve güçlüyüm.
- Hafta sonları kısa geziler, sahil rotaları.(Sonrasında uzun rotalar; Sapanca, Ören ,Yunanistan...)
- Spor/performans değil, akıcı, güvenli ve keyifli bir kullanım hedefliyorum.
- Honda NC750X DCT'nin ağırlığı (~220 kg) beni ilk dönem zorlar mı?
- Yamaha MT-07 Y-AMT daha hafif ve atik gözüküyor (~180 kg) ama başlangıç için fazla mı canlı olur?
- İki model de otomatik vitesli olduğu için rahatlık arıyorum.
- NC750X'in alt devir gücü ve sakin karakteri daha mı iyi olur yoksa bir süre sonra ağır mı gelir?
- MT-07 Y-AMT ile daha fazla mı risk almış olurum?
- Düşük hızda manevra, yokuşta kalkış, şehir içi kontrol gibi konularda hangisi daha kolay adapte olunacak bir motor olur?
- Başlangıç motoru için hangisi daha affedici olur?
- Hangi motor uzun vadede daha çok özgüven kazandırır?
- İlk 6 ay - 1 yıl içinde "keşke başka motor alsaydım" dedirtmeyecek bir tercih yapmak istiyorum.
İki modeli de sabırsızlıkla bekliyorum ama forumdaki gerçek kullanıcıların ve tecrübelilerin fikirleri benim için çok değerli.
Şimdiden zaman ayırıp yorum yapacak herkese teşekkür ederim!