başlangıç motoru CBF150

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
BENCE CBF 150 UZUN ŞASELİ BİR MOTOR O MOTORSİKLETE 150cc MOTOR YETMİYOR.BEN SANA ISRARLA CBR 125 TAVSİYE EDERİM.CBF 150'YE KAFA TURARSIN VE KARİZMATİK VE İNCE ŞASE OLMASIDA ARTI ÖZELLİLERİNDEN BİRİSİ İSTANBUL TRAFİGİNDEN RAHATLIKLA AKABİLECEGİN BİR MOTOR.

BENCE CBF 150 UZUN ŞASELİ BİR MOTOR O MOTORSİKLETE 150cc MOTOR YETMİYOR.BEN SANA ISRARLA CBR 125 TAVSİYE EDERİM.CBF 150'YE KAFA TURARSIN VE KARİZMATİK VE İNCE ŞASE OLMASIDA ARTI ÖZELLİLERİNDEN BİRİSİ İSTANBUL TRAFİGİNDEN RAHATLIKLA AKABİLECEGİN BİR MOTOR.

cbf150 ile cbr 125r aynı tarz motorlar değil onun için cbf150 yerine ybr 125 tavsiye edilir onuda diğer arkadaşlar söylemiş zaten :cat:

hayret, ybr'ciler burayı basmamış :)

al birader, keşke dedirtecek bir motor degil cbf 150. senin de kani olduğun gibi, en mantıklı seçeneklerden bir tanesi. :cat:

ama ben yine de aklını bulandırayım senin biraz. :pl: cbf 150 başlıgının son sayfalarında kullanıcılar motosikletin aşırı yağ eksilttiginden yakınıyorlar. "ah ybr alaydık da kafamız rahat olaydı" diye başlarını duvarlara vuruyorlar. :p

allahtan kafada kask var

arkadaşlar bugün direksiyon sınavına girdim sonuçlara bakmadım ama %99.9 geçmişimdir.yani ehliyet işi tmm şimdi motora geldi.çok uzun bi araştırma ardından cbf 150 almaya karar verdim.
sizce bu kararımdan ilerde pişman olurmuyum ... yani cbf 150 almalımıyım.birde ikinci elin fiyatı sıfıra çok yakın sıfırı 3.900 ikinci elleride 3.000-3.600 arası ben sıfır almaya karar verdim siz ne dersiniz?

Al kardeşim al hiç kafana takma iyi motor hakikatten:cat: Ybr de bir alternatif onuda alabilirsin iki motorda başını ağrıtmaz fakat işte bu gönül işi zevk meselesi hangini beğendiğine bağlı:wiinkk: Bende Ybr ile Cbf arasında kafayı yemek üzereydim fakat Cbfin daha çok hoşuma gittiğini anladım ve tercihimi bu yönde kullandım hiçte pişman değilim:wiinkk: Eğer pişmanım diyen varsa nedenini çok merak ederim:)

1700 kmde 300 gramdan bahsediyolardi:queen::queen::queen:

O Metahan abinin motoru istisna o:p Benim son 2-3 bin km dir yağ eksiltmiyor mesela yani 10.000 de koymuştum yağını ve şimdi yeni değişti 12.000 de değişmeden önce seviyesine baktığımda eksilme yoktu:wiinkk:

allahtan kafada kask var

Abi dur daha motoru adam akıllı kullanmadın bile niye vuruyon kafayı duvarlara:mrgreen::p

CBF 150 ve YBR 125 aynı tarz motorlar, CBF 150 daha kalıplı duruyor.

Başlangıç için, ikisi de doğru seçim olur.Vitesli motorla başlangıç yapıyorsun, sonra, turinge ya da racinge geçtiğinde sana büyük avantaj sağlar.

0 motor alma, neden: En fazla 1 sene sonra aldığın motor sana yetmeyecek, satıp cc büyütmek isteyeceksin, dünya zarar edersin.

İkinci durum; internette yazanlara bakma, millet fahiş fiyat çekiyor, ara, pazarlık yap.
Sonra, tanıdığın motosiklet tamircilerine söyle, onlar sana ucuza motor bulurlar.

bencede başlangıç için çok güzel ve kaliteli bir motor sorunsuz bir şekilde binebilirsin.eğer yeterli paran varsa sıfır cbf al derim

bende bundan düşünüyorum yanlız bana büyük gelecekı gibi görünüo ondan ybr 125 alcam senin için şimdiden hayırlı olsun en cok tavsiye edilen bir motosiklet

cbf 150 iyi bir başlangıç motoru diyenler... ufak tefek düşmelerde bile granaj kırılıyor.... ve granajları çok güzel para ... bence ybr tarzı granajsız bir motor almalı..üstelik sıfır almasınıda onaylamıyorum... 2004 model cg veya ybr alabilir 2000 lira civarına...1 sene kadar kullanıp tam tarzı olan motosiklet sınıfına geçmeli bence....

Kardeş artık sende alda kurtul bari.Motorsuz kaldığın yeter.Hep mesajlarını okuyorum acaba ne zaman alacak diyorum.Yanlış anlama dalga geçerek söylemiyorum almanı gerçekten istiyorum.

Sorma abi ya ama ehliyete yazıldım ve aileminde haberi var biraz tartıştık ama bakalım almam diyorlarda elbet ısınacaklar. Yok bende burada bütün gün kafa ütülemem alınca siteye motosikletle gezmekten girmeye zaman kalmaz.:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:02 PM ----------

bi motor alda sende kurtul bizde :p

Yahu amma çok bunaltmışım sizleride.:mrgreen:

Walla bende ilk motorumun ne olacağı konusunda çok düşündüm,arkadaşların ısrarıyla sonunda YBR250'de karar kıldım.Sıfır aldım.Büyükten başlamışsın diyen sesleri duyar gibiyim ama yarın motoru alalı bir yıl olacak ve ben henüz 1800 km yapmış olmama rağmen 600'lük motor hesapları yapmaya başladım.Hatta Honda 750 Shadow'u denedim bile ama çok ağır geldi,buna tecrübem yetmez deyip vazgeçtim.

CBF250 al.. 3 ay sonra büyütmek istiyceksin... CBF 250 hem iyi motor hemde uzun süre tatmin eder...

cbf 150 iyi bir başlangıç motoru diyenler... ufak tefek düşmelerde bile granaj kırılıyor.... ve granajları çok güzel para ... bence ybr tarzı granajsız bir motor almalı..üstelik sıfır almasınıda onaylamıyorum... 2004 model cg veya ybr alabilir 2000 lira civarına...1 sene kadar kullanıp tam tarzı olan motosiklet sınıfına geçmeli bence....

Ufak düşmelerde grenajlar kırılıyor???

Yahu uydurmayın saçma sapan şeyler. Motorum 4 defa durduğu yerde defa devrildi, bir defa da 35'le giderken düştüm, grenajlarda 5 kuruş çapında birer çizik var sadece, zaten grenajlar kırılacak şekilde yan tarafı yere vurman olanaksız.

Bu arada, dün 2 CBF bir Malaguti İzmit Yuvacık'a gidip geldik, yol boyunca motorun üzerine hiç yatmadan düz yolda 115-120 arası sabit hızda yol aldım, yokuşlarda 105'in altına inmedim. Boy 183, kilo 75 :) YBR'ci arkadaşlara duyurulur :p

250cc, 500cc gibi türkiye için ara model sayılan motorlara hiç girme bence.
al bi ybr125 kullan. rahat satarsın ondan sonra da bütçene uygun bi 600cc bakarsın. cc-->CC büyütmek bi hastalık gibidir kanına girdimi geri dönüşü yok.
öyle 250cc falan kesmez, demedi deme :cherry:
haaa yok mu 250cc yi bi ömür kullanan.??? tabi var. peki sen onlardan biri mi olacaksın bunu sor kendine :p:mrgreen:

Görüntü tarz olarak Cbf.
Sağlamlık olarak Ybr.
Cbf gibi motorun yağ yakma sebebi benim kafamca yağın ince gelmesi.Genellikle bu motora 15wden aşağı yağ kullanılmıyor hatta 20-40 20-50 öneriliyor:)

Ben kendimden örnek vereyim şu anda Cbf istiyorum ama motoru almama ramak kaldığında ciddi ciddi düşüneceğim Cbf her yönünden beğeniyorum ve devir saatinin olmaması yağ yakması vs. gibi eksileri beni korkutmuyor tek korkutan yanı servisinin oturduğum yere 60-70km uzak olması motor sorunsuz olabilir ama servis çok önemli yani elbette ufak tefek kazalarım olacaktır ve servisle nasıl uğraşırım bu beni düşündürüyor halbuki Ybr öylemi her ilçede servisi var her tamirci motordan anlıyor neyse dediğim gibi ''+'' ''-'' lerini iyi düşünün.

çok doğru bi karar vermişsin kardeş... bir de siyahından aldınmı dadın danyenmez.....
hem kullanışı kolay hem hafif az yakar.kontrolü basit..:cat::cat:

arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.sanırım alacağım motor belli oldu.:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar