yazım hatası için af buyurun telefondan giriyordum düzeltmeler ile ne hale geldi anlamadım
kesin bir ölürsün lafı var bu forumda hocam yanlış anlamayın genel olarak diyorum. Ben araba sürmeyi 12 yasında kamyonda ögrendim taksiye binmeden 16 yaşında tır ile 300 km yol aldım 18 yaşında kendi aracımı aldığımda taksiyi öğrenmiştim fazlasıyla dikkatliyimdir hıza karşıyımdır. Motosiklet için aynı geçerli olurmu bilemiyorum.yorumunuz için teşekkürler.
1) Motorsiklet kullanmak araba yada 4 tekerlikli araç kullanmaktan on kat daha zordur ... Arabada işin içine denge faktörü virajın içinde fren yapma , durma , viraj alma vs bambaşka çok teknik isteyen ve deneyim isteyen bir durumdur. Bugün bana Ferrari verin kullanırım ama bana bir 1000cc lik motosiklet verin aynı şeyi söyleyemem. Motorsiklette artçıyla gelen 80 kg hatta deponun boş olması ile dolu olması bile fiziki durumu değiştirmektedir.
2)12 yaşında kamyon kullandım 16 yaşında 300 km yol yaptım diye hava atan sorumsuzluktaki biri 800cc nin getireceği sorumluluğu taşıyamayacağına inanıyorum. Yanlış anlama dostum benim demek istediğim bir kart (ehliyet) herşeyi değiştirir demek değil. Ne insanlar tanıyorum ehliyetleri var ama araç kullanmaktan bir haber ancak 16 yaşında trafiğe çıkabilmek büyük sorumsuzluktur. Benim gözümde..Kusura bakma hayatta bol şans ..
Doğru bildiğin her şeyi unutacaksın motosiklet üzerinde. Bunun hızla bir ilgisi yok. Saatte 50km ile bile düşersen ters düştün mü ölürsün. Bknz İstanbul da kaldırımın dibinden giden motosiklet sürücüsünün denge kaybedip kafayı babaya vurup ölmesi. Motosiklet kullanmak hiç bir dört tekerli taşıtı kullanmaya benzemez. Tek ortak noktası trafik kurallarıdır. Araba kullanırken ne gaz kontrolü yaparsın, ne ağırlık transferi, ne periferik bakış kullanırsın, ne elinle frene basar, ayağınla vites değiştirirsin. Bunların hepsini öğrenirken hatanı tolare edecek bir motosiklet kullanman hayatını kurtarır. Yukarıda yazdıklarımı öğrenmeye mi çalışacaksın, bacaklarının arasındaki 100 beygirlik makineyi kontrol etmek için güreşecek misin? İkisini birden yapamazsın. Yaptığını zannettiğin an zaten helva kardırmaya başlama zamanıdır.
Aha bak 125c lik makine ve gaz kontrolü sorunu olunca ne oluyor. Sen 800cc den bahsediyorsun.
http://www.motosiklet.net/forum/mot...rular-not-uzun-tekere-geliyordum-az-daha.html
Helva hazır olunca haber verin)
1) Motorsiklet kullanmak araba yada 4 tekerlikli araç kullanmaktan on kat daha zordur ... Arabada işin içine denge faktörü virajın içinde fren yapma , durma , viraj alma vs bambaşka çok teknik isteyen ve deneyim isteyen bir durumdur. Bugün bana Ferrari verin kullanırım ama bana bir 1000cc lik motosiklet verin aynı şeyi söyleyemem. Motorsiklette artçıyla gelen 80 kg hatta deponun boş olması ile dolu olması bile fiziki durumu değiştirmektedir.
2)12 yaşında kamyon kullandım 16 yaşında 300 km yol yaptım diye hava atan sorumsuzluktaki biri 800cc nin getireceği sorumluluğu taşıyamayacağına inanıyorum. Yanlış anlama dostum benim demek istediğim bir kart (ehliyet) herşeyi değiştirir demek değil. Ne insanlar tanıyorum ehliyetleri var ama araç kullanmaktan bir haber ancak 16 yaşında trafiğe çıkabilmek büyük sorumsuzluktur. Benim gözümde..Kusura bakma hayatta bol şans ..
Ekipman hariç (Kask mont eldiven vs) bütçeni bir belirle ona göre motor bulunur.
Gerek yok aracını satmaya elindeki bütçe 250 lik bir makine için hayli hayli yeterli. Japon ile başlamayı tercih edeceksindir. Sıfır almanı önermem. İlla düşeceksin orası burası kırılacak. Yakışıklı olmasını isteyeceksin o yüzden SS tercih edersin bana göre düşünce grenajı sağlam kalsın diye naked düşünürdüm ama,
R25, 250R, Suzuki İnazuma, Duke 200 düşünebileceğin piyasası olan makineler. Ha bu arada boy kilo nedir? Ergonomi de çok önemlidir motosiklette. Boyuna uygun makine seçeceksin