- Konu Yazar
Beni forumdan tanıyanlar vardır herhalde , 16 yaşında , şubat ayında 17 ye girecek olan motora hevesli birisiyim. Ekipmanlarimi topladım 2-3 ekipman konum vardı zaten biktirmisimdir ekipman sormaktan
). Teorik sınavı 96 ile geçtim , sıra geldi direksiyon eğitimi ve sınavına. Ben daha hayatımda motosikletin selesine oturmamış adamım bunu başta söyleyeyim. O debriyaj manetini bir defa bile sikmamis , dokunmamistim.Araba tecrubem de 0. Bugün eğitimin yapılacağı yeri hocam tarif etti , giydim montu , attım eldiveni cantaya gittim hocanın anlattığı yere. Birisi daha bekliyordu , gittim yanına dedim motosiklet için mi bekliyorsun , evet dedi. Bi moralim bozuldu nasıl iki kişi eğitim olacak falan dedim. Hoca geldi mondial z-one 150 ile , havada yağmurlu. Yağmurun dinmesini bekledik 30 dakika. Yağmur dindi hoca başladı anlatmaya motorun parçalarını , sınavda ne soracaklar vb. 10 dakika geçti bunla. Sonra dedim hocaya hocam iki kişi nasıl eğitim yapicaz dedim. Çok mantıklı bir şey dedi bana , ben yıllardır hep tek kişiye 2 saat eğitim veriyorum günlük dedi. Adam ilk yarım saatten sonra saçmalıyor , motoru kaldıramayacak duruma geliyor dedi. 15-20 ser dakikalık kullanma , 15-20 dakika dinlenme çok daha verimli oluyor dedi. Bugun onu cidden farkettim
neyse ilk arkadaş bindi , cbr125i varmıs bunun. Tecrübesi vae yani. Stop ettirmeden çok güzel kaldırdı sürdü , sekiz cizmeside muthisti. Sıra geldi bana motorun ustune oturdum , ayağımı nereye koyucam vb. Bir şey bilmiyorum. Tek bildiğim debriyaji sık , yavaş yavaş gaz ver ve debriyaji çok hafifçe bırak. Teorikte kolay tabi pratiğe dökmek istediğimde güzel bir ders aldım
kendine asla çok guvenme. 3-4 kere stop ettirdikten sonra , sert bir kalkışla kalktim. Debriyaji bıraktım gittim biraz bir tur attım debriyaji siktim durdum. Gittim durdum gittim durdum. Her gidip durmamda sert kalktim , ya gazi debriyaji bırakmadan çok veriyorum motor bağırıyor , yada debriyaji sert (bana kalırsa çok yumuşak bırakıyorum) bırakıyorum motor öne atip gidiyor yada stop ediyor. Ara verdik diğer arkadaş bindi o arada. Ben tekrar bindigim anda çok güzel kaldırdım motoru. Tur atarken kafam hep gideceğim yere bakıyor baya o yağmurlu havada naylon lastiklere kontrayla yatırdim motoru
. Bana tabi ozguven geldi o arada. Hoca dur dedi ve kıyamet o an koptu. Debriyaji siktim arka frene bastım motor tam duracak 3-4km hızla giderken debriyaji bıraktım. Ve en yapmam dediğim hatayı yaptım. Motor öne atti kendini bende gaz vermişim farkında olmadan. Ama nasıl vermek sonlamisim gazi elim tutulukalmis. Hemen debriyaji siktim diyorum bu motor niye hala gidiyor ve bagiriyor
motor son devire girince anladım meğer gazi acmisim öyle birakmisim eli. Az daha tekere geliyordum. Tam bir acemi hatası
hocaya da ben demiştim bu hatayı yapan çok var diye. Hoca dedi hemen yeterli bugün , yoruldun sen belli dedi
. Benim boynum bükük moralim bozuk evet hocam dedim. Çok içimde kaldı yaptığım bu hata.
Şimdi benim bir kaç sorum var motor mondial z one 150 ona gore cevaplarsaniz sevinirim
) Motoru kaldırmak için hoca , debriyaji sık , gaz ver motoru bagirtmadan vd hafifçe debriyaji bırak dedi. Ben ya motoru çok bağırtiyirum ya da debriyaji çok sert! bırakıyorum. Milimi milimine yapmaya çalışsam bile bu ikisinden biri oluyor sizce kaç günde alisabilirim buna ? İkinci sorum ise motor 1. Viteste giderken gazi hafif açınca motor aniden ileri atıyor , hafif kesince de çok yavaş gidiyor. Bunun ortasını bulamadım ben. Acemi oldugumdan mıdır yoksa motorda mi bir şey var ? Son sorum ise motorda ne zaman ne yapacagimi bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Mesela bugün hoca bana vites at dese gaz kapa debriyaji sık vites yükselt olayını asla yapamazdim herhalde kafam karıştı motoru kullanırken. Debriyaji ne zaman sikicam ne zaman birakicam kalkış dışında ne işime yarar vb. Hiç bir bilgim yok. Ne zamana oturur bunlar ? Okuduğunuz için teşekkürler. Direk sonu okuyanlara da teşekkürler 
Şimdi benim bir kaç sorum var motor mondial z one 150 ona gore cevaplarsaniz sevinirim