Dostlar hepinize selamlar,
Eski bir konuyu hortlatıyorum, kusura bakmayın.
Üzerinde çok konuşulan, türlü türlü geyiklere konu olan, anladığım kadarıyla da tek bir doğru cevabı olmayan bir konu başlangıç motosikleti seçmek. Bende yakın zamanda ehliyetini alacak olan, motosiklet almadan önce gerekli profesyonel eğitimleri almayı planlayan bir arkadaşınızım. Dağ bayır gezmek, şehirden uzak olmak hedeflerim arasında. Bu nedenle bir adventure-bike alma niyetim var. Seçeceğim ve alacağım ilk motorumla hem gezip tozmak hem de motosiklet tecrübemi doğru adımlarla geliştirmek niyetindeyim.
Forumlarda, videolarda hep tavsiye edilen, düşük cc'de kolay kontrol edilebilir bir motosiklet ile bu serüvene başlamak. Ancak günümüzde başlangıç motosikleti için tavsiye edilen bir çok model hiç de öyle azımsanacak özelliklerde değil. Benim ulaşmak istediğim hedef Tenere 660. Direkt bu motorla, tabi başta söylediğim gibi kullanabilecek kadar yeterli eğitim aldıktan sonra, başlanabilir mi? Aşağıdaki tablodan benim kısıtlı bilgimle gördüğüm kadarıyla modern başlangıç motosikletleriyle yakın özellikleri olan bir makine. Bu konuyla ilgili benim atladaığım, dikkat etmem gereken konuları bana hatıralacak arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Suzuki V-Strom 250 / 250cc / 24.7 hp / 23,45nm / 178 kg /0-100kmh ~9 sn. / Sele 790mm
Honda CB250R / 250cc / 27,5 hp / 23,3nm / 145 kg /0-100kmh ~6 sn. / Sele 800mm
Kawasaki Versys-X 300 / 300cc / 39 hp / 25,7 nm / 175 kg /0-100kmh ~6,4 sn. / Sele 845mm
Yamaha XTZ 660 Tenere / 660cc / 47 hp / 58nm / 183 kg /0-100kmh ~6 sn. / Sele 895mm