Başlangıç CC si

Herkes küçük CC ile başla diyor. Bu kadarını anladık. Fakat fark nedir. adam gibi kullanırsan 125 CC motor ile ER-5 arasında ne fark var. Yani problem motorda mı yoksa altında güçlü motoru bulup artistislik yapmaya kalkan sürücüde mi? Ben inşallah motor alacamda. Hiç tecrübemde yok ve fakat öğrnecez diye sevmediğim bir 125 CC almalı mıyım. Er-5 alsam ne olur. Er-5 de motor öğrenilmez mi? Beni üstünden mi atar acemiyim diye? Tecrübeli arkadaşlar lütfen bir yardım...
gaffar

hicbisiy olmaz sen bence gsx-r 1300 ile başla... daha güzel yakışır sana..

cenkmenderes' Alıntı:

oha sen hayatında hiç ss kullanmadın galiba..o yüzden konuşuyosun.gsxr 1300 junluna falan benzemez...
lütfen daha dengeli yanıtlar verelim..yeni başlicaklara özellikle..

500 cc bir motor er-5 gibi güçlü başlangıç motoru olmaz..şöleki her ne kadar insanlar gaz elimin altında istemezsem basmam desede bu sadece lafta kalır..örnek kendim.. :pl: bu durumda tecrubesizlik ve hız felaketi getirir..tabiki kimseye zorla bişey aldıramayız ama bunlar tavsiyeler..

gidip istediğin motoru alabilirsin..ancak yukardaki laflarımı göz önünde bulundur..özellikle istanbulda motor kullanmak büyük tecrübe ister..
4 senedir motor kullanıyorum allaha şükür en ufak bir düşmem vs.. yoktur
inşallahda kimsenin başına gelmez..

bana soracak olursan 125 lik değilde 250 lik bir motor al..twister yada hyosung gt250 güzel motorlardır..2 sene seni heryere götürürler..bu sayede iice öğrenmiş olursun ondan sonrada tarzını tamamen belirleyip istediğin motoru alırsın.. :bestmt:

arkadaşım heralde anlama özürlüsün tecrübeli arkadaşlardan yardım istedik acemilerden değil. Bu ciddi bir soru sırf öğreneceğim diye istemediğim bir motor almak istemiyorum. Sevdiğim ve binmek istediğim motoru almak istiyorum o da er-5. Problemin ne olduğunu öğrenmek istiyorum bunu da senin jinlunla bilmen pek mümkün değil heralde.

cathedral önerilerin için teşekkür ederim. Benim yaş sınırım hız yapma sınırını aşmış durumda. Kaskodan yaş haddinden indirim alma durumuna geldik yani. Zaten önce Honda eğitim merkezinden bir eğitim alacağım ve kararımı eğitimden sonra vereceğim. Bu arada twister da gerçekten güzel motor ama sıfırı yok galiba sitede göremedim.. Neyse saol..

var ya bol miktarda geçen honda bayisinde 3 tane vardı...hyosunga bakmanı tavsiye ederim..görüntü çok güzel..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Ne oldu niye celallendiniz be, cenk sadece espri yaptı. Bildiğim kadarıyla sorunu yanıtlayayım, arabalarda cc farkı çok önemli değildir. Yani 2000 cc yada 1300 cc bir arabayla öğrenmeye başlaman çok fark ettirmez kişiye, ama motorlar öle değildir. 125 cc ile 500 cc arasında çok fark vardır, motorda cc büyümesi direk olarak güç ve hız demektir. Ve sakın ben bilinçli bir kullanıcıyım basmam deme, çünkü motorlar yapıları ve ruhları gereği (evet onlarında ruhu var) insanı hız yapmaya limitlerini zorlamaya teşvik eder. Hiç bir motorcu yoktur ki bindiği motorun son hızını denememiş olsun ve motorlar bu dediğimiz yüksek hızlara çok kolay ve kısa bir mesafede ulaşırlar. Özetle; yüksek cc motor aldığın zaman kesinlikle hız yapacaksın ve şu an buna hazır olmadığın için küçük cc den başlayarak yavaş yavaş büyütmeli ve tecrübe etmelisin. Yoruldum, inşallah faydalı olmuşumdur :)

su da var ki eğer küçük cc li bir motor alırsan alışmak amacıyla en fazla 2-3 ay içinde elinden çıkartıp daha yuksek cc ye bınmek ısteyeceksın bence bu da sana zarar verır en azında maddı acıdan. ama baslangıc olarak daha yüksek bi cc alırsan bunu kısa zamanda degıstırmek ıstemeyeceksın bence. 500cc lik bir cıhaz alırsan bunu biraz daha fazla kullanabılırsın.ilk adım olarak. bunun arastırmasını daha once yaptım o bakımdan sana soyluyorum.yaa biraz karısık yazmısım galiba (bu 2. yazımda heyecan yaptı) ya neyse sonuc olarak bence 500 lük al 2 ay sonra degıstırme geregı duyma.

Hocam birkere
istiyorum bunu da senin jinlunla bilmen pek mümkün değil heralde.

çok yalnış bir ifade.
Soruna gelince 150 likle 500 arasında Eyong un dedigi gibi çok fark vardır. Bilmeyen biri için biri araba öteki tır. Bildikten sonra ikiside zevk verir. Tamam kendini tutarsın sürat yapmazsın olur iradelisindir ama acemiysen daha kalkışta karşı duvara yapışa bilirsin. sırt üstü düşebilirsin, trafikte kasise girdikten sonra kendini az önce 300 mt ötede olan aracın bagajında bula bilirsin. Özü bu makinalar hatalar farkında olmadan yaptıgın en ufak kıpraşıma bile anında tepki veriri ve asla hata tolere etmez. Neyse uzun oldu ama umarım işine yarar.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
trenox, arkadaşın almak istediği motor en500 değil ER-5, bilmem anlatabildim mi?

arkadaşlar tavsiyelerinizi dikkatle okuyor ve değerlendiriyorum. Elleriniz dert görmesin. Jinlun için ise Cenk'in yazdığı yazı beni çok sinirlendirdi ben de öyle yazdım. Aslında çok daha sert yazmıştım da bu yumuşatılmış hali. Ama şimdi sinirim geçti asayiş berkemal yani :)

ben demedim ki arkadaşa en500 al diye. 500cc olarak dedim yannıs bıseymı soylemısım yorum yapıyoruz surda bu benım yorumum umursamak zorunda degıl sonucta.

abi bismillah yaa bugün yeni üye oldum.bir girdim foruma bismiilah demeden baktim ki soğuk rüzgarlar esiyor.YANLIIIŞŞŞ :pl:

trenox,

sence yeni başlayan birisi iki ayda yeterli tecrübeye sahip olabilirmi

-1 YANLIŞ
sınıfta çaktun

yeni başlayan birisine böyle tavsiyelerde bulunmaman gerekir lütfen dikkatli ol kafa karıştırma bence
yazdıklarımıda yanlış anlama :bestmt:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
arkadaşlar nooldu size ne bu sinir bu celal. Lütfen birbirimize daha hoşgörülü davranalım... :rendeer:

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Arkadaşlar daha sakin lütfen :bounce:

cenkmenderes' Alıntı:
Ne kadar espride olsa bunun ciddeye alınması hayati tehlike arz eder :santa:

Ayrıca başlangıç seviyesi için Er-5 uygun bir motor değil kesinlikle düşünmeyin daha hafif ve daha gücsüz bir motor seçilmeli. Er-5 tarzını sectigine gore Honda CBX250 twister daha uygun olur BENCE

Sevgili Gaffar arkadaşım
Keşke motor üzerindeykende insan şu an bu forumu takip ettiği gibi sakin ve dikkatli olabilse ama ne yazıkki o rüzgarı yüzünde hissettiğin anda nasılsa herşey kontrolüm altında diyerek veriyorsun gazı. Bu motorun doğasında var sen bunu engelleyemiyorsun yani benim yaşım kemale erdi ben sürat yapmam olayı sadece lafta kalıyor bunu bilir bunu söylerim.
Şunu al veya bunu al demeyeceğim ama unutmaki motordan düşmeyen motorcu yoktur illaki düşüyorsun. İşte bu durumdan en az hasarla kurtulma konusunda düşük ccli motorda biraz daha avantajlısın ama er5 gibi bi makinada hasar daha büyük olur mutlaka. Tecrübeyi motora bindiğin müddetce kazanıyor ve hergün yeni birşeyler öğreniyorsun. Trenox can arkadaşımdır o direk 500 cc makina aldı ama onun motoru cruiser yani kullanımda ve kalkışta çok gaz vererek kalksanda motor ağırlık merkezinin farklı oluşu nedeniyle bazı hataları tölere edebiliyor ama er5 öyle değil bencede mali acıdan problem yaratmayacaksa düşük ccli bir motorla başla ve en azından ne nedir gör düşeceksende onda düş sonrasına sen karar ver.
Kal sağlıcakla :cat:

GokhanWolf,

merak etme dostum burda sinirlenme celallenme falan yok gayet hoşgörülüyüz
sadece arkadaşın yanlış yorumlarla acemileri yanlış yönlendirmesini engellemeye çalışıyoruz çünkü motor türkiyede çok tehlikeli bir araçtır düzgün kullanmayan ve tecrübesizler için çünkü trafikteki arabalar vs taşıtların sürücüleri bu aleti dünyanın en kolay yavaşlayan en dönebilen bir alet sanıyolar bu yüzden tecrübesiz bir adamın altına 0-6sn 100km hıza çıkan bir alet verirseniz bu adamın ömrü sınırlı olur yaş ne olursa olsun kalkışta bile motoru tekteker yapıp düşebilirler bu en basit örnek

:bestmt:

burda hepimiz kardeşiz yaptığımız uyarılar ne kadar sert olursa olsun altında bir şey aranmamalıdır çünkü bu hepimizin iyiliği içindir

:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar