Başlangıç CC si

cuk o arkadaşım,
zaten tüm tehlikeler motoun limitlerini zorlamaktan olmuyor mu? Kaç kişi öldü öyle motor limitlerini zorlamaktan. Yarış yapmak için motora binmiyoruz ki, zevk için, şehir içinde kullanmak için biniyoruz, ha 125 cc ye binmiyoruz da, 900 cc ye biniyoruz, 1300 cc ye binsek de aynı tehlike, bisiklete binsen de aynı tehlike.

Ben sadece kendi düşüncelerimi aktarıyorum arkadaşlar, kimsenin fikirlerime katılmasını beklemiyorum, sizin fikirlerinize de saygı duyuyorum.

Caddelerde scooterlarla kelle koltuk giden bir sürü insan var, motor işi zevk işidir, yaşam biçimidir, limit zorlamak, gazlamak, hakkını vermek değildir, cc yüksek bu yüzden tehlikeli diye bir şey yok. Ha biri gelir çarparsa ona yapacak birşey yok zaten, 125 likle de ölürsün, 1300 lükle de...

Önümüzdeki ay ileri sürüş kursuna gideceğim, bakalım orda ne veriyorlar, bir de orayı görelim.

mgmanav' Alıntı:
cc yüksek bu yüzden tehlikeli diye bir şey yok. Ha biri gelir çarparsa ona yapacak birşey yok zaten, 125 likle de ölürsün, 1300 lükle de...
beni yanlış anlamayın ama daha önceden tecrübeniz varmış horneti öyle almışsınız nede olsa ölücez diye 1300cc ile başlayıp yola çıkarken 3 kulfü+1elham okuyup Allahım kaderim bugün ölmek mi diyeyemem kusura bakmayın ve yanlış anlamayın düşüncenize saygım var 125cc belli bir yere kadar haklısınız ama geçen sene yarış motoru hastasıyken bir anda fikirlerim değişti srad 600le bir tur atınca tecrübesiz olduğumu anladım
@gaffar hocam senin tercihin bişey diyemem biz yazıcağımızı yazdık ama önerim devam ediyor gene 2. el bir ilk başlangıç motoru ile başlamanız hem öğrenmek hemde ilerde satış açısından ve ehliyet almaktan bahsediyorsunuz bence seneye kadar biraz tecrübe edinin derim

Selam Arkadaşlar adım İsmail,

mgmanav arkadaşıma katılıyorum. cuk o arkadaşımın düşüncelerine pek katılmıyorum çünkü ben motoru zevk için kullanıyorum hız için değil.

cuk o arkadaşımın yazdıkları motor sevgisi olan insanı motordan soğutur, tabiki 40 yıllık ustalar da motordan düşer ama biz şimdi düşücez matığıyla yola çıkarsak hep o korku içimizde olur.

ben cuk_o arkadaşıma soruyorum şimdi düşük ccli bir motorla 2 otobüsün arasında kalınırsa ne yapılması lazım ya da sen olsan ne yaparsın?

ayrıca, motor kullanıcılarına sesleniyorum ! Altınızda hangi makina olursa olsun hız yapmayın, şov yapmayın, motorun zevkini ve güzelliğini yaşamaya çalışın. Motor kullanmanın amacı ve güzelliği buradadır.

isezen' Alıntı:
mgmanav arkadaşıma katılıyorum. cuk o arkadaşımın düşüncelerine pek katılmıyorum çünkü ben motoru zevk için kullanıyorum hız için değil.
ben cuk_o arkadaşıma soruyorum şimdi düşük ccli bir motorla 2 otobüsün arasında kalınırsa ne yapılması lazım ya da sen olsan ne yaparsın?
ayrıca, motor kullanıcılarına sesleniyorum ! Altınızda hangi makina olursa olsun hız yapmayın, şov yapmayın, motorun zevkini ve güzelliğini yaşamaya çalışın. Motor kullanmanın amacı ve güzelliği buradadır.

öncelikle aramıza hoşgeldin :cat:
madem zevk için kullanıyoruz 2 otobüsün arasında ne işimiz var :silent:

eyvallah kardeşim,
ben de otobüsle TIR la ne işimiz olduğunu anlamadım ama cuk_o arkadaşıma cevaben yazdım.

Motor işi keyiftir, Avrupa'da motor kullanmayı teşvik edici bir takım faaliyetler yürütülüyor. zaten ülkmizde motor tehlikelidir görüşü, yurdum insanımızın trafik ve motosiklet kültüründen yoksun olmasından kaynaklanıyor. Bugün motor kullanıcılarını özellikle istanbulda kimse trafikte adam yerine koymadığı gibi, sıkıştırmak suretiyle taciz ediliyorlar. İşte burda genel görüş bu tacizlerin sonucunda küçük cc li motorlara başlamanın önemi vurgulanıyor. Halbuki gelişmiş ülkelerde motorun tehlikesi yoktur, istediğiniz cc ile başlayın farketmez. Çünkü herşeyden önce insana saygı vardır, motorcu da motorlu araç olarak algılanır. Heleki bizdeki gibi sıkıştırma, yol vermeme , vs. gibi durumlar asla olmaz. Bizim insanlarımız azıcık adam olsa, yeni bir motor kullanıcısı illa 125 ya da 250 cc ile başlicam demez, gider istediği motoru alır ve paşa paşa da aklı başında aslanlar gibi biner.

gaffar, yuh yani bu kadar mI agresif oLunur. Komplekslerini benim üzerimde denemene gerek yok hocam. Yaşına saygImdan uzatmIyorum.

Peril, sana da yakIŞIr kIz Hayabusa.. Sana da alalım :)

Skullhunter, kimseyi yanlış yonlendirmek gibi bir niyetim yok. O tip bir insan degilim iyi kotu tanıyosundur beni az da olsa. Ama espri olarak da olsa soylemem bundan sonra anlaştık? :bounce:

isezen arkadaşıma tamamen katılıyorum, tüm sözlerinin altına da imzamı atıyorum :cat:

Burda devlete çok görev düşüyor, bugün hala köprü geçişleri otomobillerle aynı fiyatta, yazıklar olsun...

dam üstünde saksağan vur beline kazmayı :cherry: şaka bir yana bunlardan önce hız limitleri ve geçiş önceliği halşarı değişmesi lazım
@isezen haklısın bazı konularda ama daha motor tecrübesi olmayan biri 1000cc ile başlarsa ne olur sence ?

Cenkmenderes kompleksim yok. Zaten bir şey bilmediğimi söyleyip yardım istemiştiim. Neyse polemik yaratmayalım unutalım gitsin
:)

gaffar, ok hocam ben kindar bir insan degilim. Opiyim barışalım :rendeer:

AyrIca mesajIna birşey eklemek istediğinde, mesajının sağ üst kısmında bulunan değiştir tuşuna basarak ekleme ve çıkarma yapabilirsin. Aynı mesajı birşeyler ekleyerek arka arkaya attığımız zaman gereksiz mesaj kirliliği oluyor. Yanlış anlamayacağını umarım. :cherry:

Arkadaşlar ben de bişiyler söyliyeyim bari. Büyük cc ile başlamak genel olarak tavsiye edilmese de mgmanav arkadaşımdaki gibi örnekler de mevcut. Haklı tarafları da var. İyi bir motosiklet sürücüsü olabilmek için
1. Denge
2. Yetenek
3. Refleks
gerekir. Kişi kendini iyi analiz edebiliyorsa ve bu özelliklerine güveniyorsa bence büyük cc ile de pekala başlanabilir. Hayatta sadece siyah ve beyaz tonlar yok arada başka renkler de var. Neticede kimse öleceğini bile bile bir makinaya binmez.

Kalın saglicakla.

Eğer hiç motor tecrübeniz yok ise 250cc ve altı (25 bg ve altı gibi düşünülebilir) bir motorsiklet tavsiye edilir. Küçük motorsikletin hafif olmasından ötürü daha rahat kontrol edilebilmesi ve sürüş esnasında daha uysal olması başlangıç safhasında güvenlik ve keyif sağlayacaktır.

600 RR ile başlamaya çalışan bir tanıdığım var kendisi vücut geliştirme yarışmasında birçok kere dereceye girmiş kaslı ve güçlü biridir. Aldığı ilk gün motor ile zor anlar yaşadı ve motoru devirdi. Birkaç çizikten başka birşey olmamasına karşın kendisi motordan epey soğudu. Böyle tatsız durumları herkes yaşayacak diye birşey yok elbette.

Sonuç olarak yeni başlayacak, sorumluluk sahibi ve insanlara saygılı biri iseniz küçük motorla başlamalısınız. Karizmam bozulur, imajım zedelenir, arkadaşlarım alay eder, görenler ne der v.b. çekinceleriniz varsa istediğiniz motoru satın alın :) Ama yinede başka bir arkadaşınızın küçük motoruyla iyice öğrenmeden kendi motorunuza atlamayın.

Benim düşüncelerim böyle. Katılmayan arkadaşların "sen ne anlarsın git 100cc motorunla dolaş" dediklerini duyar gibiyim. Hayat sizin bakın keyfinize :cat:

Gaffar .
Ben bir şey söylemicem abi ..
Ne alırsan al...
Zaten sormadın ya !! :queen: :queen:

Cenk ben de kindar değilimdir, yukarılarda bir yerde açıklamıştım, yanlış anlaşılacak şeyler yazmışım galiba sende kusura bakma artık, her zaman seninle barışık olarak kalırım. :rendeer:

Bilgisyarda sorun yaşadım fazladan mesajlar göndermişim silemedim. Kusura bakmayın. Cenk hatırlattığın için ayrıca sağol.

Bumudur budur. gaffar - cenk @ İkinizide takdir ediyorum. Ayrıca gaffar hocam yaz gibi olmasada motora kışındabinilir, çok üzülme.

herkese hayırlı işler diyelim ve günün ilk yazısını yazalım:
Gaffar arkadaşım, canın ne istiyorsa, hangi motora binmek istiyorsa onu al derim. Ben motorumu alırken nerdeyse 100 kişiye sordum, herkes aynı şeyi söyledi, çoğu insan 250 likle başla dedi, bir kişi 600 cc ile başlayabilirsin dedi (bu arada ben 15 gün honda activa scooter kullandım)
sadece bir kişi hangi motoru istiyorsan al dedi ve gittim onu dinledim, iyi ki de dinlemişim.

Şunu tespit ettim ki, -yani benim için öyle- herkes birtakım yanlışları, insanlara fikir vermiş olmak adına doğruymuş gibi savunuyor ve o görüşünü salık veriyor. Düşük cc ile başla diyen çoğu insan aslında kendisi düşük cc ile başlamamış. Düşük cc ile başlamak yanlıştır demiyorum, daha önceki yazılarımda da belirttim ama genelleme yapmak yanlıştır, her insan farklıdır, herkesin öğrenme, algılama kapasiteleri farklıdır. Motor kullanacak insan duruşundan, motora oturuşundan belli olur. Biraz da cesaret tabiki, çünkü şunu da gördüm; tecrübeli motor kullanıcıları sürekli motorun tehlikesinden, düşme riskinden, kaza anılarını anlatmaktan geri kalmıyorlar ve sonuçta motora yeni başlayacak olanları korkutuyorlar. Zaten motorun risklerini herkes biliyor, kimse salak değil, 2 teker üstündesiniz ve bu risk için yeterli.Biz motor kullanan insan çoğalsın diyoruz ama yeteri kadar kimseyi teşvik etmiyoruz.

Forumlar; farklı görüşlerin ortaya konduğu ve kişilerin bu görüşleri görüp kendi süzgecinden geçirip en doğru kararı vermesi için vardır. Umarım hepimizin yazdıkları başka arkadaşlara yardımcı olur.

ya arkadaşlar ya bu kadar yazıları tersten anlamak için özel bi yetenekmi gösteriyorsun

isezen,
abi sen yolda giderken hiç TIR görmedin galiba tırla falan ne işimiz var yazmışsın ama devamını hiç okumamışsın devamında da şöyle devam ediyor
araba bile yeterli olacaktır hayatınızın devamın kabus şeklinde yaşamanıza
ayrıca limitlere çıkmaktan kastım allahın her dakikası limitte gidin demiyorum dikkat edersen tabiki motora zevk için binilir ama arasırada olsa insanlar altındakinin nereye kadar dayandığını sınamak ister bu her insan için geçerlidir en sakinim diyen bile bunu bir kere yapmıştır ve sen arkadaşım hiç TIR görmemiş birisi olarak 2 otobüsün arasında ne işin var.
sonra ben o duruma düştüm sana ne yaptığımıda anlatayım 2002 model cbr 1000rr vardı arkadaşımın iki kişiydik motorla ve silivriye giderken iki otobüsün arasında kalmadım araya kendim girdim ve soldaki otobüs beni sıkıştırmaya kalktı hiç takmadım vites küçültüm teker diktim geçtim adamada el hareketi yaptım geçerken, tabi bu benim sinirli olduğum anda yaptığım bişeydi şimdi olsa motorumu alıca iki otobüsün arasında kalmayacağım şekilde giderim çünkü 250cclik bir motor alıcam ve kalmamda ama sen kalırsan bu senin sorunundur ne yapmak istersen onu yap kimseyi ilgilendirmez ama sanada tavsiyem bu araya hiç girmemen gözüne kestiremiyorsan yani bu kadar basit eğer altındaki düşük cc li bir motorsa hiç o araya girmemen
ayrıca sana katıldığım noktalarda var tabi mesela

Bugün motor kullanıcılarını özellikle istanbulda kimse trafikte adam yerine koymadığı gibi, sıkıştırmak suretiyle taciz ediliyorlar. İşte burda genel görüş bu tacizlerin sonucunda küçük cc li motorlara başlamanın önemi vurgulanıyor. Halbuki gelişmiş ülkelerde motorun tehlikesi yoktur, istediğiniz cc ile başlayın farketmez. Çünkü herşeyden önce insana saygı vardır, motorcu da motorlu araç olarak algılanır. Heleki bizdeki gibi sıkıştırma, yol vermeme , vs. gibi durumlar asla olmaz

bu konuda haklısın ama diğer bölümlerde değil çünkü burası Türkiye ve burda hala diğer sürücüleri bilinçlendirme gibi bir faaliyet hala mevcut değil bizi bisikletlerle aynı sınıfa koyuyorlar desem pekte yanlış olmaz herhalde,

only_rider,
her ne kadar örnek arkadaşlarımız mevcut olsa bile ben kardeşime büyük makina kullandırmıyorum zaten onun için cbf 250 alcam sonra eğer buraya büyükmakina ile başlanabilir gibisinden yazılar yazacaksanız önce düşünün kende oğlunuzun yada kızınızın 1000cc bir supersport modeli ile başlamasını istermisiniz

mgmanav,

ayrıca bizim yaptığımız teşvik etmemek değil motora bindikten sonra motordan nefret etmemesini sağlamak çünkü türkiye istatislikleri böyle yurt dışı bizi bağlamaz arkadaşlar orda değiliz AB ye girmeden girmiş gibi davranmak yanlış olur gerçi girsek bile bizim orangutan taksici ve minübüsçülerimiz olduktan sonra girmiş olmamızda bi şey ifade etmeyecek sonra düşük cc de bir ikinciel kullanıp büyük cc ye geçmesi sencede sağlıklı olan değilmi :bestmt:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar