Benim ilk motorum ER-5 9bin km doldurdum,geçen haziranda almıştım... Küçük denecek yaşta ogrendim motosiklet kullanmayi ama sonrasi gelmedi,dayım kaza geçirdi ve ben motosikletten soğudum. A2 Ehliyetimi 2005 Şubat ta aldım, motosikleti kullanmayı bildiğim için hemen CBX 250 kullandım kursta.Sağolsun kurstaki eğitmenler çok ilgilendiler benimle. Kursu bitirip ehliyeti aldığımda üye oldum motosiklet.net'e. Başlangıç cc si,şununla başlayın bununla başlamayın... Fiyatı uygun diye YBR125 alacaktım. Babam gördü bu ne biçim motosiklet,tekerlekleri çok ince vır vır dır dır etti...Hemen karar değiştirdim CBF 250 alayım dedim... Yalnız o bile altımda çok küçük kalıyordu (Boyum 180cm). Şansa bakın,CBF 250 alacağım hafta istanbulda sıfır CBF250 bulamadım... Kimsede kesin şu zaman gelir diyemedi bana. Sabırsızdım... Forumu biraz daha karıştırdım... Vee Kawasaki Er-5'i incelemeye başladım. Teknik verilerine bakılırsa hiç de öyle korkulacak bir alete benzemiyordu... Villa Levende gittim,üzerine bindim...ooo oturuş pozisyonum,ayaklarımın yere teması süperdi. Ağırlığıda çok korkutucu gelmedi doğrusu (Zamanında vücud çalışmışlığım var,bacaklar kaslı kaslı). Motosikletimi aldım sağolsunlar o gün 3 saat benimle ilgilendiler,motosiklet eğitimi aldığım yere gittik ve onların gözetiminde motosikletime alıştım... Bu arada ben Kavacıkta oturuyorum,ve karşıya geçmem gerekli... Hmm nası olacak bu iş... Allahtan nişanlımın apartmanında benim motosikletim için uygun bir yer vardı.Ben motosikletime alışana kadar köprüden geçmedim,motoru orada bıraktım.Bir hafta sonrasında köprüden geçmeye başladım. Mevsim itibariyle rüzgarda korkulacak düzeyde değildi. Bir ay dolmadan da işyerime (Gebze) gelmeye başladım. Allahıma şükürler olsun hiç tatsız bir deneyimim olmadı. Bu arada full koruma ekipmanım var ve her zaman full koruma binerim.Neyse çoook uzun bir yazı olmak üzere. Varmak istediğim sonuç. İlk defa motosiklet alacak arkadaşlar gidersiniz üzerine oturursunuz,ayaklarınızın yerle teması nasıl,kendinizi nasıl hissediyorsunuz. Haa bu arada 50hp yi geçmemekte fayda var sanırım... Ellerinize hakimmisiniz? Debriyaj kullanmayı iyi derecede biliyormusunuz? Motorun ağırlığı sizin gücünüze göremi?Hepsi evet ise, O zaman bence o motoru alabilir ve kullanabilirsiniz...
Herkese kazasız belasız iyi sürüşler dilerim...