Sadece cc'den başka olayı değiştiren faktörler de var.Örneğin hayalbuysa arkadaşın bahsettiği sele yüksekliği ve ağırlık:Fiziksel olarak size büyük gelen motorları kullanabilirsiniz,ama motosiklete binme konusunda biraz deneyiminiz olmak şartıyla.Motosiklet öğrenme süreci iki tekerlekli olmasının verdiği dengesizlik problemi nedeniyle arabayla kıyaslanamaz.Dolayısıyla bacaklarınızı üstünden zorla geçirebildiğiniz bir enduro sizin motosiklete binme hevesinizi rahatça kırabilir.

ale: Ayrıca ağırlık olarak da fazla ve ayaklık kapalı vaziyette dengede tutarken bile tedirgin ediyosa sizi zorlayabilir.Bunlara güç faktörü de eklenirse(birenduronun çekişgücünü değil,600 cc yukarısı supersport ların torkunu kastediyorum) sizin mi motoru yoksa motorun mu sizi kontrol ettiği belirsiz olur ki güvenli sürüşte biraz da olay burada kilitleniyor...
Ha tabii bu benim gibi arkadaşının motorunu kurcalarken düşürmüş,yüksek hızdan fazla hazzetmeyen,trafikte dikkati çabuk dağılan,kendisine korna çalındığında el frenini çekip arkadaki arabaya doğru elinde levye koşan

birinin gözlemi.Her insanın bu konuda duygu ve düşünceleri farklı olabilir.Trafikte soğukkanlı ve çabuk düşünen biri olabilir,adrenalin hastası olabilir,güçlü ve becerikli olabilir.Motorlarla ilk ilgilenmeye başladığımda biriyle,bir abiyle tanışmıştım.Extrem sporlara meraklı,yerinde duramayan,görüntü itibariyle dağı sıksa suyunu çıkarır bi adamdı.Adam moped le bir iki denem turu yapıp hemen A2 almış,sonra da birikiminin bi kısmıyla Varadero-1000-almıştı.İlk
bir kaç ay hep söylendi,motosikleti satacam,sen sakın bööle bi hayvanlık yapma,yok kolumu incittim,yok gaza basmaktan korkuyorum diye gezdi.Bir kaç ay sonra gördüm.Gözünde hep o özendiğim güneş gözlüğü,arkasında eşi turluyordu.Ne yapıyosun falan derken yine konu motordan falan açıldı.O zmn gündemimde A2 ehliyet ve motosiklet vardı.Yine aynı sıradan öğütleri dizdi:Yok kask tak,alırsan küçük motor al falan.Ben de Ayşe Şule Bilgiç okuyan,Kemal Merkit'in Rally D'orient maceralarını dinleyen,daha arka selesine bile oturmadığım halde yok başlangıç motoru yok eğitim aman kask diye gezen,caddede yürürken hayabusaların arkasından yürürken vay be üff diyen teenager halimle sordum

işmansın herhalde değil mi?
Adam baktı ve güldü.Sonra 'Ya bi s.ktir ya manyakmısın olm' dedi.
Garip bir adamdı.