Başka marka yağ kullandirtmiyorlar ?

Arkadaşlar her servise gittiğimde bakımda yamalube koyuyorlar ben aslında motulu istiyorum ama garantiden çıkacağını söylüyorlar. Sizce servisten sonra motul 7100 ile değiştirmeli miyim ?
Tek bir yağı da mecburiyetten kullanmak istemiyorum bende inat oluştu?

kullanım klavuzunda belirtilen kriterdeki yağları kullanabilirsiniz api sj gibi 10 40 gibi ne yazıyıraa marka farketmez

Çok heves etmişsin motul diye ama fark görmeyeceksin. O sebeple çok takma.

Ama servisin yaptığı da işgüzarlık, uygun yağ olduktan sonra marka farketmez.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Yamalube kaliteli yağdır, kafanı takma. Boşuna da yağ değiştirip paranı çöpe atma.

İlla başka marka yağ kullanmak istiyorsan bir dahaki sefere yağını al git ve koydur, garanti dışı filan hikaye. Öyle bir hakları yok, bunu bildiğini söyle.

O yağı sana satmak için her oyunu yapar, garanti dışına çıkar diye tehdit de eder, hatta yeri geldiğinde bunu açık olarak da kullanırlar.

Maksat; 50 TL' lik yağı 80-110 TL' ye satmaktan ibaret. Serbest piyasa ekonomisi dediğiniz şey bu. Yasalar tüketiciyi koruyor ya, ondan işte.

Yamalube gerçekten de kalitelidir. Motul koyunca da fark göremeyeceksin. Fark görsen bile en fazla 1000 km sürer, sonrasında hepsi aynı. Tam sentetik olduktan sonra bütün motosiklet yağları iyidir.

Bakımdan sonra değiştirsem, degistirdigi mi anlarlar mı acaba ? Çok saçma bir şey aynı kalitede ki ben istediğim yağı koyabilirim bunlar nasıl zorlayabiliyor anlamadım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bakımdan sonra değiştirsem, degistirdigi mi anlarlar mı acaba ? Çok saçma bir şey aynı kalitede ki ben istediğim yağı koyabilirim bunlar nasıl zorlayabiliyor anlamadım.

anlamazlar, bakımdan 2 bin km felan sonra değiştir hem ara bakım yapmış olursun hemde istediğin yağı koyarsın. Yamalube de iyi yağ bence ellemen mantıksız ama yinede sen bilirsin.

Başka yağ koyulduğu zaman garantiden çıkması şu şekilde oluyor motosiklet hala garanti sürecinin içerisindeyse herhangi bir mekanik sıkıntısında servis motorda kullanılan yağı inceliyor ve buna göre garantiden karşılanıp karşılanmayacağına karar veriyor gibi birşey anlatmıştı benim motosikletimi götürdüğüm servis.
bizimkilerde castrol kullanıyor hiç sevmiyorum vites geçişleri takır tukur ama firmanın anlaşması olduğu için bunu kullanıyoruz diyor. İstersen başka yağda koyabilirsin ama bir sorun olduğu zaman garanti karşılamaz diyor bu önemli olan senin motosiklet bakımlarında tutulan kayıtlarda yağ değişimini nasıl göstereceği çünki yağ değişimini yazmazlarsa bu sefer kontrol etmelerine gerek bile kalmaz.
Şunuda unutma servistekilere samimi yaklaş zaten hemen hemen bütün servislerde motül , mobil ve ipone yağları arka planda mevcuttur ordan takviye yaparlar :thumleft::flower:

Baska servisleri ara motul 7100 le bakim yapmak istedigini soyle kabul edene gidersin.
Fiyat almayi da unutma

kendi yağınızı götürebilirsiniz, sadece faturaya "kullanıcı yağını kendi getirdi" diye bir şerh düşüyorlar.
hondada öyle yaptılar bana. gerçi orada da motul yağ varmış ancak 1,5 katı fiyatına.
ileride yağdan kaynaklı bir sorun olursa eğer garanti kapsamında bakmamak için sanırım.

Servislerin anlaşması öyle olduğu için başka yağ koymuyorlar. Bazıları daha ucuz olduğu için x marka yağı varille alıp motora koyuyorlar litresine 40 TL alıp, kendilerine 1 litre maliyeti 20 TL oluyor. Hem malzemeden hemde işçilikten geçiriyorlar.Çoğu servislerin durumu böyle

Servislerin anlaşması öyle olduğu için başka yağ koymuyorlar. Bazıları daha ucuz olduğu için x marka yağı varille alıp motora koyuyorlar litresine 40 TL alıp, kendilerine 1 litre maliyeti 20 TL oluyor. Hem malzemeden hemde işçilikten geçiriyorlar.Çoğu servislerin durumu böyle

Peki bu yağın servislerde kendi içinde de farklı kaliteleri oluyormuş, bana sormadan kafalarına göre koyuyor benim servis? Bu yağlar arasında ki fark ne acaba ve her serviste olmuyor bu herhalde ?

Bişey olmaz kardeşim yağ seviyesi yeri deyse bin git.Evham yapmayın.Konulan yağıda boşaltıp yeni yağ motul vs. birşey gibi israfta yapma parana yazık olur.Garantiden çıkınca başka tamirciye istediğin yağı koydur.Arkadaşların dediği gibi yamalube dandik yağ değil...Benim bi şizofrene yakın arkadaşım 4 silindir motoruna 1000 km de değiştirilmesi gereken yarışta pistte kullanılan yağ koyuyordu, israf ve gereksizliktir bu.Trafikte yolda motor kullanmak başkadır pistte yarışmak başkadır.Milletin aklına sokmuşlar bi motul motul 7100 sanki diğer yağlar ayçiçek yağı...

Aman aman kötü bir yağ değilse çok kafayı takma. Motor yağı önemli ancak servis koyuyorsa kötü değildir hele garanti içinde. Garanti bitince istersen litresi 10 milyon dolardan akrep zehiri doldur.

Peki bu yağın servislerde kendi içinde de farklı kaliteleri oluyormuş, bana sormadan kafalarına göre koyuyor benim servis? Bu yağlar arasında ki fark ne acaba ve her serviste olmuyor bu herhalde ?

Aynı sorunu servis denilen herifler ile yaşıyorum. Motorun yağını değiştirirken yanında olmazsan açık yağ bile koyabilirler

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yalnız benim CB500F'e orijinal serviste Motul 7100 koydular, hissedilir fark oldu, vites geçişleri gerçekten de daha rahat, sanki debriyaj kavramada da daha yumuşak, ben başka kullanmam artık.

Servis aralıkları uzun; full sentetik iyi bir şey koymaktan başka seçenek pek yok...

Yalnız benim CB500F'e orijinal serviste Motul 7100 koydular, hissedilir fark oldu, vites geçişleri gerçekten de daha rahat, sanki debriyaj kavramada da daha yumuşak, ben başka kullanmam artık.

Servis aralıkları uzun; full sentetik iyi bir şey koymaktan başka seçenek pek yok...

Yeniyken öyle olur. 1000 km sonra eskiye döner. Boşuna fazla para ödeme. Castrol vs gibi piyasa yağları da tam sentetik olduktan sonra iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar