Basit boyahaneniz olsun.

Malzemeler : Boya tabancası, 3 metre hava hortumu,12 kg lık mutfak tüpü ve dedantör.

Kompresör kullanmadan,temiz,kuru,havadan ağır LPG ile otonuzu,motorunuzu,ev eşyalarınızı boyayabilir,eskimiş mobilyalarınıza vernik ve cila atabilir,bilimum ilaçlama işlerinizi yapabilirsiniz.

Bütün sprey boyalar da itici gaz olarak bütan veya propan kullanılır.
Mutfak tüpünün avantajı seyyar olması,elektrik olmasa da deniz kenarında sandalınızı boyayabilirsiniz.
Güvenlik içinse,zaten tüm boyama işlemleri şartnameler gereği çok iyi havalandırılan yerlerde yapılmalıdır.
12 kg lık mutfak tüpü 25 Lt sıvılaştırılmış bütan/propan karışımı içerir.
Bundan 4 sene önce bahçemde 1 tüple 91 model ford taunusumu (astardan son katına kadar) boyadım.
Bu ağır gazın bir avantajıda atılan boyanın uçuşup dağılmasını önlüyor ve gazın ağırlığı boyanan yere toz ve sinek gelmesini önlüyor.
Havanın nemli olması halinde,son katta oluşan buğulanma gibi problemleri de retarter kullanmaya gerek kalmadan çözüyor.
Benim 300 LT kompresörüm var,ona rağmen su vb pislik problemi olmadığı için son katımda tüp kullanıyorum.

güzel fikir yaaaa.
yannız boyarken dikkat;
boya için tiner mine kullanılırsa ki kullanılır ya da içinde vardır,bi de üstüne lpg gazı.ohhhhhhh
üstüne bi de sigara yaktın mı direk her yeri siyaha boyarsınız:cherry:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Hımm tehlikeli ama pratik bir yol. Tşk.ler

HARIKA !!!! hic aklima gelmemisti LPG gazini bu ise kulanmaya... tabbi boya yaparken eski ustalara özenip zigara filan olmasin dudak aranizda :queen:

Ihitiyar fikir dogru ama eger izin verirsen ben biraz daha guvenli yolunu onerecem.Saglik malzemeleri depolarinda hastalar icin olan oksijen tupleri satilmaktadir.Bu tuplerin boslari (ornegin 2lt ) 30 ytl ye satilmaktadir. Icene benzincide 3 barlik ve uzeri hava koyarsaniz calisir. Hem yanma riski dusuk olur.LPG gazi agir bir gazdir havaya karistimi yere coker.Yani oyle hemen dagilmaz.Bir metal surtunmesinden bile olusacak bir kivilcimdan dolayi patlamaya yol acabilir bazen.
Sahsen ben 70 ytl boya tabanca seti aldim icinde hortum dahil.140 ytl ye 25lt lik kompresor satiliyor.Herzaman is gorur.Evde air brush atolyesi bile kurdum :)

Bütün sprey boyalar da itici gaz olarak bütan veya propan kullanılır.
Mutfak tüpünün avantajı seyyar olması,elektrik olmasa da deniz kenarında sandalınızı boyayabilirsiniz.
Güvenlik içinse,zaten tüm boyama işlemleri şartnameler gereği çok iyi havalandırılan yerlerde yapılmalıdır.
12 kg lık mutfak tüpü 25 Lt sıvılaştırılmış bütan/propan karışımı içerir.
Bundan 4 sene önce bahçemde 1 tüple 91 model ford taunusumu (astardan son katına kadar) boyadım.
Bu ağır gazın bir avantajıda atılan boyanın uçuşup dağılmasını önlüyor ve gazın ağırlığı boyanan yere toz ve sinek gelmesini önlüyor.
Havanın nemli olması halinde,son katta oluşan buğulanma gibi problemleri de retarter kullanmaya gerek kalmadan çözüyor.
Benim 300 LT kompresörüm var,ona rağmen su vb pislik problemi olmadığı için son katımda tüp kullanıyorum.

hakikaten çözüm süper acemiler bence yapmasın nede olsa LPG küçük bir dikkatsizlik çok kötü sonuçlara sebep olur....:pr:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
İHTİYAR' Alıntı:

Başarı ayrıntıda gizli diyorsun, yanlız şu sandal işine katılamacağım bir tüp 36 ytl olmuşken biz yine fırçayı tercih ederiz. Eylül gibi çekeriz karaya bizimkini boyalarda bir pahalı hiç sormayın. :pale:

Süper Moderatör (BBRR)
gerek yok bunlara ...bi komprasör 120-140 ytl arası alırsın aslanlar gibi boyanı atarsın..sigaranıda tüttürürsün

bilgiler için teşekkürler.
bende motorumu boyamak istiyorum ama apartman bahçesinde bunu yapmaya pek de cesaretim yok.ayrıca boyayacağım mekan oldukça tozlu.marketlere satılan sprey boylalarla boyasam iyi olur mu?moped türü bir motora tahmini kaç tüp boya gider.

Seçeceğiniz boya,daha önce boyanmış yüzeyle ayni cins boya olmalı,aksi taktirde atacağınız boya zeminin kusmasına ve kabarmalara yol açabilir.
Ön bilgi şart.:cat:

önce eski boyayı zımpara ilr çıkartmak gerekmiyormu benim aklımda öyle kalmış hiç denemesemde:silent:

bbaday' Alıntı:
önce eski boyayı zımpara ilr çıkartmak gerekmiyormu benim aklımda öyle kalmış hiç denemesemde:silent:

tabiki zımpara ile çıkartman gerek..

bu arada bu tüple boyahane işi çok hoşuma gitti.. :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar