Basit boyahaneniz olsun.

dusunseneniz siz boya yaparken sigara icmezsiniz ama elinde sigara ile bi arkadasiniz gelirmis.:cyclopsan
sonra bulundugunuz yerin semalarinda seyreyle gosteriyi :) :)

Sevgili SmirnouF,tabii ki yanıcı maddelere sigara vb tutuşturucularla yaklaşmamak gerekir.

[NOT]Oksijen tüplerini değiştirirken regülatör ve valflere yağlı ellerle temas etmeyiniz,patlama ve yangınlara sebep olabilirsiniz.:wiinkk:[/NOT]

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bakalım yaza doğru ben de deneyeceğim bişiler

Fikir gerçekten süper. Şimdi 1 boyama işi için gidipte kompresör almak saçma hem maddi olarak hemde nereye koyacan kompresörü belki bir daha işine bile yaramayacak ama bu tüp olayı DİKKAT li olunduğu taktirde çok işimize yarayacak teşekkürler ihtiyar.

Çok faydalı bir bilgiyi çok yanlış bir yerde vermişsiniz. Ehil olmayan ellerde çok tehlikeli olabilecek bir şey. Bence ne kadar tehlikeli olabileceğinin farkında olmayanlar kesinlikle kullanmasın.

Konuyla ne kadar alakasız insanların kullanmayı deneyebileceğine geçmiş sayfalardan bir örnek.

Anlamadım ve kusura bakmayın çok saçma geldi yani tüpün içinde boya mı var :)

MkD

Çok faydalı bir bilgiyi çok yanlış bir yerde vermişsiniz. Ehil olmayan ellerde çok tehlikeli olabilecek bir şey. Bence ne kadar tehlikeli olabileceğinin farkında olmayanlar kesinlikle kullanmasın.

Konuyla ne kadar alakasız insanların kullanmayı deneyebileceğine geçmiş sayfalardan bir örnek.

:mrgreen: inşallah denememişdir cidden anlamamış ama :queen:

Çok tehlikeli..Boya zaten yanıcı bir madde.İçerisine tiner katılırsa birde risk artıyor..
Ayrıca likit gaz riski ile birleşince yani cahilik diyeyim...

Malzemeler : Boya tabancası, 3 metre hava hortumu,12 kg lık mutfak tüpü ve dedantör.

Kompresör kullanmadan,temiz,kuru,havadan ağır LPG ile otonuzu,motorunuzu,ev eşyalarınızı boyayabilir,eskimiş mobilyalarınıza vernik ve cila atabilir,bilimum ilaçlama işlerinizi yapabilirsiniz.

Bütün sprey boyalar da itici gaz olarak bütan veya propan kullanılır.
Mutfak tüpünün avantajı seyyar olması,elektrik olmasa da deniz kenarında sandalınızı boyayabilirsiniz.
Güvenlik içinse,zaten tüm boyama işlemleri şartnameler gereği çok iyi havalandırılan yerlerde yapılmalıdır.
12 kg lık mutfak tüpü 25 Lt sıvılaştırılmış bütan/propan karışımı içerir.
Bundan 4 sene önce bahçemde 1 tüple 91 model ford taunusumu (astardan son katına kadar) boyadım.
Bu ağır gazın bir avantajıda atılan boyanın uçuşup dağılmasını önlüyor ve gazın ağırlığı boyanan yere toz ve sinek gelmesini önlüyor.
Havanın nemli olması halinde,son katta oluşan buğulanma gibi problemleri de retarter kullanmaya gerek kalmadan çözüyor.
Benim 300 LT kompresörüm var,ona rağmen su vb pislik problemi olmadığı için son katımda tüp kullanıyorum.

Vallahamı?

Çok ilginç fikirmiş. Kapalı alanda denememek lazım. Tabana çöken LPG'nin hızlıca dağılacağı bir ortam olmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar