Başınıza gelen en tuhaf hırsızlık nedir

Motosikleti
Honda CRF250L
Ben yıllar sonra ilkokul arkadaşımla yolda karşılaştım, ayaküstü sohbet ettik, kontörum yok , birini arayabilir miyim dedi. Telefonu verdim. Bende 30sn liğine bakkala girdim.

Arkadaş arazi.... , çarşının kalabalığında bulma şansım zaten yoktu.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İlginç hırsızlık olayı olarak da benim başıma gelmedi ama yaşadığım şehirde bir fabrikanın bahçesinde hırsıza karşı koyulan kocaman bir çoban köpeğini çalmışlar.
İstanbulda yaşıyorken bizim apartmanın giriş katında dükkanda pitbull besliyorlardı, gündüz kapının önünde bağlı oluyordu, onun sayesinde motoru bağladığım yerde güvende sanıyordum, ama akşamları köpeği dükkanın içine alıyorlardı. Gece de bağlı kalsa ya demiştim, abi köpeği çalarlar diye içeri alıyoruz demişlerdi. Koskoca pitbull bile çalınabiliyorsa benim motoru da abus zincir de fayda etmez çalarlar deyip takip cihazı da almıştım. :)

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Ufakken şu nokia 6600 zamanları ilk telefonumu almıştım 7610 gibi birşeydi tuş takımı değişik olan. Minibüste uyuya kalmışım bir gün. Uyandım ineceğim yere yakındı kalktım indim direk telefon yoktu. Ya çalınmış yada düşürmüşümdür ama geri gelmedi.

Lise yıllarım.. Kısa geçeyim )
Basmane Çorakkabı Camisinde ayakkabılarım çalındı. Hırsız ile yolda karşılaştım ( ayakkabılarımın kenarına fosforlu kalem ile işaret yapmıştım )
İzbandut gibi biri , ama fakirlikte var tabii.. yapıştım yakasına .. Dayak yiyeceğim kesin olan bir kavgaya girdim.. Ben 16 -17 yaşlarında idim.. Hırsız 25 li yaşlarda Uzun boylu belalı bir tip.. Siviller varmış Allahtan , hoop yaka paça Basmane Karakoluna
derdimi anlattım Komisere.. Hırsız inkar ediyor..
Komiser , Çıkar lan dedi.. ayakkabıları ( parmak uçları iki büklüm olmuş.. parmaklarını sıkmış belli oluyor..
Bana giydirdi.. ayakkabılar cuk oturdu..
hey gidi.. hey.. Her yerde Bela beni bulurdu.. Gerçi hala aynıyım !
modern zaman külkedisi :)

Detaylı bir anı ama kısaca...

Yıllar önce yaz tatilinde misafiri olduğum arkadaşımın sahibi olduğu halı yıkama dükkanının kapısına hırsızlığa karşı koymak amacıyla elektrik vererek kilitlediğini gördüm. Dedim böyle yapma çocuğun biri dokunur ölür başına bela olur hapislere düşersin vebali başına deyip aklını çelmiştim. Ertesi gün dükkanına hırsızlar girip halı yıkama makinasını çalmışlardı.
Benim yüzümden lanet edip işi kapatıp bir yerde asgari ücretten işe girmişti.

Öyle mahcup oldum ki anlatamam hala aklıma gelir.

Şark görevi sırasın da o sıra 5 kişi kalıyoruz bir kaç misafir arkadaş oldu bazı durumlardan.
Hırsız girmiş kapıyı zaten kırmış açınca karşılaştık salon da.
Alacağı bir şey yok evin anasını ağlatmış.
En son camdan atlama diye ikna etmeye çalıştık.
5 tane harekatçı görünce oluşan yüz ifadesini tablo yaptırmak isterdim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şark görevi sırasın da o sıra 5 kişi kalıyoruz bir kaç misafir arkadaş oldu bazı durumlardan.
90'lı yıllarda gençken yazlık evde birkaç genç erkek içip kumar oynuyorduk bizim balkonda, Evin kapısı açıldı ve hırsızla göz göze geldik, adam bizi görünce dondu ama biz daha fazla şoka girdik. Adam kaçtı, kafamızı toplayınca biz de adamı kovalamaya başladık, helal olsun adam korkudan sağlam kaçtı, yakalayamadık. Yakalasak yanmıştık.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Öğrenci belgem çalınmıştı :D Şaka yapıyorlar diye düşünmüştüm ama şaka değilmiş bayağı çalmıştı birisi :D

90'lı yıllarda gençken yazlık evde birkaç genç erkek içip kumar oynuyorduk bizim balkonda, Evin kapısı açıldı ve hırsızla göz göze geldik, adam bizi görünce dondu ama biz daha fazla şoka girdik. Adam kaçtı, kafamızı toplayınca biz de adamı kovalamaya başladık, helal olsun adam korkudan sağlam kaçtı, yakalayamadık. Yakalasak yanmıştık.
Abi zaten o şok farklı bir şey .
Biz donduk kaldık ama adamın kaçacak yeri yoktu. :D
Camdan atlamaya gitti dedik dur yapma tamam senden önemli değil.
İkna edince bir tokat yedi orası ayrı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi zaten o şok farklı bir şey .
Biz donduk kaldık ama adamın kaçacak yeri yoktu. :D
Camdan atlamaya gitti dedik dur yapma tamam senden önemli değil.
İkna edince bir tokat yedi orası ayrı.
1995 ya da1996 olabilir, aklıma 1 Mayıs'ta Polisten kaçıp yanlışlıkla Kadıköy Ülkü Ocağına sığınan ve camdan aşağı atılmasına çalışılan solcu genco geldi.

Yukardakiler gençliğimi çalıyor sayılır mı
O mantık ile bakarsak Bizimde gençliğimizi çaldılar. Orta okuldan itibaren Sanayi sitelerinde çıraklık yapmaya başladım. Ramazan aylarında Pide satardım. Sandviç yemek ( en incesinden sucuklu olandan ) bizim için ulaşılması imkansızdı , Kola içmek ayrıcalıktı.
Anlatsam Kelimeler bile spazm geçirir.. Şimdi Anne Baba Çocuğunu Markete göndermeye çekinir oldu. Anne Babayı geçtim Komşu Teyzelere Yoğurt almaya , şeker almaya çay almaya teeee bilmem nerelerdeki Tanzim satışlara giderdik.

Motosikleti
Triumph Trident 660
O mantık ile bakarsak Bizimde gençliğimizi çaldılar. Orta okuldan itibaren Sanayi sitelerinde çıraklık yapmaya başladım. Ramazan aylarında Pide satardım. Sandviç yemek ( en incesinden sucuklu olandan ) bizim için ulaşılması imkansızdı , Kola içmek ayrıcalıktı.
Anlatsam Kelimeler bile spazm geçirir.. Şimdi Anne Baba Çocuğunu Markete göndermeye çekinir oldu. Anne Babayı geçtim Komşu Teyzelere Yoğurt almaya , şeker almaya çay almaya teeee bilmem nerelerdeki Tanzim satışlara giderdik.
sizin dönemde gençliğin çalınmasının sebebi biraz aile ve toplum normlarından kaynaklı,bizimkisinin direkt sebebi belli. Telefondan sipariş etmek varken niye markete gideyim ki cadde üzerinde oturduğum halde gitmeye üşenirim.
Evet fiyat farkı var ancak işten gelmişim yorgunum istediğimi bulamadım, diğer markete git pazar araştırması yap o yorgunlukla kasada sıra bekle ,akşam eve 7 de girecek iken 8 de gir yemek yap zaten 1 saat kaybın var gün bitti zaten.
E işyerinde molada sipariş oluştururum,pazar araştırmamı yaparım hatta saatini bile seçiyorsun, aksam 7-8 gibi malzemeler kapımda olur direkt yemek yaparım daha az yorulurum

sizin dönemde gençliğin çalınmasının sebebi biraz aile ve toplum normlarından kaynaklı,bizimkisinin direkt sebebi belli. Telefondan sipariş etmek varken niye markete gideyim ki cadde üzerinde oturduğum halde gitmeye üşenirim.
Evet fiyat farkı var ancak işten gelmişim yorgunum istediğimi bulamadım, diğer markete git pazar araştırması yap o yorgunlukla kasada sıra bekle ,akşam eve 7 de girecek iken 8 de gir yemek yap zaten 1 saat kaybın var gün bitti zaten.
E işyerinde molada sipariş oluştururum,pazar araştırmamı yaparım hatta saatini bile seçiyorsun, aksam 7-8 gibi malzemeler kapımda olur direkt yemek yaparım daha az yorulurum
Kuşak farkı sanırım..
Markette yavaş yavaş baka baka inceleye inceleye gezmeyi severim.. Alacağım ürün nerede üretilmiş , son kullanma tarihi...içeriği vs üşenmez okurum. İnterneti genelde fiyat araştırması yapmak için - Bankacılık işlemleri için kullanırım. Yemek konusunda dışarıdan pek sipariş vermem .. Çocuklar isterse onlar siparişi verir ödemesini ben yaparım :)) Bu arada bu zamanda dışarıda yemek olayını azalttım . Gereksiz pahalı. Haa dondurucuda sürekli Pizza tarzı şeyler olur. Fırsatım varsa Mutfağa girip yemek yapmaktan keyif alırım.. ne kadar yorgun olsamda yemek yapmayı severim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yukardakiler gençliğimi çalıyor sayılır mı
Sayılmaz. Hepimizinkini çaldılar zamanı geldikçe. 40 yıl önce de bizimkini çalmışlardı. 🥱
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Olur öyle vakalar.🤗

Çok ilginç değil ama son zamanlarda organize şekilde sibop kapaklarımı çalıyolar. Son çalınanların üstüne bolca biber gazı sürdüm, yeni taktıklarıma 1 haftadır dokunulmuyor.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Şu otellere gelen müşterilere sabunlardan birer adet hediye paketi yapsanız da bizde alırken kullanacaktık zaten deyip kendimizi teskin etmek zorunda bırakmasak :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar