- Motosikleti
- ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Son zamanlarda iyice karşılaşır oldum adam gözümün önünde kırmızıda basıyor ben geçmiş lsam çarpacak. 2 hipii binmiş clio ya sanki arabayı keşfetmişler Ani hareketler ne yapacakları belli deil önümde ilerliyor . onlarında sağında bisiklet var adam aniden gazladı sağa kırdı bisikletli tepe taklak allahtan bişey olmadı. Bi kaç arkadaş aynı kafadan olsak hiç düşünmeden okşardım. Bence bizim için trafikte şiddet şart yoksa adam olmayacaklar. Şiddet ölümden önemlidir. kendini belli ede ede gidersen herkes yol veriyor. Misal sokakta yavaş gidiyorum adam tınlamıyor nerdeyse yola oturacak. Sanki oyun oynar gibi insanlar sen yoksun gibi davranıyorlar =). ama gaz vere vere şiddet içererek gidersen saniyesinde yol kenarına kaçıyor. İşte budur ben hep böyle yapıyorum ve böyle yapacağım. Şöyle 1000 cc lik bir makinam olsa yolda mal insan koymam burayada yazıyorum.. Tabiki trafikte hep dikkatli ilerliyorum korumasız çıkmıyorum ancak denildiği gibi ne kadar dikkat te etseniz sizi gelip buluyorlar.Bunlar özellikler taksiciler olabilir çünkü ot gibiler, iletişim yok adamlarda. iki kişide olsan sıkıştırıyor herifler. En dikkat ettiğim öncelikli taksiciler sinyal yok, ters şerit, olmayan 3. şerit. Ani duruş. Araç burnunu trafiğin taaaaaaa ortasına çıkartmak daha neler neler.
Eğer 2 kişiyseniz veya hazırlıklıysanız yol vermeyen, görmezden gelen, üstünüze süren ve haklıymış gibi agresif davrananları ;
1. önce durdurursunuz.
2. arabadan indirirsiniz.
3. morluk oluşturmayacak şekilde seversiniz.
Böyle böyle bir süre sonra haberlerde yankı bulur ve motosikletçilere hep dikkatli davranırlar. Rahat ederiz. Denemek lazım aslında.
Ya ters teperde o morluk oluşturmadan sevdiğin kişi motosikletlilere karşı korku yerine nefret beslerse ne olacak? Yani o adamın yanından geçerken sana arkadan ufak bir dokunması ile seni öbür tarafa göndermesi pekte imkansız olmayan bişey değil mi? Kaba kuvvetle çözülmez bu iş. Yol vermedi diye insanlar öldürülüyor bu memlekette. Boşversenize...