- Konu Yazar
Salı sabahı işe giderken köprüde bir polis beni çevirdi. Motoru kenara çektim. Kırmızı spor motosikleti olan birini daha çevirmiş, belli ki bir sorun var, motorun sürücüsü polisi bekliyor. Ben artık bu gereksiz durdurmalardan daralmış biri olarak polise "durduk yerde hiçbir neden olmadan neden durduruyorsun beni? senelerdir hergün bu yolu kullanıyorum" diyerekten polise sert çıkıştım. Polis belgelerimi kontrol etmek istediğini söyledi. Biraz daha üzerine gidince, "bu motorlar suç işlemeye daha müsait motorlar" demez mi. Deli oldum. Sinirlendim ve polisin üzerine gitmeyi devam ettirdim. Çünkü tüm belgelerim tamdı. En azından ben öyle sanıyordum
"Ne demek suç işlemeye müsait, bu benim zevkim, istediğim şeye binerim" diye devam ettim. Neyse daha sonra olayı fazla büyütüp işe geç kalmamak için ehliyeti verdim, ruhsatı verdim. Polis "hah işte senin muayenenin de zamanı geçmiş" demez mi. Bu dediğinden önde duran kırmızı motorun muayenesinin bitmiş olduğunu ve motoru bağladığını anladım. Yok canım falan diyorum adama. Sonra "pardon 2007 yazıyormuş yanlış görmüşüm" dedi ve ruhsatı bana geri verdi. Yoluma devam ettim. Kırmızı motorun başına gelenleri bilmiyorum.
İşe gittiğimde ruhsata baktım. Çünkü motorların muayene süreleri 1 seneliktir. Muayeneyi yeni yaptırmış olsam bile bitiş yılı ancak 2006 olabilirdi. Bir baktım muayenenin süresi 1 ay kadar geçmiş. Adamın üzerine o kadar gitmişim ki, herif panikten tarihleri yanlış görmüş. Tabi bir de cahilliğinden (işini düzgün yapmaması da diyebiliriz) motor muayene süresinin 1 senelik olduğunu bilmemesi nedeniyle yırtmış olduk. Tabi hemen ertesi sabah işten önceki ilk adres Göztepe Muayene İstasyonu :mrgreen:
İşe gittiğimde ruhsata baktım. Çünkü motorların muayene süreleri 1 seneliktir. Muayeneyi yeni yaptırmış olsam bile bitiş yılı ancak 2006 olabilirdi. Bir baktım muayenenin süresi 1 ay kadar geçmiş. Adamın üzerine o kadar gitmişim ki, herif panikten tarihleri yanlış görmüş. Tabi bir de cahilliğinden (işini düzgün yapmaması da diyebiliriz) motor muayene süresinin 1 senelik olduğunu bilmemesi nedeniyle yırtmış olduk. Tabi hemen ertesi sabah işten önceki ilk adres Göztepe Muayene İstasyonu :mrgreen: