Aklıma şöyle bir şey geliyor, hani yakınları buraları okur mu bilmem ama(ve tabii durumları da müsait midir madden bilemem, sadece bir öneri)
Barkın'ın bildiğim kadarıyla Seyrantepe'de sanayide bir dükkanı, yani programları filan çektiği garajı vardı. Orayı hem müze hem stüdyo yapabilirler, motorlarını (hiç değilse Wunderwaffe ve Manitou'yu) orada sergileyebilirler, hatta ziyaretçi girişi de yapılabilir ve ücretli olur, hatta ücret öyle çok ucuz da olmasın, sevenleri verir girmek için. Ne bileyim, yine orada imkan var mı bilmiyorum minik bir motocafe yapılabilir, hem ziyaretçiler micro müzeyi gezip hem bir şeyler içebilir v.s. Yoksa zaten devasa bir müze yapılacak değil. Hani dünyada da ülkemizde de vardır, işte biri Barış Akarsu'dan bahsetmiş, hani evini ya da odasını ziyarete açmak gibi bir şey. İşte "Hababam Sınıfı yazarı Rıfat Ilgaz Kastamonu'da şu evde yaşadı" filan diye bir durum gibi. "Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlu bu garajı kullanırdı" gibi.Aynı zamanda AEA ekibi programlara devam edecekse ücret karşılığı programa seyirci bile alınabilir(ama bu müze gibi değilde daha cüzi ücret olabilir) v.s. v.s. Hani insan böyle bir memlekette bu tip adamlardan pek çıkmayınca tek tük çıkanın da anısı yaşasın, yaşatılsın istiyor, ben gençleri az çok anlayabiliyorum o yüzden. Delikanlı ilk motorunu belki de Barkın yüzünden almış, şimdi haklı olarak onun anısı hep yaşasın istiyor, bunda anlaşılmayacak bir durum yok ki. Aileyi de madden sarsmaz bence böyle bir şey, diğer motorları satsınlar gerekirse, ne biliyim başka malzemelerini açık arttırma ile satsınlar. Ama o altın elbise olan tulumu, ve bu iki motor seyrantepe'deki yerinde sergilenebilir, fotoları, hatta minik ekranlarda videoları gösterilebilir.
Bence bu anıya saygısızlık değil tam tersi anısını yaşatmaktır.
Dünya çapında pek çok ünlünün mezarına gidin mesela, mezarını bile hayranları dilek ağacına, müzeye çevirmiştir, ve siz bunu engelleyemezsiniz ki, adam oraya gelecek ve bir motosiklet stickerı ya da patch'i koyacak, onun için saygı bu, hakaret ya da saygısızlık değil.
Umarım aile ya da onlara yön veren biri, belki de ekipten olgun birisi, bu yönlendirmeyi yapabilir.
Bence çok güzel minik bir müze ya da sergi salonu yapmak zor değil, gerekirse giriş ücretini de yüksek yapın hani gerçekten seven gelsin.
Mesela Sunay Akın'ın oyuncak müzesi ortalama vatandaş için çok ucuz değildir ama ben bile daha çocuğum olmadan gidip gezmiş ve çok zevk almıştım, ücreti düşünmedim bile. Az daha büyünce kızımı da götüreceğim.
Yapılsın aynı şeyi AEA müzesi ya da evi için de yaparım, çocuğumla eşimle bir kez olsun gider görürüm.
Umarım bu tip micro bir müze ya da aea evi hayata geçirilir.
Buradan motosiklet firmalarına ve sponsorluğunu yapmış olanlara da sesleniyorum, gelin o garaja sponsor olun ve orada motosiklet camiası adına bir micro müze kurun, siz de daimi orada kapısında "Bu müze ... marka tarafından desteklenmektedir" ibaresini koyun, prestij böyle kazanılır.
Yamaha ile temasa geçilse mesela (wub-nderwaffe de manitou da bir yamaha neticede) veya Panigale adına Ducati ile temasa geçilse, yurtdışı ana firmalara bile bu durum iletise biri biri sponsor olur bence o mini müzeye.
NOT: Fikir beyan edilmeyecekse forumlar niye var, anlamam, siz fikir beyan etmeyin derken bile fikir beyan ediyorsunuz zaten.