Barış Manço'suz 8 yıl

insan izlerken ne kadar büyük değrleri kaybettğini tekrar tekrar anlıyor.hadi bakalım bu iki efsaneyi dinledikten sonra herhangibir müzik kanalında çıkan sanatçımsı çıplak insanları izleyin....nasılda gürültü yapıyorlar değil mi

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İkisini de hatta üçünü de severdim, severim. "gerçek sanatçı"larımıza ölmeden önce sahip çıkmalıyız. Örneğin Erkin Koray, Cahit Berkay vs. yine bu kuşaktan..

Bir konuşmasında Cumhurbaşkanı olmak istediğini söylemişti....Belki bu dönem olacaktı kim bilir?...:pale: :pale:

bu dönem cumhurbaşkanı olur muydu bilmiyorum ama gönlümüzde her zaman o mertebede...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İhtiyacımız var

Ne kadar ilginç değilmi.
Belki de tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı konusunda birleşebileceği bir isimdi.
Hele hele bugünlerdeki krizi düşünürsek.
Üzüntüm daha da arttı. :pale:

Allah rahmet etsin.

Bu toplumun, bu kültürün adamıydı.İçimizden biriydi.

Mekanı cennet olsun. Ruhuna bir fatiha okuyalım.

Büyük sanatçı rahmetli Barış Manço'nun 10.Ölüm yıldönümü nedeniyle

Konu açmayı düşünüyordum ama 8.ölüm yıldönümünde bu konunun açıldığını gördüm buradan devam edebiliriz diyorum arkadaşlar. Gerçekten hem konu güzel hemde mesaj yazan arkadaşlar duygularını ne güzel bizimle paylaşmışlar. Barış Manço'yu unutmak mümkünmü? Hem besteleriyle hemde yapmış olduğu programlarla gönlümüzde taht kurdu. Bir keresinde İstanbul'da oturan bacanaklarımdan biriyle Gülhane şenliklerine onu dinlemeye gitmiştik. Allahım o nasıl kalabalıktı öyle? İğne atsan yere düşmeyecek haldeydi ağaçların üstünde bile yer yoktu. O kadar halk tarafından sevilen bir sanatçıydı nur içinde yatsın. Allahım güç ver bana, unutamadım, sahilde vs. şarkılarını seslendirirken tüylerimiz diken diken olup romantik anlar yaşarken ayı, arkadaşım eşek gibi hızlı ve esprili şarkılarıyla hepimizi coşturdu. Öldüğü zaman bir yakınımı kaybetmiş gibi üzülürken (kaset revaçtayken) plakçılar kasetlerini yetiştirmekte güçlük çekti birçok yerde kaset kuyruğu oluştu. Kendini rahmetle anıyor böyle büyük bir sanatçının yokluğunu her geçen gün daha çok anlıyorum. :pale:

asm

-Kendine yakıştırdığı tabiri ile- Bende Barış abi ile büyüdüm.

Çocukken bile tüm albümlerini edinmiştim. Hepsini de her zaman dinlerdim. Çoğu şarkısı da hala ezberimdedir.

Önceden de her şarkısını dinlerdim ama zaman geçtikçe her birinden farklı farklı şeyler öğrendiğimi anlıyorum.

Ölümünün üzerinden 10 yıl geçti. Kendisini hala arıyoruz. Yeri hala doldurulamadı.(doldurulacağını da hiç sanmıyorum)

Bilmiyorum dünyada yaşantısı,mütavaziliği ile de halkın gönlüne taht kuran kaç kişi vardı bilmiyorum. Adının kültür elçisi, halk ozanı vs. ne derseniz deyin.
Her kitle tarafından sevilen biri idi.

Allah mekanın cennet eylesin.

Barış Abinin vefatını kulağımda kulaklık Walkmande kasetini dinleren öğrendiğimde şimdiye kadar kimseye üzülmediğim kadar üzlüp ağlamıştım ,O sadece en büyük sanatçı değildir, tüm davranışlarıyla örnek biridir. Onun müzikleri hiç susmayacak çünkü hepsi kaliteli ve sözleri basit ama bayağı olmadığından tüm kitlelerce sevilmiş ve sevilmeye devam ediyor. İnanın ki arabamın arka camı da Barış Manço silüet yapıştırmasıyla kaplı .

Zaman hızla akıp geçiyor.

Barış Manço gibi büyük bir sanatçıyı unutmayacağız.:cat:

İşte şarkılarından biri;

KOL DÜĞMELERİ

Hatırlarım bugün gibi sessiz geçen son geceyi
Başın öne eğik bir suçlu gibi bana verdiğin hediyeyi
İki küçük kol düğmesi bütün bir aşk hikayesi
İki düğme iki ayrı kolda bizim gibi ayrı yolda

Akşam olunca sustururum herkesi her her şeyi
Gelir kol düğmelerimin birleşme saati
Usul usul çıkarır koyarım kutuya yan yana
Bitsin bu işkence kalsınlar bir arada

Heyhat sabah gün ışıldar yalnız gece buluşanlar
Yaşlı gözlerle ayrılırlar düğmeler gibi
Bizim gibi bizim gibi ayrılırlar bizim gibi ayrılırlar

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Saygıyla ve bitmeyen bir özlemle anıyoruz.

Yıllanan ama yaşlanmayan müzikleriyle gerçek bir sanatçıydı
Şimdinin müzik piyasasını gözünü para hırsı bürümüş, karaktersiz, kabiliyetsiz şarkıcı bozuntularının doldurması yazık

Neyse ki onlar hep silinip giderken barış abi hep bizimle kalacak.
Toprağı bol olsun

Forumdan Uzaklaştırıldı
Dünyayı gezebilmeyi ihtimalde olsa bize aşılayan insan. Sevdiğimiz insandı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar