arabalarda sökülerek torna yapılan diskler çöpe atılıp yenisi alınmak zorunda kalınıyor..
sebebi ise ne kadar sıfırlarsanız sıfırlayın tekerin üzerindeki eksene tam oturtamazsınız...
tekeri sökün ama diski sakın yerinden sökmeyin..
ustanız diski tekere bağlı halde iken tornalasın..
hatta tornadan hiç sökmeden diskin her iki yüzeyinide tornalasın..
ancak bu şekilde ayar tutturabilirsiniz..
yoksa tutmuyor derken yaptığı sallantıdan kaliperi kıracak duruma getirebilirsiniz mazallah...
dediğim gibi tekeri torna aynasına bir kere bağlıyorsunuz....gerekirse aynayada bir punta bağlanacak..teker rulmanları hem ayna üzerindeki puntaya hemde karşılık puntası arasına alınarak sıkılacak ve diskin iki yüzeyide sökülmeden bu şekilde tornalanacak..
umarım anlatabilmişimdir...tornacıya okutursanız o anlar sanırım..:queen:
samet kardeşim tornacımız diski çalıştığı fabrikaya götürerek yapacak yani piyasaya yabtırmıcam diski söktüm arkadaş taşlama yapalım dedi daha düzgün olacağı ve kalınlık kaybı yaşammak için daha akıllıca olacağını düşünüyor bu akşam fabrikaya götüremedik ama yarın akşam halledecek tornacımız iyidir samet kardeşim dediğin gibi arka tekeri komple nasıl bağlardı tornaya ben anlamadım ama olay fabrika da yapılacağından tekeri komple götürme lüksümüz yoktu abi ama yarın gece gelsin de bakalım nasıl olacak dediğin gibi bir dengesizlik yaşayacakmıyız bakalım saygılar samet kardeşim
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------
arkadaşlar benim diski takınca buradan paylaşırım ve benim bir iddiam var biz kahraman maraş olrak şanslıyız pek çok konuda çoğu ilden daha iyi işler yapan ustalarımız var eğer bu disk konusunda sorunsuz bir şeklşde olursa buradan da herkes bilsinki yapılamacak hiç bir şey yoktur ama önemli olan ustadır bakalım bizim usta nasılmış

ha şunuda balirteyim iyi dediğimiz usta mız 26 yaşında çalıştığı fabrika çelik tencere üreten bir fabrika ve arkadaşımız bu çelik tencere fabrikasının tüm kalıplarını yapan usta pek çok konuda artısı olan biri ben güveniyorum harika olacak