Bana öğretin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
motosikletini çalışır durumuna getirdikten sonra üzerine otur

motosikletini sehpasını kapat

daha sonrasında sol ayağını yukarı kaldırıp vites pedalının üstüne koy

sol elinin 4parmağını kullanarak debriyaj levyesini sık daha sonrasında vites pedalının üstüne koymuş olduğun sol ayağını kullanarak vites pedalını ayağının ön kısmını kullanarak aşağı doğru bastır ve bırak

bu sırada motosikletin 1.vitese geçmiş olur sol elinle sıkmış olduğun debriyaj levyesini yavaş yavaş bırakırken sağ elinin altında bulunan gaz kolunu kendine doğru çevirmek vasıtasıyla yaklaşık olarak motor devrini 2500-3000 devir civarına getir:queen:

Dip not:Motor devrini yükseltip kızlara hava atmaya çalışırsan soluğu tamircide yani bizde alırsın :) şimdiden başarılar allah sana kolaylık versin :cat:

Dip Not 2 : Bu söylediklerimi unutursan printerdan çıktı alıp benzin deposunun üstüne yapıştır :rendeer:

Sen geçen günler motor almadın mı?,kopyala-yapıştır yaptığın bilgileri nasıl sunarsın,böyle bi sorumluluğu nasıl alırsın anlamıyorum.:silent: Ya bunlardan birini yanlış yapsa,az yada fazla yapıp yaralansa?:silent: Eline mi yazacak bunları,bi yandan bakıp bi yandan deneyecek? :pr::pr::pr:

Arkadaşım küçük küçük denemelerle senin yapman gerek,önbilgileri al ve bilen bir arkadaşının yardmıyla,korumaların kesinlikle olmak şartıyla deneyerek öğren.Hiç yoktan küçük süprizlerle karşılaşmazsın,sonu kötü bitmez.:rendeer:

zat 150 de debriyaj varmı pardon ? bilmiyorum kusuruma bakma

biz ramzeyin bayisiyiz ve karaca 100 modelinden 9 tane sattık ve hangi motor nasıl kullanılıyor biliyorum :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:23 PM ----------

Sen geçen günler motor almadın mı?,kopyala-yapıştır yaptığın bilgileri nasıl sunarsın,böyle bi sorumluluğu nasıl alırsın anlamıyorum.:silent: Ya bunlardan birini yanlış yapsa,az yada fazla yapıp yaralansa?:silent: Eline mi yazacak bunları,bi yandan bakıp bi yandan deneyecek? :pr::pr::pr:

Arkadaşım küçük küçük denemelerle senin yapman gerek,önbilgileri al ve bilen bir arkadaşının yardmıyla,korumaların kesinlikle olmak şartıyla deneyerek öğren.Hiç yoktan küçük süprizlerle karşılaşmazsın,sonu kötü bitmez.:rendeer:

aynı şeyi sanada söyleyim babam senelerden beri motorcu tanıyan bilir bende 4 seneden beri yanında çalışıyorum bilgiler boş değil gözlem tecrübe yaparak yazdım :cat: :rendeer:

Gramına,kaşık,bardak ağırlığına göre bire bir pasta,yemek tarifi veriyosunuz,yine aynısını tutmuyor.Bu iş senin deneyiminle(!) yada dünyanın en iyi tek tekercisinin deneyimiyle olmaz.Kişinin deneyimiyle olur.Dediğim gibi ön bilgileri alır,kendi kararına göre gaz açar,vites atar yapar ve kendi deneyimleriyle öğrenir.

Kuş gözlemcileri de senelerdir kuş gözlemler ama sonra gidip başka kuşa "şöyle uçman gerek,kanat böyle çırpılacak,şu açıyla" diye bilgi vermez,bunu kuş kendisi öğrenecektir.:rendeer::wiinkk:

Gramına,kaşık,bardak ağırlığına göre bire bir pasta,yemek tarifi veriyosunuz,yine aynısını tutmuyor.Bu iş senin deneyiminle(!) yada dünyanın en iyi tek tekercisinin deneyimiyle olmaz.Kişinin deneyimiyle olur.Dediğim gibi ön bilgileri alır,kendi kararına göre gaz açar,vites atar yapar ve kendi deneyimleriyle öğrenir.

Kuş gözlemcileri de senelerdir kuş gözlemler ama sonra gidip başka kuşa "şöyle uçman gerek,kanat böyle çırpılacak,şu açıyla" diye bilgi vermez,bunu kuş kendisi öğrenecektir.:rendeer::wiinkk:

arkadaşım ben yardımcı olmak istedim bak arkadaş ne diyo

Arkadaşlar aranızda yeniyim, 2 gün önce "Ramzey 100 karaca" model bir motorsiklet aldım. Ama nasıl kaldıracağımı bilmiyorum. Vitesleri frenleri filan herşeyi biliyorum. Bi kaldırdınmı gerisininde geleceğinden eminim. Ama kaldırabilsem. Lütfen bana şu kaldırma işini öğretin.:pale:

bunun üzerine herkes fikrini söyler bu topiç bu şekilde açıldıysa herşey söyleme hakkım var bence :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:45 PM ----------

ben ne sordum sen motor satıyom dıyon :d dükkanı açan satıyo zaten sorun o değil =)

bilmiyorum öğreneim dedik yardımcı olmuyosun ki

motor otomatik kavrama, debriyaj yok :cat:

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Dip not:Motor devrini yükseltip kızlara hava atmaya çalışırsan soluğu tamircide yani bizde alırsın şimdiden başarılar allah sana kolaylık versin

puhaha :) ancak bi bayandan böyle bi konuda böyle bi dipnot çıkardı zaten..

Ben anlatim ; debriyaj sağda, solda olan ön fren, vites ise sağ ayakta , sol ayakta olan arka fren. Kontağı çevirince ne oluyor ondansa bi haberim ? Galiba bende karıştırdım Biri banada öğretebilirmi kağıda dökeyim motorun önüne asar okur okur uygularım

-öncelikle öyle her yerde kaldırmaya çalışmıycan, kaldırırken bakıcan, önünde yeterince bi açıklık olucak oraya doğru kaldırcan

-kaldırırken ve kalkmış haldeyken mümkün mertebe sakin olcaksın

-ilk zamanlarda heyecan ve tecrübesizlik olduğu için çok hızlı kalkabilir fakat endişelenme, kaldıra kaldıra alışırsın

-her an kaldırman gerekiyormuşçasına kaldırma egzersizleri yapman lazım, acele kaldırman gereken bi yerde kaldıramazsan tedirgin olabilirsin kaldırmanı bekleyen olursa seni huzursuz eder.

kaldıramazsan, çeke çeke götürürsün hafif alet ne de olsa...

arkadaslar ben de yeni kullanıcıyım ve motorumun bakımı teknik konularla ilgili neler bilmelyim yardım ederseniz sevinirim motorum honda cbf 150...

öncelikle bu topici açan arkadaş yardım almak için açmış ve bende elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım.

çalıştım.. çalıştım ama...

şunu farkettim..

erkek sürücülerin bayan sürücülere vermiş olduğu tepki çok yanlış biz bayanız diye bu işlerden anlamazmıyız?fotospor gazetesi sırf benimle röportaj yapabilmek için çok uğraştı sonuç bu -> http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/58285-fotospordaki-yazim-yayinlandi.html

neden?

ben çok iyi bi kullanıcımıyım? hayır

çok bilgilimiyim ? hayır

ama ne kadar az bilgim olsada çok iyi değil ama iyi bi kullanıcı olduğuma inanıyorum..

vee son olarak..

BAYAN sürücüleri insan yerine koymayan erkek sürücülerini tüm bayanlar adına KINIYORUM!!

Son düzenleme:
başlangıçta bana da geyik konusu gibi gelmişti. sonra levent2208 arkadaşımızın ciddi sorduğunu farkettim. yine de aşağıdaki yorum çok hoşuma gitti.

-öncelikle öyle her yerde kaldırmaya çalışmıycan, kaldırırken bakıcan, önünde yeterince bi açıklık olucak oraya doğru kaldırcan

-ilk zamanlarda heyecan ve tecrübesizlik olduğu için çok hızlı kalkabilir fakat endişelenme, kaldıra kaldıra alışırsın

-her an kaldırman gerekiyormuşçasına kaldırma egzersizleri yapman lazım, acele kaldırman gereken bi yerde kaldıramazsan tedirgin olabilirsin kaldırmanı bekleyen olursa seni huzursuz eder.

:queen: motordan bahsediyoruz dimi? aklım başka yere gitti birden...(yanlış anlamayın banu alkan'ın şarkısı geldi aklıma/kaldıramazsan kaldırırlar):p :queen:

:queen::queen::queen::queen::queen: ya gece gece ne güldüm :queen::queen::queen:

açık kalabilir..caizdir :pr::p
Teşekkür ederim :rendeer:

Bir sorum daha olacak. Debriyajım çok sert . Her vites geçisi işkence oluyor bana.. Debriyaja kullanmadan vites değiştirmemin bir yolu varmı ? Yada sürekli 2. vitesi kullansam motora bir zararı olur mu?

Arkadaşlar aranızda yeniyim, 2 gün önce "Ramzey 100 karaca" model bir motorsiklet aldım. Ama nasıl kaldıracağımı bilmiyorum. Vitesleri frenleri filan herşeyi biliyorum. Bi kaldırdınmı gerisininde geleceğinden eminim. Ama kaldırabilsem. Lütfen bana şu kaldırma işini öğretin.:pale:

http://www.uzmantv.com/konu/motosiklet-kullanmayi-ogrenin

http://www.uzmantv.com/konu/yeni-baslayanlar-icin-motosiklet

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:41 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:40 AM ----------

Teşekkür ederim :rendeer:

Bir sorum daha olacak. Debriyajım çok sert . Her vites geçisi işkence oluyor bana.. Debriyaja kullanmadan vites değiştirmemin bir yolu varmı ? Yada sürekli 2. vitesi kullansam motora bir zararı olur mu?

scooter tam sana göre
bence vitesliyi sat scooter al

Benimde aklımda ne zamandır cesaret edemiyorum :pale:
bws var arkadaşta satacak bana uygun fiyata ama çift zamanlı sinek gibi mübarek..Zaptedebilirmiyim bilmiyorum

:cat: bws tavsiye ederim.. seridir, iki kişi alanya kale yolunu çok rahat tırmanmıştık.. sağlamlık konusundada iyidir.. zaptedersin merak etme.. :cat: kendine güven.. :wiinkk:

Kaldırmak, hasas bi iştir :cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:59 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:58 AM ----------

sen bu gazla gider hemen alırsan :mrgreen:

600F in olması mı benimle alay etme hakkını veriyo sana.. Hem şehir içinde bws ile bile yerin seni :p

:p...............................sarılıyoruz galiba.......................:p:p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar