bana lazım olmaz demeyin ! -oto-kontrol kalemi yapalım

Kocaeli İl Temsilcisi
Ben biliyorum ama söylemem :)

Kontrol lambasıda gayet pratik ve kullanışlı ve basit olmuş. Yalnız bir müslümana o kadarı fazla değilmi. Müslüman malı ortak değilmiydi :(

tabiki ne demek başım üzerine de :) nasıl göndereyim yakınmısın bana ? :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:06 ----------

40 TL?? :silent:
Yuh artik yani... (Sana inaniyorum)

vllahi altaş markası izeltaş takımlarına göre bire bir aynı olmasada izelteaştanda çok çok ucuz değil ,

fakat tamirhane si olan arkadaşlar yada tanıdıklarıma dikkat ediyorum izeltaş pahalı olduğu için genelde altaş markasını tercih ediyorlar, lokma ,alyan, yıldız ,düz ağız anahtarlarda vs..

bende altaş el aletleri satan hırdavatçıda gözüme takılıp sormuştum 40 lira dedi şok oldum , o benim öylece aklımda kaldı yoksa , vardır piiyasada daha ucuz şeyler o kadarda araştırmadım :) şimdi sen öyle deyince

bende aklıma geldi du bakayım dedim , valla iyi fiyattan yaslıyo nalbur esnafı , 18 nerde ,40 nerde dükkan kirasını kontrol kaleminden çıkardacak sanırım :)

http://www.hepsiburada.com/Liste/ge...spx?productId=hraltas4610&categoryId=13003168

ancak 3 kuruşla işini göreceksen neden 10 lira harcayasınki ? :?

buda mantık dışı bunlarda iş görüyor işte bozulursa at yenisini yap :)

:rendeer::cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:12 ----------

Teşekkürler gerçekten güzel çalışma :) ama piyanist_irf gıdımdan öptürmem :)))))

:cherry::cherry::cherry::rendeer:

Son düzenleme:
Eline sağlık , ampül patlarsa emeğin hiç olacak.

ampülü gerektiğinde değiştireceğin yuvalı bi sistem yapsan olmazmı ki
zaten malıyetı ortalama 1 tl lik birşey ve sen ampulu düşürmediğin sürece kolay kolay patlamaz. sonuçta sürekli yakmayacaksın değilmi? Ayrıca Dikkat ettim çift flemanlı ampul kullanmış. Biri giderse diğerini kullanır uzun -kısa misali . :D

anladım üstadım valla onları ben paketler halinde almıştım fakat turuncusuna rastlamadım satandart renkler var ,siyah sarı , mavi ,yeşil, kahveye dönük kırmızı, beyaz , fakat turuncusuda vardır elbet, ancak görmedim bu tarz malzeme satan yerlere bakmak lazım ..

:rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:08 ----------

ortalama fiyat olarak,bir elektirik kontrol kalemi, 2.5 lira ile 3.5 lira arsında değişiyor kalitesine göre 5 liradan fazla olanlarda var :)

12 wolt bir ampul 50 kuruş bir yorgan iğnesi 20 kuruş 50 kuruşta kablosu

toplamda 1.2 lira 10 kuruşta cırt kelepçesine bantlamasına sayalım

1.3o kuruş maliyettir :)

işçiliğini sayarsan 10 lirayada satarsın bedavayada verirsin o size kalmış :p :cat::rendeer:
Aga krokodil maliyetini yazmamışsın. :D bu arada kabloya 50 kuruş çok demedin mi? yoksa Fiber optik kablomu kullanıyoruz :D :queen:

İrfanım birde dikkatimi birşey çekti. Eline sağlık çok güzel olmuş hatta ilk yaptıgın kontrol kalemınden bile daha güzel. Ancak iğnenin uç kısmına kadar yalıtım yapılsa acaba daha iyi olmazmı hani sağa sola değer kısa devre olur diye düşündüm. :cat:

Kocaeli İl Temsilcisi
zaten malıyetı ortalama 1 tl lik birşey ve sen ampulu düşürmediğin sürece kolay kolay patlamaz. sonuçta sürekli yakmayacaksın değilmi? Ayrıca Dikkat ettim çift flemanlı ampul kullanmış. Biri giderse diğerini kullanır uzun -kısa misali . :D

Aga krokodil maliyetini yazmamışsın. :D bu arada kabloya 50 kuruş çok demedin mi? yoksa Fiber optik kablomu kullanıyoruz :D :queen:

İrfanım birde dikkatimi birşey çekti. Eline sağlık çok güzel olmuş hatta ilk yaptıgın kontrol kalemınden bile daha güzel. Ancak iğnenin uç kısmına kadar yalıtım yapılsa acaba daha iyi olmazmı hani sağa sola değer kısa devre olur diye düşündüm. :cat:

evet tabiki olabilir fakat elektirik arızalarının tespiti sürekli kablolarla sınırlı,kalmıyor kullandıkça ne demek istediğimi anlarsın ...:):rendeer:

kablo işide büyük sanayi bölgelerinde ki elektirik malzemeleri satan yerlerde ve alacağın miktara göre değişiklik gösterebilir 1 mm çapında oto lelktirik kablosu 30 mt aldığında farklı 1 makara (top) aldığında farklılık gösterebilir :)

ben bulunduğum muhitteki parçacıdan aldım eeee mübarek o adamda ekmek yiyecek daaaa:)

1 liradan verdi bana ama ne kadar yasladı harbiden bilgim yok :cherry:

Son düzenleme:
merhabalar ,
oto kontrol kalemini elektrik/elektronikçi büyük ürün yelpazesine sahip esnaflar satar mı? sanayi dışında da böyle oto malzemesi satan yer fazla bilmiyorum bunun için sormak istemiştim... (sanayi de biraz uzak)

üstteki resimdeki gibi yapsam beni zarara sokmayacak ama tüm lehim malzemeleri askerlik nedeniyle kaldırmıştım. bu yüzden malzeme çıkarmadan pahalıya kaçmadan almanın iyi olacağını düşünüyorum.

voltaj dedektörleri de bu işte kullanılır mı acaba ayrıca ... http://www.dinodirect.com/ac-voltage-detectors-non-contact-unit-ut12a.html?cur=USD
bu cihazdan elimde vardı ....

saygılarımla
Selman Güleç
konya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel bir paylaşım teşekkürler

Kocaeli İl Temsilcisi
merhabalar ,
oto kontrol kalemini elektrik/elektronikçi büyük ürün yelpazesine sahip esnaflar satar mı? sanayi dışında da böyle oto malzemesi satan yer fazla bilmiyorum bunun için sormak istemiştim... (sanayi de biraz uzak)

üstteki resimdeki gibi yapsam beni zarara sokmayacak ama tüm lehim malzemeleri askerlik nedeniyle kaldırmıştım. bu yüzden malzeme çıkarmadan pahalıya kaçmadan almanın iyi olacağını düşünüyorum.

voltaj dedektörleri de bu işte kullanılır mı acaba ayrıca ... http://www.dinodirect.com/ac-voltage-detectors-non-contact-unit-ut12a.html?cur=USD
bu cihazdan elimde vardı ....

saygılarımla
Selman Güleç
konya

açmış olduğum bu konu aslına bakarsanız bayağı , bana göre eski bir konudur :) ve yaptığım 30 adet kontrol lambası ve mini takım çantası setini mt dostlarına ücretsiz dağıttım keşke sende denk geleydin :)

http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/92408-piyanist-irfandan-ramazan-erzak-paketi.html

bu arada voltaj dedektörleri adı üzerinde yüksek voltajlarda bip bip liyorlar :) yani 12 woltu hissedip çalışırmı zannetmem :)

---------- Post added at 08:29 ---------- Previous post was at 08:27 ----------

güzel bir paylaşım teşekkürler

:cat::rendeer:

irfan abi hediyen motorumda saklı cin malı olaydı cok kulanırdım ama verdigin gibin gıcır gıcır duruyor hediyen tekrar sagol ellerine saglık agam :thumleft:

Kocaeli İl Temsilcisi
irfan abi hediyen motorumda saklı cin malı olaydı cok kulanırdım ama verdigin gibin gıcır gıcır duruyor hediyen tekrar sagol ellerine saglık agam :thumleft:

valla benim suçum yok cenk yavvv , konuyu kim hortlatmış ondanda haberim yok gördüm bende şaşırdım sabah sabah :cherry::p güle güle kullan kardeşim inşallah hiç lazım olmaz fakat sen ayırma genede yanından :)

irfan iyi fikir.o kadar ampule para mı verip aldın?bedavaya geldiyse
bana gönder bende sana led göndereyim.aynı şeyi ledle de yapabilirsin
kırılma derdide olmaz selamlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar