Ben biliyorum ama söylememalakasız olucak amaŞu kablo bağlarının turuncusu varmı bildiğin bir yerde?
fakat bir ara altaş markanınkine 40 lira istediler
Ben biliyorum ama söylemem
Kontrol lambasıda gayet pratik ve kullanışlı ve basit olmuş. Yalnız bir müslümana o kadarı fazla değilmi. Müslüman malı ortak değilmiydi![]()
40 TL?? :silent:
Yuh artik yani... (Sana inaniyorum)

Teşekkürler gerçekten güzel çalışmaama piyanist_irf gıdımdan öptürmem
))))
zaten malıyetı ortalama 1 tl lik birşey ve sen ampulu düşürmediğin sürece kolay kolay patlamaz. sonuçta sürekli yakmayacaksın değilmi? Ayrıca Dikkat ettim çift flemanlı ampul kullanmış. Biri giderse diğerini kullanır uzun -kısa misali .Eline sağlık , ampül patlarsa emeğin hiç olacak.
ampülü gerektiğinde değiştireceğin yuvalı bi sistem yapsan olmazmı ki
Aga krokodil maliyetini yazmamışsın.anladım üstadım valla onları ben paketler halinde almıştım fakat turuncusuna rastlamadım satandart renkler var ,siyah sarı , mavi ,yeşil, kahveye dönük kırmızı, beyaz , fakat turuncusuda vardır elbet, ancak görmedim bu tarz malzeme satan yerlere bakmak lazım ..
:rendeer:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:08 ----------
ortalama fiyat olarak,bir elektirik kontrol kalemi, 2.5 lira ile 3.5 lira arsında değişiyor kalitesine göre 5 liradan fazla olanlarda var
12 wolt bir ampul 50 kuruş bir yorgan iğnesi 20 kuruş 50 kuruşta kablosu
toplamda 1.2 lira 10 kuruşta cırt kelepçesine bantlamasına sayalım
1.3o kuruş maliyettir
işçiliğini sayarsan 10 lirayada satarsın bedavayada verirsin o size kalmış:cat::rendeer:
zaten malıyetı ortalama 1 tl lik birşey ve sen ampulu düşürmediğin sürece kolay kolay patlamaz. sonuçta sürekli yakmayacaksın değilmi? Ayrıca Dikkat ettim çift flemanlı ampul kullanmış. Biri giderse diğerini kullanır uzun -kısa misali .
Aga krokodil maliyetini yazmamışsın.bu arada kabloya 50 kuruş çok demedin mi? yoksa Fiber optik kablomu kullanıyoruz
:queen:
İrfanım birde dikkatimi birşey çekti. Eline sağlık çok güzel olmuş hatta ilk yaptıgın kontrol kalemınden bile daha güzel. Ancak iğnenin uç kısmına kadar yalıtım yapılsa acaba daha iyi olmazmı hani sağa sola değer kısa devre olur diye düşündüm. :cat:
merhabalar ,
oto kontrol kalemini elektrik/elektronikçi büyük ürün yelpazesine sahip esnaflar satar mı? sanayi dışında da böyle oto malzemesi satan yer fazla bilmiyorum bunun için sormak istemiştim... (sanayi de biraz uzak)
üstteki resimdeki gibi yapsam beni zarara sokmayacak ama tüm lehim malzemeleri askerlik nedeniyle kaldırmıştım. bu yüzden malzeme çıkarmadan pahalıya kaçmadan almanın iyi olacağını düşünüyorum.
voltaj dedektörleri de bu işte kullanılır mı acaba ayrıca ... http://www.dinodirect.com/ac-voltage-detectors-non-contact-unit-ut12a.html?cur=USD
bu cihazdan elimde vardı ....
saygılarımla
Selman Güleç
konya
güzel bir paylaşım teşekkürler
irfan abi hediyen motorumda saklı cin malı olaydı cok kulanırdım ama verdigin gibin gıcır gıcır duruyor hediyen tekrar sagol ellerine saglık agam :thumleft: