"Bali" tam olarak nedir?

Arkadaslar iyi aksamlar herkese,
Motoruma yeni elcik alip taktim ama one dogru donuyo gaz kolu, aldigim yeri arayip sordugumda 'ucuna bali surun biraz bekleyin sorun kalmaz' dedi. Cok ilgili bir beyefendiydi ama hayatimda duydugum tek "bali", sokak balicilerinin cektigi "bali". Bu bali tam olarak nedir nereden alinir nasil uygulanir aciklayabilcek var mi?

Bali ucucu bir yapiskandir. Hirdavatcilarda bulabilirsiniz. Ama bali olayina karsiyim. Hed nekadar orjini gibi olmasada japon tercihimdir :D

Motosikleti
Hero X Pulse 200
adamın dediğide farklı birşey değil zaten. bildiğimiz bally, yalnız satışı yasak artık satılmıyor. derby yapıştırıcı diye sorarsan işine yarayacak bir yapıştırıcı bulmuş olursun.

"Balco" adlı firmanın "Bally" adındaki yapıştırıcı olan ürünü..

Genelde bisiklet lastiğine yama atarken kullandığım eski bir yapışkandır. Normal yapıştırıcının az zararlısı ve daha güçlüsüdür

BALLY_-_1.jpg

Motosikleti
Hero X Pulse 200
ne kadar çok keş varmış forumda :cherry: gecenin 2 sinde herkez bally tanıtıyor ağzının suyu aka aka:p:p

Hiçbir uyuşturucu ve alkolun yaşatamadığı kafayı yaşatan bir madde :Dddd

Dediğim gibi normal yapıştırıcının biraz daha güçlüsü ama japon kadar zararlı değil.

bally nin çakması da var türk bir firma üretiyr ve yapışmıyor kutusana bakmadan almıştım ona dikkat edin

aynen kullanım amacı dışında kullanmayı ne kadar seviyoruz. adaçayını suya atıp içersen adaçayı oluyor yakıp dumanını çekersen salviya oluyor :D kenevirin dünya üzerinde envayi çeşit yararı var ama insanlar onu yakıp içine çekmeyi seçiyor :D adam yapıştırmak için bali soruyor millet kafası yeni geldi muhabbeti yapıyor :D

en iyi yapıştırıcı iran yapıstırıcı nalburda bulursun baliydi japondu gec onları hem pahalı değildir 2tl fiyatında daha iyiside vardır onlada motoru tavana yapıstırırsın :D

eek

Ben elcikleri takarken bally, derby, silikon ne varsa denedim 1 hafta dayanmadı. Sonra 404 Epoxy var onunla yapıştırdım taş gibi 3 aydır sorunsuz kullanıyorum. Nalburdan almıştım 3-4TL olması lazım, iki tüp var karıştırıp sürüyorsun taş gibi oluyor. Bu arada ne kullanırsanız kullanın yüzeyi iyice temizleyin, yoksa bir sure sonra atıyor.

aynen kullanım amacı dışında kullanmayı ne kadar seviyoruz. adaçayını suya atıp içersen adaçayı oluyor yakıp dumanını çekersen salviya oluyor :D kenevirin dünya üzerinde envayi çeşit yararı var ama insanlar onu yakıp içine çekmeyi seçiyor :D adam yapıştırmak için bali soruyor millet kafası yeni geldi muhabbeti yapıyor :D

adaçayı olayını bilmiyodum bak, onu bi denemek lazım :)

bali ile yapıştırmak yerine, elciği geçirdiğin plastiğe siyah elektirik bandı dönerek kalınlaştırabilirsin,
akabinde uygun kalınlığa gelince sıkıştırarak elciğini takarsın, diğer türlü yapıştırır isen, komple
değiştirmek zorunda kalıcaksın bir sonrakinde..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
bir daha sökmek gerektiğinde rahat sökebilmek için bali iyi bir seçenek.
kaldı ki bali bir marka, aynı işi gören herhangi bir markayı da alabilirsin.

yalnız benim bildiğim bu tür elcik kılıf vs esnek ürünler yerine takıldıktan sonra oynamasın diye ölçüsü bir tık küçük üretilir, sen takmadan önce sıcak suda ısıtıp genleştirirsin. yerine kolayca taktıktan sonra soğur ve sıkılaşır, kolay kolay da oynamaz.

@okaca elektrik bantı önermiş ama kaygandır, onun yerine nalburdan su tesisatlarında kullanılan teflon bant alıp sararsan daha faydalı olur.

Arkadaslar cok tesekkur ederim cevaplariniz icin arastiricam hemen ancak sorunum o degil. Elcik yerine oturdu cikmiyo ama one dogru donuyo, hani gazi acmak icin kendimize ceviririz, birakinca bi yere kadar one gider daha da fazla one donmez ya, iste benimki one donuyo. Eksik parca vs. oldugunu dusunuyorum ama adam yok dedi iste, acaba baliyi elcigin parcasini kalinlastirmak icin mi kullanicam?

Bally ve derby ikisi de muadildir. Etken maddesi toluen olan elastik yapistirici. Elastik parcalarin yapistirilmasinda idealdir. Dolgu malzemesi olarak kullanilabilecegini sanmiyorum.

Bildiğimiz aktarda satılan adaçayıyla da oluyor mu yoksa amerikadan gelen zımbırtı mı olması lazım. Aktardaki oluyorsa nargileye biraz katıp deneyeyim :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar