balatalar nasıl ayrılır / motor boyası

arkadaşlar selam, jantları bakım için çıkardıktan sonra bilmeme rağmen frenler boştayken kütüğü yağlayacağım diye ön freni sıktım ve balatalar birbirine değdi. daha önce de olmuştu fakat nasıl ayrıldığını unuttum. yol yordam gösterene şimdiden teşekkürler.

bir de motor bloğunu boyamak için özel boya var mı? ısıya dayanıklı olması şartından başka bir şey gerekli mi?

kolay gelsin arkadaşım düz bir torna vida yardımıyla hallede bilirsn iki olanın arasına zarar vermen ufak ufak koy kastır veya kaliperin karşıt iki kulağına ama dikkat et balatalara zarar verme ;-)

Kaliperin bi tarafı açıktır ordan bir tornavidanın sapını balataya daya ve tornavidanın sivri kısmını çekiçle. Kaliper pistonu içeri girdikten sonra elle veya tornavida kullanarak balataları ayırırsın.

tornavidayla ayırdım teşekkürler ama hidrolik kapağını açmak doğru mu?

hidrolik kapağını açman gerekmez büyük ihtimal. eğer hızı bastırıp yağı taşırırsan tekrar eklemen gerekir

tornavidayla ayırdım teşekkürler ama hidrolik kapağını açmak doğru mu?
Yanlış, ben de sonuna kadar olmasa da teker takılı değilken fren kolunu biraz sıkmış bulundum, elimle bastırarak biraz da çekiçleyerek pistonu yerine soktum. Hidrolik kapağını açmak pistonu geri itmez bir yardımı olmaz.

ısıya dayanıklı boya ıyıdır fakat motor blogunu ıyı temızle yoksa kalınlastıracak azda olsa ısısının artmasına yardımcı olacaktır 2, boya

boyacılarda var egzos için almıştım ben 600 dereceye kadar dayanan boya var.

youtube da bi videoda görmüştüm kapağı açıp değiştirdi. geri gelen yağın hava basıncı yapmasın diye düşünmüştüm ben kapağı açıp değiştirdim.

Sanayi sitelerinde elektrostatik toz boya firmaları vardır. Bulunduğunuz şehirdeki bu firmaları ziyaret edin. Isıya dayanıklı boyalar mevcut. Dikkat edin, çok fazla fiyat istemesinler, toz boya ucuz bir malzemedir.

Kapağı açıp yapmak en kolayı, yağ karşı basınç olmayacağı için kolayca yukarı yükselecektir, ama arkadaşın dediği gibi taşırmamak lazım hidrolik yağını...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar